Навистина те жалам да неможеш сама да постигнеш оргазам мислам трагедија тоаола сексуална неписменост. Да чекаш да доживееш оргазам само со машко е исто како да чекаш друг да те почеша кога те чеша грбот.
^ Сања лазања не знам зашто гледаш со потценување кон тоа ?.. Мала е девојката, ќе научи, никој не се родил учен.
леле јаката трагедија, мислам светот ќе се распадне! па подобро со машко да достигнува, отколку CAMA!
Факт е дека чуствата се различни ама ни двете работи не се за потценување ... Прекрасно е машко да те доведе до степен на оргазам ама секако и самите да се довдеме иначе како би знаеле што е тоа што ни треба од страна на еден маж
Прво ако сама неможеш да се воведеш до оргазам тешко дека ке го постигнеш врвот и со дечко. Второ ако на овие години неможе да доживее оргазам самапа кога на 50 ли. Трето, Наташа тоа воопшто не е нормално да неможе да постигне оргазам со мастурбација, или се гади од сопственото тело или нешто не е во ред, неверувам дека во 21 век е неинформирана како се прави тоа. А ако самата се гади од сопственото тело како мисли утре некој друг да ја задоволува орално итн, или ке води лјубов како бабами легни на грб он ке си заврши работа и чао.
Значи Сања јас не реков дека се гадам од сопственото тело или било шо ти шо рече. Јас само реков дека имам пробано во неколку наврати и не сум успеала. Не мораше одма на таков начин да ми вратиш. Можеби неможам доволно да се опуштам или нешто друго е проблемот зато и си кажав.
edno prashanje...mn glupavo znam...sega sum srednosxkolka ii eden den zboruvafme so mojata drugarka na ovaja tema..i taja me zaprasxa dali moze da se izgubi nevinosta so samozadovoluvanjeto..jas ne znaef sxto da i odgovoram..pomosx?!? o.O
Сигурно си средносхколка не седмоодделенка? ..Епа кажи и на другарка ти дека може да ја изгуби невиноста со самозадоволување само под услов да се задоволува вагинално со некој поголем предмет.
Зошто оваа тема да е табу?Јас гарантирам дека повеќе од девојките го прават тоа не сепак не се осмелуваат да го кажат јавно......Сосема нормално а и доста добра...пробајте
Imav postaveno prasanje i jas na ovaa tema, no neznam zosto nema nitu eden odgovor! Pa da se obidam tuka. Imam 14 godini i sakam da pocnam da se samozadovoluvam, no ne sakam da se skinam. Zatoa na internet stranicite preporacuvaat стимулација на клиторисот. kako se pravi toa i sto e toa klitoris?
Од неодамна кога и да имав нешто нејасно ќутенката си го посетував форумов без да се регистрирам, али сега кога гледам всушност колку интересни муабетчиња се водат овде решив и јас да ви се придружам Во врска со самозадоволувањето до пред извесно време бев малце скептична, си викав дека не ми е потребно поради тоа што имам дечко, али не во секои моменти дечковците се тука да не задоволат во секоја смисла на зборот, па затоа сметам дека е неопходно. Сепак ние сме тие што најдобро си ги познаваме телата ... Затоа девојки верувајте им на поискусните кога ќе ви кажат дека ниедно задоволство не може да го замени она што го добиваме кога се самозадоволуваме
Kако прво да ти кажам да пишиш нонстоп со кирилица, а не само за стимулацијата демек да потенцираш, тоа ако сакаш и оцрни го ок? А инаку ако земиш малку да прошеташ по странициве, надоле, ќе видиш дека сто пати има напишано, како се праве тоа, не може одма во рака се, сто пати едно исто да се пише, земи малку растрчај се, се едно исто прашање, оди надоле по странициве, и ќе видиш како.
^ Абе гротичка е малото. Сигурно не знаела да го напише тоа па го копирала од некаде, затоа е само тој дел кириличен. И ние сме биле такви де. Да не бидам оф топик: Не, мене не ми е воопшто табу, но избегнувам да зборувам за тоа со другарки пошто се многу заостанати во тој поглед. За нив поморално е човек да се испрца со 100 партнери отколку женското да се самозадоволува. Е тоа никако неможам да го разберам... Затоа пак со дечко ми сум си ептен отворена на таа тема. Не е заостанат фала Богу, најнормално е тоа.
luge a kako e toa samozadovoluvanje so pernica bas sakam da probam i kazete nekoi drugi primeri jas dosega imam masturbirano samo so dva prsta drugi nacini anyone??,
Се согласувам со тебе.Јас го правам тоа,но никогаш не би зборела со другарки бидејќи се заостанати во тој поглед.а повеќето и на темата секс.Сме збореле онака али дали сме имале што како не.Добро не можам да кажам дека ми се и блиски и најдобри другарки али сепак.Се извинувам за оффтопик.
Јас никогаш не сум пробала да се самозадоволувам, не знам зашто ама некако глупо ми е, а имам и редовен секс, кога би немала долго време, можеби би пробала, ама сега не чувствувам потреба од тоа.