Не знам дали го фати муабетот по други групи, но според црквата и религијата самозадоволувањето или ракоблудот се смета за грев. Претпоставувам дека на тоа се мисли...
Ako imas anksioznost, panicni napadi, depresivni cuvstva, bezvolnost, demotivacija, potistenost i sl. sigurno ima prisustvo na demoni.
Posto gledam deka stvarno te interesira a ne za "seir" kje probam nakratko da objasnam kako toa funkcionira vo duhovniot svet iako e mnogu podlaboka tema, postoi Bog - tvorec i od druga strana imas padnati angeli (demoni) - onie koi sto se pobunile protiv Boga i se zlonamerni, Bog preku Svetoto Pismo - Biblija ne' informira koi se moralnite principi koi treba da gi sledime za da bideme vo zaednistvo so Boga, koga gi prekrsuvas tie moralni zakoni Bog se povlekuva i togas si na udar na demoni. Bog e apsolutno svet i cist a koga bludnicis so mislite koga fantaziras za seks i raznorazni perverzii, Bog ne moze da bide vo prisustvo na takvi misli i Bog vo toj slucaj se povlekuva a demonot ima prostor da napadne, teloto e mnogu suplivo i ima mnogu praznina i legion demoni moze da vlezat i da vlijaat na nasite misli i emocii no toa edisntveno ne moze da se sluci ako imame Bozja zastita. Demonite moze samo vo imeto na Isus Hristos da gi izbavis taka sto kje se pokaes i molis Bog da te izbavi, so lekovi mozes da blokiras odredeni receptori ali toa nema da te izbavi od demonite, samo privremeno resenie e.
Изгледа Господ дал желба за секс и истовремено наредил истите желби да се грев за да гледа сеир? Мислам дека не земате предвид кога била пишувана Библијата и колку голем дел од содржината била под влијание на тогашните општествени норми.Погледнете ги и овие околности, за промена.
Јас само што завршив со работа и онака убаво си ги лижев прстите, потоа не ги измив и зедов локум да јадам. Прашањето ми е дали имав еден демон или повеќе? Сега свесна сум дека направив голем блуд, па уште и неисчистена јадев
Seksot po Bozja zamisla ne e grev, grev e koga se praktikuva nadvor od brak. A toa koga bila pisuvana Biblijata ne moze da ja promeni apsolutnata vistina koja e vecna i ne zavisi od vreme. Opstestvenite normi gi diktira covekot a Biblijata e Bozji zbor.
Dali nekomu nesto insuinirav? ako da citiraj me kade. I jas imam iskusenija za samozadovoluvanje no kako sto kazav ne mi se rizikuva.