1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Самозадоволување

Дискусија во 'Секс' започната од malecka15, 29 ноември 2009.

1. nela.oh

nela.oh Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    270
    Трендафилка тотално те подржувам, скоро и да нема нешто подобро од тоа да го запознаваш твоето тело и да уживаш а со тоа и да уживаш повеќе во сексот. И јас кога му кажав на мојот сегашен (и долгогодишен) дечко се смешкаше и ми призна исто дека го пали, дури понекогаш и подетално ме прашува за се... :lol: нема ништо лошо во тоа, крај краева сигурно не е подобро да скокаш од маж на маж за сексуално задоволство отколку да пробаш некогаш да уживаш сама... а сексот во врската нема никаква ВРСКА со тоа, ни пак негативни последици по сексот... Подршка до сите кои знаат да уживаат во себеси :rofl:

На Bozica1980 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. spicegirl

spicegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    2
    da be da...i jas si masturbiram uste od osnovno....super mi e....koa kazuvav na drugarki tie vikaa eeee kako go prtavis toa?
    lazea....site znaea ama se sramea da kazat..
    hahaha...ne se bas tie krivi za toa....okolinaata seuste ni e nakloneta kon turski maniri....
    neli,zensko si ne praj taka vaka,so kje kazat lugeto?hhahhah

На bbb и Osamen20 им се допаѓа ова.
  3. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.343
    OMG ! Navistina ne znam koj e problemot tuka??? Zasho pa za se na svetot NIE mora da bideme diskriminirani? Shto ima tuka da se kreva vreva,kako mashkite - taka i nie! Jas li4no sum mnogu opushtena koga stanuva zbor za toa, si masturbiram ushte od petto oddelenie i oko ne mi trepnuva koj shto misli za toa ! Mi se dopaga,bez razlika dali de4ko mi e pokraj mene ili ne hah :) I navistina e ubavo za zdravjeto,opushta,smaluva nervozi i sl, a plus toa dokazano e deka devojkite koi se samozadovoluvaat imaat pointenziven orgazam od onie koi ne go pravat toa :) Taka da....samo napred !!! :)

На anamarija65, bbb и dushe555 им се допаѓа ова.
  4. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Сосема нормална работа, кој се самозадоволува знае, кој не - не знае што пропушта. И тоа нема никаква врска со тоа дали е цурата со или без дечко...а впрочем, да се спојат и двете работи, и да се самозадоволиш пред типот, еееее после види реакција и резултат од негова страна! ;)

На anamarija65 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. dushe555

dushe555 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    13
    jas pak se cudam kako tolku lesno pominuvam na poragaj....fala mnogu...vistina e!!!

На Teodor`s mom му/ѝ се допаѓа ова.
  6. bluberry

bluberry Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    345
    Кога машките го прават тоа,зошто не и женските :D

Искрено јас ова не го практикувам и не чувствувам убавина,но сепак не сум против оние кои го прават :D

7. Psihoo

Psihoo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2010
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    2
    па добро не е лошо да се самозадоволувас пошто убаво ќе се чуствувас кога ке сврсис па така да само напред девојкии :rofl: :rofl: :rofl:

8. Osamen20

Osamen20 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0

Da tocno kako so kaza TURSKI MANIRI :) i ne oti ke se smene u narednite 100 godini :D:D Makedonija u EU .. vaka ne odi :D:D:D

9. sunnygirl

sunnygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    19
    медина а што е тука смешно ???
    мислам убаво е да се сакаш себе си и да си се самозадоволуваш.........[/quote]

"medina" е машко и има 18 год. може затоа ова му е смешно.
    иначе и јас се самозадоволувам од основно. ова не е тема за која зборувам со пријателките затоа што се :$ срамежливи :$ Јас никогаш немам гледано на тоа како табу, мислам дека самозадоволување е начин да се запознаеш себе интимно да видиш што ти се допаѓа а што не и така го подобрите сексот со партнер :D :lol: :rofl: :D
    затоа девојки не се срамите да истражувате ;)

10. red

red Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2010
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    130
    како шо имам забележано на форумот воопшто не е табу тема, повеќето мисам оде одговараат искрено во врска со тоа колку пати и со што се самозадоволуваат

11. UnknownAM

UnknownAM Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    И јас мастурбирааааааам. Нормално. И уживам во тоа :D Но сакам да внесам нешто ново во мојата мастурбација. Ајде поискусните кажете ми што се правите во текот на мастурбација. Сакам да го знам секој детал , од почеток до крај ;) . Хахаха. Малку глупаво прашање , но навистина ме интересира ... :D :) ;)

12. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    се самозадолволувам од кога тргнав на факултет премногу стрес а без вереникот па си викам ај да пробам и од тогаш редовно кога бев сама, порнич стварно не гледав ама затоа пак си читав еротски приказни (јеби га кој што го пали :D ) а од кога се вратив овде поретко но сепак пратикувам посебно кога имам менсттруација, бидејќи крварам многу не практикуваме секс но затоа пак јас сама под тушот си го земам мојот дел. вереникот знае и не му пречи туку напротив се пали на тоа па дури сака некогаш и да гледа :lol: . девојки запознајте го своето тело не бидете робови на мажите и на она што тие можат да направат за вас, вие можете многу да направите за самите себеси поздрав и мастурбирајте !! :rock:

п.с од скоро почнав да гледам порич со вереникот и тоа стварно ја разгорува постелата

На Priroden, Ekstaza, crazylady и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    А си пробала?
    Како бе не можете? :^)
    Баш ме интересира, не ви е убаво или? :)

На Teodor`s mom му/ѝ се допаѓа ова.
  14. anonimnabt

anonimnabt Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2010
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    7
    јас можам сама и практикувам често и то од мнооогу мала, искрено не ни паматам од кога, али битно уживам задоволувајќи се, оти ако не знајш самиот да си го напрајш да ти е убо никој друг нема да знај =)

На anamarija65 и bbb им се допаѓа ова.
  15. bayan

bayan Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Abe zenski jas se samozadovoluvam od osnovno isto taka i ok e .. ali so e so toa so nikogas nemam doziveano orgazam so masko???

На bbb му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Пробај со женско можда таму ти е к'сметот.
    :lol: :D

На mmmamaa му/ѝ се допаѓа ова.
  17. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833

Убаво ми е можам така цел ден ама неможам да си свршам :(
    освен со дечкото dirty talk на моб. ми се случило да си свршам ама мора гласот да му го слушам
    али тоа сепак не е самозадоволување бидејќи тој ми помага т.е взаемно си помагаме :D
    А скрос сама незнам зошто неможам пробав еднаш не успеав и го побарав
    а и кога да го побарам не ме одбива а ни тој мене
    не ми е потребно самозадоволување ваљда тоа е :D

18. Unknown69

Unknown69 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2010
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    2
    Немам потреба :)

19. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    До тие што не можат, опуштете се, истражувајте што ве возбудува, спријателете се со сопственото тело. Ако не знаете да уживате и да се опуштите сами, како ќе се опуштите после со дечкото?!
    Мастурбирајте слободно, не му ја мислете за мачињата...иако ова на сликичкава стварно е муце :lol:

20. annnni

annnni Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    648
    дечко ми ме тера на сред секс да се чепкам сама така му било јако да ме гледал....а јас не сакам ни да помислам толку ми е срам.....и се се караме зошто не сакам....иако и мене ми е ептен секси :$