1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сапун за лице

Дискусија во 'Лице' започната од velesanka, 15 декември 2009.

1. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.905
    Допаѓања:
    81.175
    ^ Некој поблаг, детски сапун.
    Јас повеќе од година дена го користам ова сапунче и сум немала несакани последици како исфрлања, акни ...
    Го има во повеќе видови - мед и млеко, алое вера, бадем и млеко, сите ги имам пробано и супер се.
    Исто, задоволна сум и од Асо Дерм - можеби малку е поскап, ама многу добар сапун е. :)

2. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.492
    Допаѓања:
    10.554
    Dove го заменив со асо дерм и стварно е одличен :)

3. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Ако ти е осетливо лицето на сапуни, подобро купи си гел за миење лице. А кој од Дав го користеше? Мене најобичниот и тој со пилинг ефект не ми правеа проблеми, освен што ми ја сушеа кожата по малку. Еднаш го купив тој од краставица и имав страшна алергија околу очите и на образите :worried: Така да може и еден вид да ти е ок, а друг да ти прави проблеми. Инаку за мене лично Дав се покажа како понежен од Бекутан сапунче и Асо Дерм, со нив после миење кожата ми беше затегната мислев ќе ми распука.

4. renne

renne Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2012
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    19
    Колку пари е и каде го има ? :)

5. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.492
    Допаѓања:
    10.554
    ^ Го има во секоја аптека, јас го купив од Зегин 101 ден. :)

6. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    Јас овој на Дав го користев долго време, ми беше мека и нежна кожата, бубулиците ми се чистеа. Сега воопшто не ми влијае, па престанав да го користам.

Сега го користам Дискавер Мексико од Орифлејм, ама не е тоа тоа. Само бубулици чисти, а кожата ми е како затегната, погруба.

Се мислам да зеам на Нивеа :?: Како сте вие задоволни од Нивеата? Или предложете ми некој друг за комбинирана кожа.

7. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.905
    Допаѓања:
    81.175
    A да ги пробаш оние со козјо млеко?
    Има и за мрсна и за комбинирана кожа. Разгледај на нет мора да ги има сите, или прочачкај назад некоја страна, имаше ставено линк каде беше напишано повеќе за секој вид на сапун од линијата. :)

На chocolate.chick му/ѝ се допаѓа ова.
  8. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    770
    Јас лично од Нивеата не сум задоволна оти многу ми ја сушеше кожата,дури на образите ми се лупеше кожата.Бидејки имам комбинирана кожа,сега за сега идеален избор за мене е Dove тој со пилинг.

9. renne

renne Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2012
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    19
    А можам ли да користам Бекутан или Беколино?
    Аа и на Еуцерин колку пари е сапунот? :wasntme:

10. detelinkaa

detelinkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    60
    Бебешките сапуни се препорачливи и за возрасни со чувствителна кожа бидејќи се благи, не се агресивни и смируваат. Може да ги користи секој.
    А еуцеринот е околу 150 денри, цената варира во зависност од аптеката. Убав сапун е и тој.
    Поздрав :)

11. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Нивеа сапуните за мене се најлошото нешто што сум го пробала |( Суви пресуви, ме оптегнаа, не видов ни ч од чиста кожа, почна да ми се лупи носот и образите да ми бидат апла суви. :Down: Од масна кожа добив излуштена(добро де, мојава и онака е феномен, па не знам да решам дали е масна, сува, нормална, со т-зона масна :lol: стварно не знам) и лицево чинам ми се изнафрла за сите пари |( ;(
    Сега си зедов од добриот стар Дав со краставица, за жал немам од кај да си порачам од гелот од босилек кој ми ја прероди кожава :(

12. meow22

meow22 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    80
    Од Нивеа сапуните немам лошо искуство, но и не бев нешто посебно задоволна ги имам пробано сите, а најмногу ми одговараше тој со јагода и млеко, но сепак гел си е гел. ;)

13. thebesta

thebesta Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    19
    Doctor's сапунот го користев се додека не почнав да чувствувам дека лицето ми се лупи потоа престанав го миев со гел од орифлејм но кога ке поцувствувам дека лицето ми е ептен масно го мијам со сапунот.
    факт е дека сапунот ги суши акните и може и да поцрвенат но сепак подобри и побрзи резултати ке добиеш со сапун а не со гел. бар така мислам

14. anastasija98

anastasija98 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2012
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    13
    јас користам дав се мијам насабајле и вечер

15. sweetgirz

sweetgirz Активен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2011
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    5
    што мислите за нивеа софт крем сапунот?

16. Shortie

Shortie Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    71
    Нивеа софт крем не сум го користела па затоа неможам да ти одговорам.Но јас го користам овој сапун и супер резултати има.:)

17. sweetgirz

sweetgirz Активен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2011
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    5
    каде може да се купи?

18. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.807
    Допаѓања:
    52.965
    Обично не користам сапуни за лице, освен кога ми се "разубавува" кожата пред добивање. Комбинација на ассо дерм со крема здраве чуда ми прави, буквално, за еден ден ми ги решава проблемите.

19. love.summer

love.summer Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    24
    Овој новиот сапун на Dove за каква кожа е?[​IMG]

20. BornToBeWild

BornToBeWild Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    15
    ^
    Јас имам комбинирана кожа и супер ми е ептен.Многу убаво мириса лицето после миење .Според мене досега од сите Dove сапуни овој им е нај :) Зависи и до кожата да,ама ете во претходните постови го користеле некои што имаат сува кожа.