Кick him in the nuts! You now what i mean. Нема друго само тоа, до јаја. Е не ќе купувате боксирачи, солзавци(кој не сум сигурна дека се легални кај нас) и што ќе му речеш кога ќе те нападне, чекај да бркнам во ташна да го извадам? Темава што бара во правни совети не ми е јасно, освен можеби совет соодветен би бил да земете со закон за облигации со тврд повез и удри по глава, нема да се спаси сигурно Тоа поише може да ми се најде у ташна него ножеви, боксирачи и спрејови.
и кај мене е страшно навечер по сокаците...ама малку удар под колено и потоа со дланката под брадата или кај вратот и готов е
hmmm... mislam deka imase razlika megju nozhevite dali se smetaat za oruzhje ili ne spored duzhinata na sechivoto...
така како што вика psychic удар под колено, ама она со дланката може ама може и опасно да биде. вратот океј некаде од страните, но да мавнеш посилно на гркланот не дај боже посем нешто да му бидне на човекот, ако отиде горе..... ке го лежеш
Жалосно што нашиот систем во државава за самоодбрана те фрла во затвор.Ако не дај боже се деси да ти направат нешто и ако не дај боже го избрцаш со нож, ти ќе лежиш во затвор иако е самоодбрана..Многу глупав систем има во државава, во Америка не се лежи затвор ако станува збор за самоодбрана НИ ДЕН. Фаќај си такси до пред врата нека те носи или ако имаш друга улица за да стигнеш до дома,иди по таа улица..или пак ако возиш уште подобро.
Ајде ако може некој да ми каже дали се легални солзавци кај нас и цена ако знае.. оти ова не се трпи веќе. Не живееме меѓу луѓе, меѓу стоки живееме значи! Итно ми треба одговор, ако знае некој нека кажува.
Не знам дали има тема за ова. Девојки, ме интересира дали кога излегувате надвор (поготово навечер), со себе носите нешто за самоодбрана?
Јас сакам да најдам вакви, за самоодбрана, ама немам видено вакво во Македонија. И на Али барав, нема.
Мало паковање е, се собира во педерка, од Италија мало шишенце. Ем за самоодбрана, ем за фризура, мх мх. 2 у 1