1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Самозадоволување

Дискусија во 'Секс' започната од malecka15, 29 ноември 2009.

1. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    15.963
    Допаѓања:
    48.730
    Извини брат, ама ти као шо памтам имаш зборено за својата сексуална ориентација, порано.
    Коа више си ја усрала, шо се устручаваш?
    И ја верувам во Господ, кога е пост не се дирам.ама глеј, не може да сме совршени.
    Као..ако не напраиш грев со самозадоволување, ќе излажеш некој.
    Така ако глеаш и бисексуализмот, хомосексуалноста итн, исто се грев, пошо Господ не` напраил мажи и жени да се... три точки
    Сфаќам покајание и се`, ама нема да те убие веруј.Мене на празник ми се случило да имам односи, па жива здрава, ме сака, го сакам.Да не` почува сите.

Подоле не знам кој имаше пишано
    проверив, пак ти.Си пишала цитирам:

цитирам контра на ова, бидејќи сексот Е физиолошка потреба.Сигурно досега си имала односи, зашо си имала ако не е?Си сакала така, си осеќала потреба.Како ние пушачите што иаме потреба за цигара, бебињата за млеко за да растат итн.
    Контрата:
    Сексот е важен. Тој е човечка потреба која ја одржува нашата животна енергија.
    Доколку ја потиснуваме оваа потреба може да се појават емотивни и физиолошки проблеми.
    https://zdravjeihrana.mk/psihologija-na-seksualnosta/
    имам книга на факултет, основи на менаџмент се вика, и учевме теории на потреби, и во биолошки т.е физилошки потреби, покрај храната, сонот, водата итн, се јавува и сексот.
    зборам за книга на ФАКУЛТЕТ.

одговоров, со на @WildMk прашањето, една допирна точка нема.Прво ти рече дека не ти е океј да се задоволува пред многумина т.е кажа:
    ја мислев станува збор, една жена у соба со 5 мажи, она се задоволува, овие гледаат па и они.
    Секој може да има односи со колку луѓе сака, еден, два, три, 100, 500.Кај пишува дека е грев?
    Ти рече грев е ДА СЕ ЕКСПОНИРАШ НА МНОГУМИНА. Еве и да е за секс со повеќе партнери.
    Вајлд праша КОЛКУ?
    Не те праша за твоите другарки шо воља имаат, другарките тис е ретардирани ако сме веќе кај нив.Жалосно е шо у 2022 уште материјалното е најбитно, и да ги возат у скапи коли, не секој може да си дозволи, пари се праат, ама мозок тешко..

и ти и сите под тебе, шо ја нападнавте не сфаќам?Може ја прашува у смисла ,,не си имала досега"? и ја некогаш звучам ко да напаѓам или се карам, а да ме чуете ќе ви зборам со нормален тоналитет.

И да нормално е да имаш one night stand, бар мене ми е.Ја не сум имала, сеа веќе може нема ни да иам дека барам дечко, али би имала.Зашо да не?Ќејф е у прашање.Јас гледам мене да ми еубаво.
    а и верувајте, 19 год не се малце, децава денес од 15,16 год имаат односи, некои имаат повеќе и од луѓе во брак шо се, не глејте толку наивно као елел 19 год.Нема 9..
    као шо е на 25,30 океј, зашо и на 19 да не е?

На GirlLove, Annath, Sucubus и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Losha_devojka_

Losha_devojka_ Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2021
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    64
    Da kazav pred "mnogumina" sto znaci, mislev na zadovoluvanje so razlicni mazhi, 10, 15, 30 i slicno..Ne rekov Da se stavi Veto na toa, koj so saka neka pravi, mene ne mi prechi nivni zivoti, sekoj pati od svoja glava... Ali me prasha sho mislam na mnogumina, i napomenav sluchka hahha nema vrska, vie moze ja znaete onaka, ste imale kontakt pa ubavo e da se poddrzuvate.. I toa Grev, ne go sfakajj u bukvalna smisla na zborot, religiozno mislam, ko u smisla ne e ubavo.(Pak kw recam moe mislenje, ne se natprevaruvam tuka za pari, pa koj vaka koj taka) haaha..Hmm i daa bez razlika dali e 15, 19, 29 godini ima mnogu drugi stvari u prasanje godinite ne se merilo na zrelost, tuku vospituvanjeto doma igra uluga, nacinot na koj gi sfakja nekoj nestata, i kakov saka da bide vo idnina, so celi i slicno, ne kje ispadnes so nekoj utre da zboruva vaka bese naka, bese za edna vecer..Takaaa da ubava vecer nejkam veke da se objasnuvamKoj se soglasuva so mene sekoja cest, koj ne da sme zivi i zdravi ne rekov deka jas sum najtocna, ama eve toq e moe mislenje, poleka i jas ke iskusam nekoi raboti, ne vikam ne ali so pamet sekako... uste ednas ubava vi vecher

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    15.963
    Допаѓања:
    48.730
    Кој кого знае?Не сфатив?
    Епа тоаш бирај зборови, едно е грев, друго е ТЕБЕ да не ти е убаво.Оу ова ,,да не се зборува утре" ми станува се јасно..не ни те читам надоле веќе.

На Mikha4 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Acronia

Acronia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2021
    Пораки:
    1.222
    Допаѓања:
    4.487
    До сега три пути ќе издркавте и помолевте Оче Наш за време дур пишувавте овде против.

На Ivan :), Роберт 7, AngelOfArh и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.267
    Мора да споделам колку е разорувачки по мојот дух :nod: кога ќе прочитам вакви ограничувачки постови по вакви теми. Не знам дали е до образованието, сиромаштијата или до средината во која живеете, но е многу понижувачки во време кога сексот оддамна не е табу (за доброто на сите нас) да читаш дека било штетно по здравјето, дека ако имаш секс ќе останеш без цел и амбиции, па дури некаде пишуваше дека и телата не биле наши, некој ни ги откупил. :o ами изгледа за мене не платиле па решив да си го задржам за мене, светиот дух и демоните нека почекаат:makeup:.

И ова доаѓа од профили кои не се потрудиле ни на кирилица да напишат, ама убедени дека успеале во животот без мастурбација или секс (facepalm)

Еве на сликава се покажал и друг бисер :D

Прикачени фајлови:

На M.B., Camille84, Роберт 7 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Garfield’

Garfield’ Активен член

Се зачлени на:
    24 мај 2021
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    19
    лол зошто без партнерка?
    Па и ти ќе си го галеше со вакви коментари.

7. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    15.963
    Допаѓања:
    48.730
    CE87EA64-B991-43A3-BEC7-4B08D881E551.jpeg

На M@C@, Aleksbonito и Dame30 им се допаѓа ова.
  8. Garfield’

Garfield’ Активен член

Се зачлени на:
    24 мај 2021
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    19
    На The Kole.MKD му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    15.963
    Допаѓања:
    48.730
    Академска книга е, не е роман некој.На факултет ми е предмет

На Arjanit2021 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ZeNoN

ZeNoN Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2021
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    269
  11. Ivan :)

Ivan :) Активен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2022
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    31
    јас кога се самозадоволувам ми е повеке од одмор, толку многу ме опушта што ни тревата не може да ме опушти :D

На Limpan, Indiegurl и Mysterious Womаn им се допаѓа ова.
  12. LadyLollypop

LadyLollypop Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2019
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    5.407
    Ете заш си патим од мигрена...

На Arjanit2021 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Mysterious Womаn

Mysterious Womаn Активен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2022
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    82
    Se slozuvam so tebe hehe

14. Mysterious Womаn

Mysterious Womаn Активен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2022
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    82
    Iskreno ja sekoj den masturbiram nezavisno dali e sabajle pladne vecer ili noke :D
    Sakam da se opustam do maksimum i togas zaboravam na se bas
    Nema nisto sramno tuka ni tabu tema da bide
    Kako i maskite taka i nie zenskite mora sami da imame malce vreme za sebe makar i 5 minuti da se

На Romancer, alek.sk, Limpan и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Lily. 04

Lily. 04 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2021
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    580
    Neznam zosto seuste kaj nas e toa tabu tema, no dali vo brak ili vo vrska ili slobodni toa e normalna pojava... Nekoj poveke nekoj po malku, ali vo glavno site go praktikuvame.

На Limpan, LoneWolfGuy, WildMk и 7 други им се допаѓа ова.
  16. M@C@

M@C@ Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2017
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    699
    Iskreno jas sekoj den masturbiram osobeno ko ke se vratam od rabota :D ne mi e vazen periodot od denot moze i koga ke stanam i pred legnuvanje :P i da si zemam nekoja seks igracka so mene

На Magnetikus 000, Trajan12345, Limpan и 13 други им се допаѓа ова.
  17. LoneWolfGuy

LoneWolfGuy Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2017
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.318

А гледам јас нешто во последно време не сум добар со видот, хахахха

18. Dudo

Dudo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2022
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    367
    Да, гледам секое сабајле да си најдам време за себе, нема ништо боље за релаксирање пред напорен работен ден.
    Обавезно туш после тоа и цепам на работа.

Навечер исто е доста релаксирачки пред спиење и си го практикувам редовно.

На Avionka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.254
    Аман бе, го излљушти :worried:
    Колку години имаш?
    18? :D

На Amore123, MarianaBT и ZeNoN им се допаѓа ова.
  20. ZeNoN

ZeNoN Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2021
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    269
    :rofl::rofl::rofl:

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.