1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сапун за лице

Дискусија во 'Лице' започната од velesanka, 15 декември 2009.

1. LeonaS

LeonaS Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    24
    Користам Нивеа :)

2. SpoiledBaby

SpoiledBaby Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    302
    Моментално го користам овој сапун,убаво го прави лицето,а толку убаво ми мириса што ми се иде кога се мијам лице да го изедам :D

На Anna-Banana му/ѝ се допаѓа ова.
  3. AmericanWoman

AmericanWoman Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    559
    Го користам пилингот на Dove, и можам да кажам дека сум задоволна. Не сум имала проблеми со кожата никогаш, без разлика кој производ да го користам. Е сега пошто обравчињата ми се малце црвени :$ , се обидувам да го користам еднаш до два пати неделно, совет од козметичарката. Плус мислам дека секојдневно користење на сапуни за лице доведува до сушење на кожата.

4. CrystalNoir

CrystalNoir Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    92
    Најчесто го користам кога ја отстранувам шминката не секојдневно воопшто не ја суши кожата напротив одлично ја измазнува дури заприметив некои црвени иритации на кожата ги смирува.

5. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Dove - темно плавиот, мене ми е прекрасен, не ми ја суши кожата воопшто и гледам дека ми ги суши и бубулиците, поубав сапун до сега за лице не сум користела.

6. Beaty

Beaty Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    294
    Користам Dove и многу сум задоволна од него. Откако го користам ми се исчисти лицето и не ми е толку мрсна кожата.

7. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    Прекрасен сапун, го препорачувам на сите кои сакаат да си го исчистат лицето само не очекувајте уште по првото миење резултат, туку после месец редовно користење наутро и навечер. Лицето ми светна како од ниеден друг сапун до сега. Медицински сапун е и знам дека некои дерматолози го препорачуваат.

Asso derm - Наменет е за секојдневна хигиена и нега на нормална и на проблематична кожа. Со својата pH вредност не го нарушува природниот хидролипиден слој на кожата и е прикладен за кожа чувствителна на класични сапуни и како средство за нега на заболена кожа од хронична егзема, младешки мозолчиња, алергиски дерматитис, дерматози придружени со лупење на кожата и др. Клинички е тестиран.

8. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Аја,колку пари е сапунов? :)

9. Smilly

Smilly Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    3.244
    мм Циа,мислам дека беше 100 или 110. :?: Малку е скапо за сапун ама...добар е.

10. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    98 денари во Тинекс. Како што кажа Smilly стварно е скап за сапун ама вреди секој денар. :)

11. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673
    [​IMG] И јас да го пофалам ;) , вистина многу убав сапун, јас еднаш го измив лицето со него и навистина е мазно и убаво, но повеќе го користам за под пазуви бидејќи сум таму осетлива, овој период многу ме вребаат иритации а овој сапун успешно ги елиминира и плус подолго време чувствувам свежина дури и без стик да излезам сапунот не дозволува да замирисам, а мирисот е фантастичен. :up:

На A-j-a му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    635
    ја користан на нивеа и прилично сум задоволна! :)

13. bluegirl7

bluegirl7 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    931
    Го има ли во аптеките? :)

14. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    Не знам дали го има во аптеките ама го имаш во сите маркети.

15. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.380
    Допаѓања:
    42.009
    Jaс го користам сапунот од козјо млеко со мирис на лаванда.
    За моето проблематично лице ова ми беше откритие на годината, не дека сега лицето ми е совршено, ама подобо е каде каде, од времето кога користев други работи.Јас скоро се сум пробала за миење, авон, орифлејм, докторс, нивеа, дав и од ништо не ми беше добро лицето како од овој сапун.Овој има најдобар мирис од сите други на оваа фирма, чиста лаванда, убавини е.Е само ако ти влезе во очи страшно е, многу пече.
    Исто и од зелена глина го користев прво, ама почна многу да ми ја суши кожата и го сменив.
    Во Космо овој од лаванда е 189ден, малку скап ама го користам многу време, а останатите се по 139ден.

16. nekoja85

nekoja85 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    216
    А баш го гледав пред некој ден, и во Веро центар го имаше во маркетот, околу 150 ако не се лажам.. се мислам да го купам, читав позитивни коментари, па може да се проба :)
    инаку од пред некое време почнав да го мијам со бекутан купката со пантенол и камилица, и убава е.. не ја суши кожата..

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. littleflower

littleflower Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.484
    Јас вчера го купив сапунот од козјо млеко со квасец. Како за почеток е океј, само, нормално е што не прави многу пена? Таков си е?

18. CrystalNoir

CrystalNoir Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    92
    ^
    Да таков е неправи многу сапуница,како лигав е ,ја смирува кожата од иритации и не ја суши.

На littleflower му/ѝ се допаѓа ова.
  19. little.piggy

little.piggy Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    8
    Го користев сапунот од козјо млеко со пивски квасец наутро и навечер и презадоволна сум. Има само позитивни ефекти на кожата на лицето , а верувам и другите дека се добри , на секој си пишува за каква намена е и планирам пак да си го купам :D

На littleflower му/ѝ се допаѓа ова.
  20. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    И јас почнав да го користам тој од козјо млеко, со невен зашто имам сува кожа и ми е феноменален. Не верувам дека наскоро ќе го сменам. Сабајле и вечер и лицето ми е многу поубаво

Прикачени фајлови: