Дааааааааа Смештај во Oia или Thira и може да живеете сон . Инаку јас не мислам дела Санторини е за класичен одмор од 5 - 10 дена, посебно не во лето. И јас кога би одел би било тој период или на пролет, макс. 3 - 4 дена
Може да се истера и класичен одмор со плус прошетки до Имеровили, Оиа и Фира. Обично за класичен одмор се сместуваш во Периса на плажа со вулкански песок и прејака вода. Рент а кар и цел остров е твој. Санторини е многу повеќе од Оиа на инста, дефинитивно вреди.
Знам, да, постои како опција, ама според мене има многу грчки острови што се пред Санторини за терање класичен одмор. Крит, Карпатос, Милос, Скопелос, Паксос, Парос, Наксос, Родос, Кефалонија...
Букиравме за 23ти Ме интересира вие што сте биле дали вреди да се земаат екскурзии или се сами да шетаме? Инаку одиме со деца, немаат гајле од шетање. Првиот пола ден ќе сме на плажа, Периса сместување. Се мислам 1 ден сами да одиме до Фира на неколку часа па пак на плажа. Еден ден да прошетаме повеќе, можеби тура до Ија и некое селце. Гледав на headout има убава тура, евентуално со агенцијата.
Здраво, доколку паметиш колку часови од прилика вкупно се патува Скопје-Санторини заедно со автобус и брод?