Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Само другар или повеќе од тоа...?

Дискусија во 'Сингл' започната од adorija, 25 декември 2009.

1. Lovers.12

Lovers.12 Нов член

Се зачлени на:
    24 јануари 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Ce надевам :*

На piksooki му/ѝ се допаѓа ова.
  2. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    9.379
    Да ја свиѓав еден од моите најдобри пријатели ама не можев да му го кажам тоа..... |-)|-)

3. eleni_v

eleni_v Активен член

Се зачлени на:
    24 март 2015
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2
    Кога сте у таква ситуација искористете прилика или бегаје од него да не се зезнете како мене он да да ве свиѓа и коа сфаќаш дека и тебе ти се свиѓа он си наоѓа девојка (facepalm)

4. berrybush

berrybush Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2015
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    61
    Сите машки го праиме тоа.

Особено во социјални кругови кадешто ти си со другарка на другар на другарка од другарка... И тебе ти се свиѓа една од нив повеќе од сите. Не е дека се плашиш да испиеш корпа, туку се плашиш од тоа како ќе биде после одбивањето. Бидејќи веќе неможеш со мирна глава да кажеш "ние сме само другари" бидејќи очигледно е дека си испил корпа. Можеш другарите да ги излажеш, али другарките малце потешко.

Со други зборови, страв од тоа како ќе ве гледаат другите и како вие ќе се гледате меѓу себе. Дефинитивно ќе биде до некој степен глупо, колку и да си отворен и искрен.

Во твојот случај, чим станало толку очигледно за тебе ондак те свиѓа. Ние машките не сме многу субтилни во нашите походи, без разлика колку да се трудиме женско ќе те познае од километар. Така да чим сумњаш дека те свиѓа, највероватно те свиѓа. До тебе е што ти сакаш понатаму

5. teffi.tkm

teffi.tkm Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    36
    Јас баш тоа сакав да прашам како да знам дали еден другар кој можам да речам дека ми е и најдобар другар ме свиѓа. Значи се знаеме скоро четири години одиме во школо заедно и стално бил добар со мене сме се зафркавале дека сме маж и жена и такви работи и сеа требаше да излезам со едно дете и тој разбрал од другарка ми и таа кога му кажала тој рекок па добро шо да праам ако излага со дечко и (а нема врска не ми е дечко прв пат излегов на кафе со него)да плачам.Потоа и мене ми пиша и ми рече добро излези ама пази што правиш ахаахах а никогаш не ме поканил на кафе дури имам чувство дека се срами да излезе со мене дали за да не го видат други или не знам што.Дали јас да бидам прва или не за да не испаднам глупа ако ме одбие фала на сите

6. RecklessGirl

RecklessGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2015
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    75
    Види вака и ти самата ми во лп дека комплицирани се машкиве :D Јас мислам дека само другарски е настроен кон тебе, бар така ми изгледа од ситуацијава. И ја имам другари што вака се protective:muscle: Немора да значи дека му свиѓаш. Можно е некогаш да се јави љубомора малку а зашто како не знам.. Мислам подобро е да не правиш ништо ти зашто можно е да си расипете другарството:( Може да го прашаш како :“Си најде ли некоја?“ или “Која ти шета по мислите“.. А можеш и некоја другарка да замолиш да го праша.. Ама веќе ако чувствуваш нешто, тогаш превземи, вака не сакам да си расипете другарството :) се надевам дека помогнав:hai:

7. teffi.tkm

teffi.tkm Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    36
    TNX
    Фала многу:*

На RecklessGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Blagicasrcka

Blagicasrcka Нов член

Се зачлени на:
    25 ноември 2015
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Имам другар кој се дружиме веке 3-4 год стварно сме блиски,но почнав да чивствувам несто повеќе спрема него му го кажав тоа јас на него,викендов ми испрати од излевање се смувавме јас после таа вечер му ги кажав моите чувства,му каажав дека поради ова несакам да го изгубам засекогас реече дека нема шанси тоа да се случи после два дена ние пак се смувавме нз некако чудно се понаша спрема мене после тоа а навистина многу го сакам,што мислите дали и тој има некој чувства спрема мене? Ви благодарам однапред

9. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.543
    Најверојатно и честопати секое машко-женско пријателство се претвора во емоција за потенцијална љубов.

Со искрен разговор можеш само да ги дознаеш неговите чуства, нека не те плаши, разговарај и биди искрена така ќе дознаеш што понатаму, ако се има чуство да продолжиш но ако се нема додека е време да се разделиш и да спречиш потенцијална болка и разочараност.

10. Blagicasrcka

Blagicasrcka Нов член

Се зачлени на:
    25 ноември 2015
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    "vitamina,
    Vika sea za sea nesakam toa da se slucuv megu nas,mozebi so tek na vremeto ke bide nesto pomegu nas,da videl dali go sakam da me sum gi promenela cuvstvata za nekoe vreme :(

11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.543
    Па ете барем си се обидела и сега знаеш барем на што си.
    Животот е ризик, ако не ризикувамр нрма никогаш да добиеме или изгубиме, дур и кога губиме сваќаме и учиме за понатаму..
    Крени ја главата не е крај света девојко, знаеш уште колку љубови ќе има пред тебе се додека го најдеш вистинскиот, а отпосле слатко ќе се смееш за овие "проблеми".
    Не си го губи времето со тип којшто не знае што сака а пред се јасно ти кажува дека само си му опција плус или пак прилика за "небрано".. уживај во младоста, љубовта ќе си дојде кога тогаш.

На baba Rada му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Blagicasrcka

Blagicasrcka Нов член

Се зачлени на:
    25 ноември 2015
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Sakam da go nasednam na muabet no neznam sto kako da pocnam posto navistina premnogu go sakam :(

13. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.543
    А дали е доволна твојата љубов само за опстанок на една врска што мислиш?!
    Јас мислам дека за врска се потребни двајца..
    Во случајов тој јасно ти ставил до знаење како одат работите па колку год ти да го сакаш тоа не е доволно во случајов нели?!
    Со сила убавини не бидуваат!

14. frozen.heart123

frozen.heart123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2015
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    13
    Имам другар, се знаеме година дена.. Тој не е тип што лесно приоѓа на девојки, а мене прв ме адна, и ми пиша, и на фб, инста, snap, значи цело време бараше причина да започне разговор, па стално ми пишуваше али никад шо праиш како си, туку се за да ме праша нешто без разлика колку тоа нешто му е небитно во моментот. По некој месец стана многу поблизок со мене, се дружевме и во живо, стално заедно, се вклопи буквално во моето друштво сите мои другари и другарки му станаа и нему многу добри пријатели. Проблемот беше што знаев дека има некоја(стално пишуваше со некоја преку смс пораки), ама тој никогаш никаде на никого не признаваше дека има девојка. Еднаш кога јас фатив еден за мување и нему му кажаа други, а не јас. Беше како лут, и ми се развика зошто не сум му кажала и тогаш ми призна дека имал некоја ама дека не ја сакал уопште дека не можел да ја остави бла бла. Оттогаш се оддалечивме, а тој остана во контакт со мојата најдобра другарка. Преку неа а и поретко преку мене иницираше средби меѓу цело наше друштво ама секогаш и јас бев вклучена. Кога се собиравме стално збореше за девојки, ама за никоја нишо сериозно значи се фалеше која му се свиѓа бла бла.А со мене стално си го имавме она, ме креваше во раце, ме задеваше, се бркавме, тепавме на шала, ми земаше телефон, бла бла. После тие неколку седенки решив и јас да преземам нешто па почнав и јас прва да пишувам и го вративме стариот контакт. Стално се гледавме секој ден, многупати насамо ама никогаш ништо конкретно не проба. Во една ситуација кога игравме В/П го прашаа за мене и рече дека би излегол со мене, а потоа тој лично ме праша дали би излегла со него. Значи си признавме буквално. Ама после тоа се уште се понашавме баш другарски како тоа никад да не се десило. Сега сме уште во контакт, ама јас револтирана зашо не презеде ништо, излегов со друг,а тој не знае...Му признав само дека свиѓам друг..откако тоа му го признав дознав дека излегол со друга по 2 вечери. Ама само за еднаш. Сега ми пиша пак треба да се најдеме заедно на одмор, и не знам шо ќе испадне..Не знам дали ме свиѓа и како да се поставам кон него? Ма да тоа што излегол со друга не знам како да го проголтам... Ми рече дека треба да го убедам дека сакам да се најдеме на одмор, не бил сигурен (а пред некој ден ми рече као демек видов колку ти е галје тебе за мене) помогнеетеее кажете ми шо да правам :(

15. teodorab97

teodorab97 Нов член

Се зачлени на:
    10 мај 2017
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Пред околу 8 месеци се запознав со едно дете и се дружиме, секој ден сме заедно, но почна да ми се допаѓа. Проблемот е што незнам дали ќе погрешам ако му покажам дека ми се допаѓа...:(:?:

16. Nevergiveup1

Nevergiveup1 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    333
    ич да не се мислиш, кажи си шо ти леже на срце :)
    __________________________________________________________________________________________
    Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

На sj *O*, jacqueline.s и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  17. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Имав еден тип што си се лапавме ама и бевме најдобри другари буквално сè си кажувавме.Таков однос имавме месец дена можда пред тоа само другари бевме.Сега е вратен со бифша му која е лажов тежок(facepalm)

На DushkoFH му/ѝ се допаѓа ова.
  18. s.w-e.e-t.y

s.w-e.e-t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    432
    И порано имам пишувано на темава, но сега се работи за друг дечко. Другари сме веќе околу 5-6 месеци..кога излегуваме со друштво речиси секогаш ние двајца сме тие што најмногу зборуваат, а останатите не можат да дојдат до збор. Многу често во разговорот си правиме мајтапи.. овај за тебе или оваа за тебе одговара, а знаеме и контра да си тераме :lol: Сме го имале оној ај контакт неколку пати и си се имаме гледано онака подолго ко да зјапаме еден во друг :D Се има понудено и до до дома да ме испрати ама остана само на тоа. Што мислите може ли да биде нешто повеќе меѓу нас или ова нашево е само другарство? :?:

19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Прашај го него :)

20. s.w-e.e-t.y

s.w-e.e-t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    432
    Да имав храброст радо би..ама немам (facepalm)