Јас користам медицински сапун Асодерм со години по препорака на дерматолог и задоволна сум.Имам чисто лице,но чувствителна кожа склона на црвенило (контактен дерматитис) на образите.
Kala 21Можеби не ти одговараат сапуни на типот на кожата.Или пак направи пауза некое време од користење на сапун,па премини на гел за миење лице.
Тоа е проблемот ако не ја измијам шминката со сапун осеќам како да не ми е миено лицето затоа сакам сапун што не ја суши кожата
ајде помош девојки препорачајте некој убав сапун за чуствителна кожа, некој што не ја суши кожата.сум пробала дури и детски сапуни ама ништо така квалитетно и убаво...со еден збор сапуниве сите како исти да се----само ја сушат кожата ништо друго....дајте некој предлог
Сакав да ви кажам дека кога бев претходниот пат на дерматолог(бидејќи имав акни претходно многу,користев сапун за лице од Dove) и кога и кажав на докторката дека користев сапун за лице,ми рече дека сапуните за лице не се многу добри,повеќе и штетеле на кожата,дека кога го миеме лицето нели кожата после тоа станува сува и затегната и за оние што имале мрсна кожа особено штетело бидејќи кога кожата ќе се исуши од сапунот после почнува да произведува повеќе маснотии за да ги надокнади оние што ѓи измил сапунот. Што знам,мене секако не ми помагаше сапунот и престанав да се мијам со него.Се` зависи од тоа како и одговара на кожата.Мислам дека оние поблагите што се пример на бекутан или глицеринските се подобри.
Некој сапун за акни? Корисам Дове сапун но ми се потроши па сакам нов да си купам. Исто така препорачајте ми и некој пилинг сапун?
Карактеристики Екстремно благ, но делотворно ја чисти и најосетливата кожа, без да предизвика иритации. Оваа единствена формула содржи комбинација од омекнувачкиот Cold Cream и Avène термалната изворска вода, смирувачкa и антииритирачка. Неговата pH-вредност е прилагодена на онаа на кожата, а составните компоненти ја зачувуваат природната хидролипидна обвивка на кожната површина. Кремаста сапуница го прави пријатен за употреба и ја остава кожата мека и свежа.