Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Само другар или повеќе од тоа...?

Дискусија во 'Сингл' започната од adorija, 25 декември 2009.

1. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    :roll: :roll: :roll: Да ти речам да чекаш да напиши топик е бесмислено. :roll:
    Уф е сеа чекај. Да почнам психолошка анализа на машки мозок...
    Ако сте биле во скоро време излезени на исто место, со исто друштво...поврзи некако...нека ти проработи имагинацијата.
    и кажувај шо си направила :D

2. BlueEye

BlueEye Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    29
    jas bi mu pisala so prajs kako si muabet bez vrska i posle odma bi go prasala sto se desi megu nas jas sum takva nema 5 ni 6 a ako ne si takva nz so da te sovetvam :(

3. Dolores93

Dolores93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    7
    лелее а да не му пишувааам? зашо болна бев овој викенд не искочив се неаме виденооо ... др причина неам зашо да му пишаам. а да му признаам да го прашам што се случи меѓу наас .. понатаму коа кје сме старите ниее .. сеа пререрано е а и горда сум :D лелеее а да не му пишуваам ауу леле не знааам :D :D фала ви сепааак<3

4. BlueEye

BlueEye Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    29
    premnogu mu ja mislis i to za pisenje preku net
    ali kako sakas a za mirno da si spijas pisi mu i rascisti si :)
    i wish good luck to u :)

5. Dolores93

Dolores93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    7
    леле не знам страв ми е некако немој да биде ладен да рече шо умара оваа :D :D :D
    а па сакам да му пишам ... ама леле нез .. а сепак да оставам времето да покаже? :( :D

6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    157.442
    Абе Долорес ако не слушаш совети,џабе темава.Дај ми број,јас ќе му пишам место тебе ако не па?!
    Прај како мислиш дека е исправно,на крај краева интуиција не лаже,па уште и женска...
    Ако немаш храброст,ондак остај да не убрљаш па и тоа после да го решаваме!

7. BlueEye

BlueEye Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    29
    pocekaj ti ushe nekoe vreme pa cekan pogla ke te mani :))) majtap ali taka e
    ne ostvaj ona sto mozis sea ga go naprajs za potamu mozi nema da imas prilika
    dr pat ne cekaj tuku ko ke go vidis uklucen po 5 min pisi mu i ne cekaj po tolku

8. Dolores93

Dolores93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    7
    ама тоа е проблемот со мене ... пошо кога си пишувавме и он кога ми пишуваше се беше ок .. тогаш знаев дека и коа ќе му пишам ќе ми врати .. а сеа ми е тоа .. зашо од коа му пишам последен пат не ми пишааа .. значи не сме ние тие истите веќе .. и шо ако сега е така .. не знам зашо ама ја имам таа дилема :/

9. Dolores93

Dolores93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    7
    ххаха пак ќе ви кревам коа ќе биде ставен некоаш а нема да ми пишеее хаха :D си пишуваавме саат времее све онака ко пораноо .. ии ќе видиме шо као ќе бидее :D оставам на времето :) ајде сега вие кажете ми што ве мачии .. само јас зборам :( <33

10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    157.442
    Долорес дете,ајде оди на кафе со другарките и тргни се од пс.Ти си опседната,нели забележуваш?!Ова е опсесија,ми пиша,не ми пиша,се инаетам,па што мисли,што ќе си рече...несигурност,класична,но и логичка последица-опсесија.Не е тоа здраво,дај олабави се.

11. FeMiNiCkA

FeMiNiCkA Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    4
    Запознав СУПЕР МОМЧЕ и...?

Дали ви се има случено :?: ??

Летото на излегување запознав едно момче и од тогаш нон-стоп сме во контакт,си пишуваме на скајп, на излегување сме заедно...но меѓу нас нема ништо освен другарство (ако може така да го наречам).. И сега работата е што тој ми се страшно допаѓа,а незнам дали и тој истото го чувствува..Неколку другарки веке ми рекоа да го направам првиот чекор,но мене ми е срам (па нели момчињата тоа обично го прават :?: ) А инаку кога сме заедно можам отворено за се да разговарам со него..имаме и доста хумор во комуникацијата и веке се има случено на 2-3 пати да сака да ми каже нешто и потоа да се предомисли и јас кога го прашам што сакаше да ми каже тој вели др.пат :(

12. Dolores93

Dolores93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    7
    нее машките треба да го направат првиот чекор! колку понедостижна изгледаш толку повеќе се интересира за тебе! ама сепак .. можеш да го викнеш на кафе .. не знам онака некогаш кога ќе ви тргне муабет и ти намерно исклучи се и кажи .. морам да идам сегаа .. се надевам кје идеме на кафе некад! па да се изназбориме убаво ;) па пиши што си направила :D

13. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    3.712
    Допаѓања:
    3.988
    да да да ова ми се случува....има привлечност тоа неможе да се скрие што би рекле хемија...ама никако да се направи некој конкретен чекор за нешто повеќе од пријателство :?

14. sweety.86

sweety.86 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2010
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    21
    Лелееееееее девојкиии.... па јас го имав вашиот проблем пред година и пол... ама сега го немам, ДРУГАРЧЕТО ми стана дечко и супер ни е а се дружевме некаде околу една година и нешто пред тоа и плус колега на работа а бе што да ви кажувам..... тој испраќаше сигнали, јас ги заприметував сигналите ама не ми беа некако баш јасни мислев дека ако направам некој чекор ќе испаднам смешна да не ми се смее.... па си мислев дека нема врска само си замислувам и така .....ама еднаш пукна работата и неможеше да издржи он повеќе и ми вика а бе не заприметуваш дека цело време се влечам по тебе дека ми се допагаш сакам нешто со тебе а ти се правиш дека не постојам ....... и сега сме си среќни еве година и пол и си се смееме кога ќе си сопменеме на времето кога бевме ДРУГАРЧИЊА :))))))

15. femina2010

femina2010 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2
    леле истото ми се случува и на мене веќе подолго време се знаеме и се дружиме но понекогаш ми се однесува мн чудно како да ми е дечко а не другар ми праќа некакви нејасни сигнали нз што да правам а бивши дечко и е на мојата другарка дали да се одалечам од него ?

16. ChuckBass

ChuckBass Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    1
    Едно нешто да ви кажам како машко.

Машките не гледаат пријателство мегу личностите од спротивен пол. Така да кој и да ви се свига (безразлика дали ви е другар или не) пуштете му се.. нема да згрешите мислам.. или едноставно ако Машкото е од ОБРАТНИТЕ :rofl:

На Мистер_89 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mysterious

mysterious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661
    Во право си младичу! ;)
    Ние,мислам јас имав таква ситуација..И уште ја доживувам..И да ти кажам право,никогаш не било подобро! :)
    Го обожавам мојот секси мачор,но не сум заљубена...Сепак,рано ми е ...А прашање е дали и ќе се заљубам!
    Но не мислам за утре,живеам за денес,а денес е ....Совршено!
    :inlove:
    Биди ми поздравен! ;)

18. b.e.l.l.a

b.e.l.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2010
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4
    Ах..и јас го имам истиот проблем, ако може да се нарече проблем :^)
    Се знам со другарчево одсекогаш, ама никогаш не сме биле толку блиски како што станавме откако раскина со женската, односно таа имаше авантура со еден друг и се разделија. И едно по друго нон стоп бевме заедно, висевме со саати на телефон,везден по кафиња и слично.. Чудно е тоа што кога се поздравува ме бацува во уста и ме гушка силно, ајде првиот пат кога се деси тоа реков случајно ама продолжи и секогаш се дешава така... дури и неколку пати сме спиеле заедно, ама само така гушнати ништо не сме направиле... си кажувавме те сакам и слично, се држиме за рака кога шетаме..и сите ми велеа дека мора да има нешто тука, јас секогаш негирав, но кого лажев, :inlove: се заљубив во него и не бев јас крива он со тоа негово понашање направи да се заљубам :( Долго време се мислев дали да му кажам, бидејќи знам дека ја сака неа и сигурна сум во тоа.. помина некое време и се смири со неа..ние се оддалечивме и не сме толку блиски како тој период кога не беа заедно... сега криво ми е што не му кажав којзнае што би било..но знам дека сега е среќен и ако му кажев ќе ми се налутеше и ќе го изгубев целосно..вака бар го гледам понекогаш и секогаш кога ќе го видам душата ми се распарува :(

На Мистер_89 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. 2manydjs

2manydjs Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2010
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    11
    Одсекогаш ми идело повеќе комуникација со машки, некако со нив ми е послободно, поотворена комуникација, зезање, добар хумор, опуштено,нема тука оговарање како кај жените што ме ужасно нервира или цело време трчање по некоја симпатија. Најдобри другари ми беа машките, а тетка ми (што ми е многу блиска, како другарка) кога ке и кажев идам на кафе со другар ми или излагаме у град, не е битно се дружиме, секогаш ме прашуваше да не има нешто меѓу нас и ми збореше дека не постои другарство машко-женско. Искрено не и верував зошто ја никад за било кој другар немам осетено некоја симпатија, а не ни верував дека од друга страна може да ја има. Во тоа време и имав долги врски една по друга се на се 6-7 години така да воопшто не ни помислував дека некој другар е заљубен во мене, е кога раскинав врска кога почнаа да се редат и изјаснуваат, да изјавуваат љубоооов, ја за глава се фатив. Истото и дечко ми го има приметено за неколку од нив и беше љубоморен, а ја не верував и тоа ме замараше, па поради чести изливи на љубомора беше и причина да ја прекинам врската. Од тогаш 2 год бев без сериозна врска и стално ми се дешаваше другар да ми изјави љубов, никад немам провоцирано, едноставно таа моја отвореност, другарство, блискост, што можат да разговараат за се со мене ете им раѓа некоја љубов. Со некои се одалечив, ме исплашија кога ке почнат да ми зборат такви работи, а знам дека никогаш нема да можам да им вратам, а на некои им дојде памет :D и ден денес си се дружиме, па и на свадба ми беа :D

20. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    Оваа тема е дискутабилна. Една од оние се уште табу теми да ги наречам. Ти правиш да изгледа како машките мислат само на мување, секс, сите не свиѓаат, со секоја би биле итн. Ми ја грдиш сликата кон спротивниот пол вака. :)