Претпоставувам и секс не практицираш? Колку што знам, не си во брак... Како се справуваш со нагонот? Што правиш ако ти се јави потреба?
Леле, дека ѝ се смешни мислењата, се. Ама океј, нема смисла да ја убедувате дека МОРА да мастурбира или да се онади, аман. @WildMk не секогаш кога ќе им се јави нагон на луѓе се качуваат на некој или мастурбираат. Некогаш едноставно им поминува.
Самоконтрола, не сум животно да не можам да ги контролирам нагоните, кога успеав да контролирам што мислам и што зборам уште полесно ми е да исконтролирам и одлучам што да правам.
Повеќето не се педофили, само одбираат деца оти е полесно да ги заведат, отколку возрасни. Башка, возрасните знаат дека католичките свештеници се во целибат. Децата не знаат.
Не ја сфаќам потребата во брак да се мастурбира искрено. И си даде членката мислење само не преувеличувајте. Од религиска гледна точка сексот во брак е дозволен. И не е поентата секогаш кога ќе осетиме нагон веднаш да бараме начин како да се задоволиме бидејќи тоа прераснува во проблем. Мислам дека се разликуваме од животните бидејќи имаме разум. Активна сум сексуално долги години, ми значи сексот многу и тоа но никогаш нагонот не сум дозволила да ме води, не со потиснување на нагонот туку едноставно имам контрола..
Не е ради апстиненција туку зашто се болни во главите кај нив. Имаш педофили и силувачи што со партнерки редовно имале односи и пак испаднале тоа што испаднале. Можам и години без тоа да истерам и пак да не гледам во дете како нешто повеќе од само дете. Или па и возрасен, сеедно
Како не е ради апстиненција? Не е мала работа да апстинираш од секс цел живот. Ти не можеш да разбереш, бидејќи имаш секс.
Те разбирам дека сите сме различни ама еве јас не разбирам зошто би мастурбирала кога имам маж. Сексот е една од причините поради која сме заедно.
Оти полесно ми е. Оти нема можност во моментот. Плус то, како сама шо знам да си го напрам оргазмот, никој друг не знае Да ми е здрава и жива деснава рака
Не сум кажала дали имам или немам. Не е мала за тебе, ама некој може и пак притоа да остане нормален.
Не е мала работа да апстинираш за тебе мислев, додека други можат. А јас дали имам или немам, не е битно. Ништо не менува тоа.
А од кај знаеш ти, колку често имам секс? Со годините се повеќе и повеќе се проретчува. Моментално ... не бројам ни колку месеци не сум била сексуално активна. 4-5... Ама имам издркано 4-5 пати за то време