Јас мислам дека да - може да создаде зависност. Зборам за мене... А долна граница не постои и никој неможе да каже дека толку и толку години се добри за почеток.
дали обрнувате внимание на тоа,дали е празник или не,мозе глупо е прасанјево,но некогас имам силна потреба од мастурбиранје,па ако се погоди празник ми е некако,незнам...
има моменти кога тоа го правам и 3 пати во денот, а има моменти кога и по 3-4 дена немам ич ... ме влече умот али ете се воздржувам.
Епа за 8-ми март редно би било машките да се воздржат а девојките за втори-втори, но за 1 мај бидејќи е празник на трудот убаво е и двата пола да се потрудат, а кога е празник на независноста мислам дека дури и паровите го прават тоа секој сам за себе во име на независноста, а за Нова Година можеби се пробува нешто ново
Здраво. Сакам да прашам дали на некој му се има случено постојано да има чувство како за мастурбација. И јас како повеќето сум се задоволувала понекогаш, но не го правев тоа премногу често. Незнам што ми се случи но пред две недели сонував дека сум имала односи, па од тогаш нон стоп имам чувство како да сакам да мастурбирам. Немам мастурбирано од кога ми започна тоа чувсто а и некое време пред тоа, затоа што сум преплашена. Пребарував на интернет и читав навистина дека постои зависност, таа зависност дури им го уништува животот на некои, неможат да функционираат како што треба, да работат итн. Навистина сум преплашена, не можам да се сконцентрирам, постојано ми е тешко, од време на време кога ке ме фатат како возбуди, мислам дека ке полудам, ќе пукнам. Само едно не ми е јасно, зависност како зависност нели треба пополека да се случи, т.е ако почниш се почесто и почесто да го правиш тоа. А мене ова ми започна еден ден и не престанува. Ве молам ако некој има искусено нешто вакво или слшнато да ме советува. од што можи да ми се случува и зошто ме држи толку долго. Ви благодарам однапред.
Се додека го сметаш за проблем, ке предизвикува каj тебе страв. Истото и jас сум го искусила, но ти препорачувам да се опуштиш...некогаш има периоди кога повеке сакаш, некогаш па немаш никава желба...затоа незнам, мислам дека периодот ти е таков...
Ај ако може некој поискусен да ме просветли...Дали е можно премногу често самозадоволување да биде причина за потешко свршување или доживување оргазам при секс ?
zdravo jas se samozadovoluvam poveke pati nedelno,2 3 pati probav da piknam prst no imam neubavo cuvstvo,se plasam dali sum skinata ?
уште не си скината на 19год срце, браво не се секирај не си ако не ти протекло крв, можно е од самото самозадоволување да се имаш повредено некаде внатре али одмори малку, ќе ти помине за неколку дена
дечки не сум многу искусна имам 16 а некам да ја изгубам невиноста, како се самозадоволувате, јас се имам 2 пати ама некако не е она што го сакам ,а само се тријам или се скокоткам кажете ми што да правам, помош
Памтам, од мала се самозадоволувам Мислам 5 одд ... Најчесто со стимулирање на клитосрисот Најубаво ми е Во последно време многу лестно доживувам оргазам, и почесто се самозадоволувам 1-2 пати на ден
a dali ako se samozadovoluvam sekoj den menzisot ke mi zakasni posto eve vekje mi kasni 3-4 dena a imam samo 14 godini i nemam decko i se plasam deka poradi toa mi kazni