Чувството е единствено,мислам дека се ослободувам максимално од стресот! а тоа дека е табу тема мислам дека не е вистина! тука нема ништо срамно,напротив се е природна ствар и колку повеќе се допираш толку подобро си го запознаваш телото и учиш што те возбудува и што ти годи!
Јас не мислам дека е таму тема. Барем за мене не е де. Отворено си разговарам за тоа и со другарки и со дечко. Брееее понежнио пол сме биле.
не верувам да има некој или некоја што не пробал маструбација па тоа е нормална работа нема ништо скриено таму
Па да ти кажам постојат девојки кои велат дека никогаш не би го пробале тоа е сега дали навистина го мислат тоа или не сакат да ја кажат вистината незнам
Не пробалее???? Нема шанси! Може не им се свиѓа да мастурбираат ама нема некој што не пробал![/quote] Јас па мислам дека и нема такви на кои не им се свиѓа.Повеќето се фолираат демек којзнае што е мастурбирањето.Неам зборено со некој на оваа тема но јас не моажам ни ден без да се самозадоволам.Едноставно уживам во тоа и тоа не е нешто лошо или срамно.
Јас па мислам дека и нема такви на кои не им се свиѓа.Повеќето се фолираат демек којзнае што е мастурбирањето.Неам зборено со некој на оваа тема но јас не моажам ни ден без да се самозадоволам.Едноставно уживам во тоа и тоа не е нешто лошо или срамно.[/quote] Истото го мислам и јас ама се е можно, во секое правило има исклучок
Но мора да се согласиме дека доколлку постои некој кој не пробал, тој/таа не знае што пропушта затоа што тоа е најдоброто нешто што самата можеш да го направиш за себе
Мене ми се многу изретардирани типки што кога ќе си прашаш прават фаца на гадење и викаат дека им било гад, во стил: -Аааау, бљак, гадно ми е да се допирам таму долу. Добро, не ми е јасно, фригидни се или што? А да, имам приметено дека откако ќе свршам, по 2 минути влегува некој во соба. Марфи мен, ај љав ју!
А кога бутаат кур во оста не им е гадно ? Ма фолиранки тие најмногу се драпаат, него така се прават јас имав другарка која исто така ми глумеше демек она нема шанси тоа да го прави, а се драпаше секој ден залмие што неможам да ви опишам ситуации, ке се зачудите која е тоа перверзија и каде се ја имам лично видено како мастурбира, со свои очи. Но несакам да се препознае паке рече ете јавно ја омаловажувам, што воопшто не ми е целта, туку поентата ми беше господ да те чува баш од тие таквите чесни особи.
Едноставно се сомневам дека некој некогаш ќе ме задоволи подобро од самата себе Ама надежта не ми умира!
Е Бог да чува сте бре. Ако вие правите нешто не значи дека сите истото го прават. Не сум фригидна , но не го сакам тоа. Убаво ми е со момак, сакам некој да ме запали и задоволи. Не се гадам од тоа да се пипнам таму, сум пробала, но не ми е убаво. Не е ништо страшно ако не се самозадоволуваш , прифатете има луѓе што не глумат и тука пишуваат вистина.
Многумина го прават тоа или барем еднаш се обиделе ама невкусно е на некого да му зборуваш за мастурбирање или во јавност да споделуваш ко што прават некои то ти е исто како искуства да споделуваш од голема и мала нужда
марамче ако не ти е убаво да се пипаш таму кажи, ќе најдеме некој на кој што ќе му е убаво да те пипа....таму
а да прашам какво е тоа самозадоволување со перница ? сакам да пробам инаку се самозадоволувам често со прсти се допирам на клиторисот...вагинално сум пробала ама не ми е толку убаво..
Секој со свое мислење на темава, но смешно ми беше што прочитав нешто од типот на НЕ МИ Е УБАВО КОГА СЕ ДОПИРАМ ТАУ ДОЛУ. Совет за девојката: се уште не си го познаваш своето тело доволно, допирај се малку почесто и поинаку, погледни неколку филмчиња, и се ке ти стане јасно. После тоа ќе се самозадоволуваш скоро секој ден и ќе се чудиш зашто не си го правела тоа до сега. Поздрав