Најефикасен сапун за лице според мене е Dove. Го изедначува тенот на кожата, ја тонира, црнките, акните и сите флекички исчезнуваат. Предобар е според мене
копистам еден сапун на база на алое и сум презадоволна не се купува во продавница се порачува 300 ден е ама после неколку дена се гледа подобрување презадоволна сумм
Ги имам користено Дав, Докторс, Асо, но сите ми ја засушија кожата. Од се срце ви го препорачувам сапунот на Еуцерин! Многу ми одговара на мојата проблематична кожа.
Сапун за лице само Dove, било кој, бидејќи сите други ја сушат кожата на лицето и не одговараат на нејзината pH вредност..
Сапун за лице Асо-дерм медицински одличен е го користам со години ,имав некој ситни брунчиња на грбот директно го триев сапунот на местата и имаше одлични резултати ,грбот ми е чист.
Користам само DOVE еве веќе две години редовно и мислам дека нема да го сменам, освен ако не осетам некоја презаситеност од него на лицето, мислам дека е незаменлив
Aso derm сапунот за лице според мене е најдобар и најефикасен, ја прави кожата мазна и мека и воедно не ја ни суши многу, па пробајте.
Eucerin. Покрај тоа што еуцерин е медицинска козметика (за мене најсигурна) лицето ми го прави мазно ко бебешко газе, по малку затегнато, чисто, продира длабоко, зашто приметливо ми ги чисти црнките. Секако, црнките не можат темелно да бидат исчистени, да не ме разберете погрешно. Менструалните акни ми ги смирува и бргу ми поминуваат. Имам комбинирана кожа, Т зоната ми е помрсна и сапунов ми е совршен зашто не ми ја суши или мрси кожата. После миење приметувам еден баланс. И заборавив да кажам - pH вредноста одговара на кожата. Е сега, цената е малку повисока од останатите сапуни, но вреди за секој денар.