Морав да го пробам 330 ден во Зегин и првиот впечаток е дека не ја суши кожата (инаку комбинирано ми е лицето со масна Т-зона) и не чувствувам дека ми е затегнато по миење како што беше со Дав,ќе видиме понатаму како ќе се покаже ако е добар нема менување,а ако не планирам и Еуцерин да го пробам
Каков е Dove со краставица нешто мислам дека беше би сакала да го пробам?? Ги има некоја кортистено??
Добар е добар и тоа како мене ми е погоден и шминката добро ја вади го начкам на четка за миење лице прави и блага сапуница мх мхххх
Мене ми одговараат сите Dove сапуни, го користев и овој со краставица долго време и презадоволна бев. Не знам каква кожа имаш, мојата е мрсна и немав проблем со пресушување и затегнувње.
Не најдов и некоја си соодветна тема,па тука ке прашам. Дали Dove сапуните ги сушат акните?Прашувам ако некој има искуство.
Не ги сушат акните Dove,ти кажувам ич не земај.Го користев порано ко имав многу акни и полошо ми напрај.Dove е убав ако кожата ти е чиста и евентуално ако немаш со што друго да го измијаш лицето,колку да не го мијаш со обичен сапун.За тело многу го сакам посебно тој што има микрогранули како пилинг,преубо мириса и ја хидрира кожата,но кожата на лицето е многу чуствителна.Како сапун незаменлив што го користам секогаш ко ќе ми се напрај некоја акна е докторс од сулфур,мораш да го пробаш и користиш секој ден посебно навечер.Гадно мириса ама делува.Јас покрај него користам пилинг за лице и маска(не секогаш)но прво ја стегам нежно акната што не ти препорачувам оти многу зависи од кожата.Кај мене не се големи болни акни и ретко се појавуваат,но ако не ја извадам никогаш нема да ми помини и да се исуши туку повеќе ќе се полни и ќе ме боли.Ко ке ја истегам ќе се познава многу црвено некој ден но сапунот од докторс од сулфур се суши ке го забележиш после неколку миења.Секако дека ти треба некој добар крем за да ти поминат акните јас користам еуцерин за акни и е многу добар.Пилинг користам од Clean clear но ги менувам,ко ќе ми е чисто лицето ставам сода бикарбона како пилинг одма светнува кожата,лосион користам дермогал со салицилна киселина на местото каде што е акната,ретко хидроген 3% ко ќе се истегам,млеко за лице од loreal ideal soft преубо е,маска најчесто од nivea и таа ја менувам,кремче еуцерин специјално за акни,но сапунот од сулфур никогаш нема да го сменам пошто ги суши и уништува и на секого му го препорачувам.
може не е за тука прашањето но ме интересира колку пати дневно го миете лицето со сапун (за комбинирана со мрсна кожа)
Кој било сапун за лице, секој сапун ја суши кожата не е добар да се користи за лице. Само еуцерин не ја суши кожата јас тој го користам и можам да кажам дека е супер сега зависи на некој ќе му одговара на некој не. Порано користев Dove ама многу ми се лупеше кожата на образите, сега е подобро.
Asso Syndet на Алкалоид,пх 5,5,со години го користам,одговара и за мрсна и за осетлива кожа.. http://www.alkaloid.com.mk/asso-derm.nspx
Презадоволна од сапунов,пишува дека е со крем и воопшто не mi го суши лицето.Претходно користев гел за лице Дебора,и како да не ми го миеше убаво лицето.Имав неколку акни и откако го користам сапунов ми се исушија,а мислам дека е од сапунот,затоа што си ги носев така подолго време и сега наеднаш исчезнаа Чиста 10-ка
Не користам сапун за лице од чиста причина бидејќи нема ниту еден што ми одговара. Или од некој ме печат очите,или од некој ми се суши лицето,или од некој ми излегуваат мозолчниња. Едноставно неможам да најдам некој што ми одговара.
Скоро 2 години го користам овој сапун и најмногу си го сакам Само овој сапун ми помогна да не ми го суши лицето..
Јас користам на Докторс за мрсна кожа и против акни и сум задоволна. Го мијам лицето 2-3 пати дневно со него
Dove со ситни зрнца како за пилинг, специјален за лице. Не можам да најдам слика на интернет, знам дека беше во зелено пакување и многу сум задоволна.