Сте направиле ли некогаш нешто сами,а да не мора да го купите? За уредување во домот,за себе,за децата,за во собите итн... Јас имам направено и сум вистински хаус мајстор дома Дајте идеи Ќе ви кажам и јас.
Okolu frizura,sminka,lice,telo ...se pravam sama! Odam na frizer samo da se sisam.... Za majstorenje po doma me biva vo opredeleni granici...ne sum po majstorlukot... DAJ sliki,mozda k edades ideja. POZ.
Јас не баш, ама сопругот има направено дел од столаријата по дома. Исто така имаме и кречено во викендица, ако се важи. Е сега ни треба уште усовршување, ама здравје. Кај моите многу често правевме се што може да се направи, ама друго време беше тоа, немаше толку достапни работи, а некако и моите имаа повеќе време. Сега со обврските, тешко се стигнува.
Ако знаете каде да купам рачки за плакарчево кажете. Се приметува дека нема, ама не знам каде да најдам.
Блондина браво! Многу си креативна и секоја чест за тоа! Како една уметничка душа на друга, најди си на пазар да си ги пласираш ракотворбите и заработи си некоја паричка. Поздрав до тебе и keep the good work!
Bravosssss i mene me biva mnogu za majstorenje i se sto mozam da napravam sama nema sansa da kupam i nnekoi raboti izleguvaat i poubavi od tie sto sakam da gi kupam zasto gi pravam so moja zamisla. Zatoa site treba da go praktikuvame ova em e pointeresni em i poevtino
Bravo, I jas majstoram niz doma. So ogled na toa deka jas i sestra mi izrasnavme so majka mi, i zamislete 3 zeni... Trite majstorime po doma, se i seshto. Od struja, do popravanje na telefon, pa duri i starata kola shto ja imav znaev se kako da sredam ( imav renolche 4 ) Pokraj seto toa imam praveno kukjichki za kuchinja i machki mnogu sakam zivotni, pa sekoja esen imam proekt da napravam kukjichka za ulichnite kuchinja od maalo ( ne deka sedea u kukjichkata ), Isto taka imam vikendichka vo Zdanec od baba mi i dedo mi, pa letno vreme pogolemiot del od vremeto go pominuvam tamu, se zanimavam so ureduvanje na dvorot, krechenje, farbanje ograda itn...Aj d anajdam sliki pa kje pushtam i slikici
Сам свој мајстор сум кога е во прашање изработка на накит. Си имам направено сама куп менѓушки, а најновата иновација ми е пар обетки што ги направив од алуминиумска жица од инструмент (под-облога на тапан, не беше употреблива, па си ја искористив за накит )
баш пред некое време си направив сјај за уста. Многу убаво испадна и ме направи горда на самата себе бидејки од ништо направив нешто што во тој момент ми бесе потребно Ако ве интерисира како го наравив слободно кажете и ке ве "научам"
Значи многу е лесно да се направи сјај за усни дома, се што ви треба е обична гроздева маст(околу 20 денари е) од оние во мали тубички што се како на првата слика (може и вазелин наместо гроздева маст). Маста нека биде безбојна. извадете ја со лажица или со нешто друго и ставете ја во ѓезве или во некој сад кој може да се загрева. во тој сад, ставете каква боја сакате да ви биде сјајчето, таква сенка за очи (некоја што не ја употребувате) т.е. "изрендете" ја. размешете и ставете го на загреана рингла. кога ке се соедини вратете ја смесата во тубичката од каде што предходно ја извадивте гроздевата маст и ставете ја околу 10 минути во фризидер. Толку. На втората слика се гледа моето сјајче во кое ставив темно розева сенка за очи. п.с. ако некој го проба ова нека пише колку е задоволен и дали му успеало. Поздравче
Менитр и јас ќе пробам утре , по твојава слика , си зготвила ( така може да се каже нели ) многу убаво сјајче Го проба веќе? Убаво излеа на тебе ?