Што да ти се ризикува? Имаме еден живот. И тој еден живот е краток и полн со болка. Денес те боли заб, утре те боли грбот, нога, рака, глава. Секој месец по една недела се превиткуваш од менструални болки. Патиме од секакви физички и психички болки, од стрес, од притисок за да успееме да имаме колку толку нормален живот. Како се старее, е се полошо и полошо. И на сето тоа, имаш можност бар 5 секунди да уживаш на природен начин, да наполниш мозок со серотин, допамин. Да се релаксираш, опуштиш сама со себе. И ти се лишиш од такво задоволство затоа што некаде, во некоја книга пред 2000 години напишал некој проповедник дека демони ќе ти влезат. А, баш тие што проповедаат најмалце ги почитуваат овие правила. Батали религиски книги. Освен што те ограничуваат, ништо добро не ти носат. Опушти се и уживај си сама со себе. Ништо лошо не правиш, никој не повредуваш. Еден ден криво ќе ти биде што животот ти поминал во страв, наместо во задоволство.
Pogresno si sfatil, ne se raboti za strav, ja znam deka toa e pogresno zatoa i ne praktikuvam, ja nikomu ne insuinirav vo sto da veruva mislam deka treba da se ispocituva i mojot izbor bez nametnuvanje na mislenja sto treba da pravam i vo sto da veruvam.
Jas mislam deka cim prija, i e ubavo na teloto nisto ne e pogresno da se samozadoluvas, samoto telo si bara..Grev e da se eksponirash na mnogumina i da te zadovoluvaat da ne znaes kaj ti e krajot...
шо сака нека е библијата може ја пишувале 20тмина издрогирани токмаци. тоа ние никад нема да го знаеме..
Грев е. 1 Коринтјаните 6:18-20 Бегајте од блудот! Секој друг грев што човек може да го направи е надвор од неговото тело, но со блудот греши против сопственото тело. Зар не знаете дека вашето тело е храм на Светиот Дух, Кој ви е подарен од Бог за да живее во вас? Вие не сте ваша сопственост. Откупени сте со скапа откупнина! Затоа, користете ги вашите тела со нужната почит спрема Бог.
Луѓе, ќе ве разберев ако она напнуваше со религиозните мислења. Ама, само се изјасни зошто неќе да мастурбира со ете, нејзина причина. Оставете ја више, аман. И во самовили и џинови да верува, нејзино е. Има теми за религија, таму продолжете.
Нека си веруе де. Јас конкретно прашав шо ме интересира. Не со намера да ја предомислам. Сеедно ми е во што верува
E буквално, никогаш не сум се ставила никому да му кажувам што да прави увек мене ме цитирале можда совест е у прашање еве не знам.