Самозадоволување

Дискусија во 'Секс' започната од malecka15, 29 ноември 2009.

1. paulina2

paulina2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    122
    ммм да се слагам.....прекрасно е.....:))))

2. Gioia

Gioia Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    602
    Чувството е единствено,мислам дека се ослободувам максимално од стресот! а тоа дека е табу тема мислам дека не е вистина! тука нема ништо срамно,напротив се е природна ствар и колку повеќе се допираш толку подобро си го запознаваш телото и учиш што те возбудува и што ти годи!

3. BloodyDude

BloodyDude Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Ја мислам дека женската мастурбација е ..."табу„ тема, бидејќи сте припадници на понежниот пол.

4. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.649
    |( |( |(

Јас не мислам дека е таму тема. Барем за мене не е де. Отворено си разговарам за тоа и со другарки и со дечко. Брееее понежнио пол сме биле.

5. Festim

Festim Нов член

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    34

не верувам да има некој или некоја што не пробал маструбација па тоа е нормална работа нема ништо скриено таму

6. taj4i.18

taj4i.18 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2
    Па да ти кажам постојат девојки кои велат дека никогаш не би го пробале тоа е сега дали навистина го мислат тоа или не сакат да ја кажат вистината незнам

7. N.A.T.A.S.A

N.A.T.A.S.A Нов член

Се зачлени на:
    21 октомври 2010
    Пораки:
    650
    Допаѓања:
    486
    Сите што не пробале кога и да е ќе пробат! Па тоа е најнормална работа за нас девојките ;)

8. magi.megi

magi.megi Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    7
    Не пробалее???? Нема шанси! Може не им се свиѓа да мастурбираат ама нема некој што не пробал!

9. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Не пробалее???? Нема шанси! Може не им се свиѓа да мастурбираат ама нема некој што не пробал![/quote]

Јас па мислам дека и нема такви на кои не им се свиѓа.Повеќето се фолираат демек којзнае што е мастурбирањето.Неам зборено со некој на оваа тема но јас не моажам ни ден без да се самозадоволам.Едноставно уживам во тоа и тоа не е нешто лошо или срамно.

10. magi.megi

magi.megi Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    7
    Јас па мислам дека и нема такви на кои не им се свиѓа.Повеќето се фолираат демек којзнае што е мастурбирањето.Неам зборено со некој на оваа тема но јас не моажам ни ден без да се самозадоволам.Едноставно уживам во тоа и тоа не е нешто лошо или срамно.[/quote]

Истото го мислам и јас ама се е можно, во секое правило има исклучок :P

11. taj4i.18

taj4i.18 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2
    Но мора да се согласиме дека доколлку постои некој кој не пробал, тој/таа не знае што пропушта :P затоа што тоа е најдоброто нешто што самата можеш да го направиш за себе :D

На Moni-bomboni му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Gunshine

Gunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    665
    Мене ми се многу изретардирани типки што кога ќе си прашаш прават фаца на гадење и викаат дека им било гад, во стил: -Аааау, бљак, гадно ми е да се допирам таму долу.

Добро, не ми е јасно, фригидни се или што?

А да, имам приметено дека откако ќе свршам, по 2 минути влегува некој во соба.

Марфи мен, ај љав ју!

На Beatriche19 и Balint им се допаѓа ова.
  13. sanja-lazanja

sanja-lazanja Нов член

Се зачлени на:
    7 септември 2010
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    49
    А кога бутаат кур во оста не им е гадно ? Ма фолиранки тие најмногу се драпаат, него така се прават јас имав другарка која исто така ми глумеше демек она нема шанси тоа да го прави, а се драпаше секој ден залмие што неможам да ви опишам ситуации, ке се зачудите која е тоа перверзија и каде се ја имам лично видено како мастурбира, со свои очи. Но несакам да се препознае паке рече ете јавно ја омаловажувам, што воопшто не ми е целта, туку поентата ми беше господ да те чува баш од тие таквите чесни особи.

На Beatriche19 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Едноставно се сомневам дека некој некогаш ќе ме задоволи подобро од самата себе :D Ама надежта не ми умира!

На Balint му/ѝ се допаѓа ова.
  15. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.394
    Допаѓања:
    91.193
    Е Бог да чува сте бре. Ако вие правите нешто не значи дека сите истото го прават. Не сум фригидна , но не го сакам тоа. Убаво ми е со момак, сакам некој да ме запали и задоволи. Не се гадам од тоа да се пипнам таму, сум пробала, но не ми е убаво. Не е ништо страшно ако не се самозадоволуваш , прифатете има луѓе што не глумат и тука пишуваат вистина.

На creshicka и Dushica-sk им се допаѓа ова.
  16. priti

priti Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    83
    Многумина го прават тоа или барем еднаш се обиделе ама невкусно е на некого да му зборуваш за мастурбирање или во јавност да споделуваш ко што прават некои то ти е исто како искуства да споделуваш од голема и мала нужда

На marija305 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mistery

Mistery Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.626
    марамче ако не ти е убаво да се пипаш таму кажи, ќе најдеме некој на кој што ќе му е убаво да те пипа....таму :rofl: :P

На Stefanmfo и marama им се допаѓа ова.
  18. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    а да прашам какво е тоа самозадоволување со перница ? :) сакам да пробам :)
    инаку се самозадоволувам често со прсти се допирам на клиторисот...вагинално сум пробала ама не ми е толку убаво.. :)

19. NEA

NEA Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2009
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    530
    Секој со свое мислење на темава, но смешно ми беше што прочитав нешто од типот на НЕ МИ Е УБАВО КОГА СЕ ДОПИРАМ ТАУ ДОЛУ. Совет за девојката: се уште не си го познаваш своето тело доволно, допирај се малку почесто и поинаку, погледни неколку филмчиња, и се ке ти стане јасно. После тоа ќе се самозадоволуваш скоро секој ден и ќе се чудиш зашто не си го правела тоа до сега.

Поздрав

20. Bubble17

Bubble17 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Јас сум пробала ама безуспешно... Незнам :/ :(