1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сапун за лице

Дискусија во 'Лице' започната од velesanka, 15 декември 2009.

1. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406

Морав да го пробам :) 330 ден во Зегин и првиот впечаток е дека не ја суши кожата (инаку комбинирано ми е лицето со масна Т-зона) и не чувствувам дека ми е затегнато по миење како што беше со Дав,ќе видиме понатаму како ќе се покаже ако е добар нема менување,а ако не планирам и Еуцерин да го пробам :)

2. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Каков е Dove со краставица нешто мислам дека беше би сакала да го пробам?? Ги има некоја кортистено??

3. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    Добар е добар и тоа како мене ми е погоден и шминката добро ја вади го начкам на четка за миење лице прави и блага сапуница мх мхххх

4. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.903
    Допаѓања:
    81.171
    Мене ми одговараат сите Dove сапуни, го користев и овој со краставица долго време и презадоволна бев.
    Не знам каква кожа имаш, мојата е мрсна и немав проблем со пресушување и затегнувње.

5. Maria.Vampire

Maria.Vampire Нов член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    437
    Не најдов и некоја си соодветна тема,па тука ке прашам.
    Дали Dove сапуните ги сушат акните?Прашувам ако некој има искуство.

6. missfortuna

missfortuna Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    171
    Не ги сушат акните Dove,ти кажувам ич не земај.Го користев порано ко имав многу акни и полошо ми напрај.Dove е убав ако кожата ти е чиста и евентуално ако немаш со што друго да го измијаш лицето,колку да не го мијаш со обичен сапун.За тело многу го сакам посебно тој што има микрогранули како пилинг,преубо мириса и ја хидрира кожата,но кожата на лицето е многу чуствителна.Како сапун незаменлив што го користам секогаш ко ќе ми се напрај некоја акна е докторс од сулфур,мораш да го пробаш и користиш секој ден посебно навечер.Гадно мириса ама делува.Јас покрај него користам пилинг за лице и маска(не секогаш)но прво ја стегам нежно акната што не ти препорачувам оти многу зависи од кожата.Кај мене не се големи болни акни и ретко се појавуваат,но ако не ја извадам никогаш нема да ми помини и да се исуши туку повеќе ќе се полни и ќе ме боли.Ко ке ја истегам ќе се познава многу црвено некој ден но сапунот од докторс од сулфур се суши ке го забележиш после неколку миења.Секако дека ти треба некој добар крем за да ти поминат акните јас користам еуцерин за акни и е многу добар.Пилинг користам од Clean clear но ги менувам,ко ќе ми е чисто лицето ставам сода бикарбона како пилинг одма светнува кожата,лосион користам дермогал со салицилна киселина на местото каде што е акната,ретко хидроген 3% ко ќе се истегам,млеко за лице од loreal ideal soft преубо е,маска најчесто од nivea и таа ја менувам,кремче еуцерин специјално за акни,но сапунот од сулфур никогаш нема да го сменам пошто ги суши и уништува и на секого му го препорачувам.

7. nobody1

nobody1 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2012
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    74
    може не е за тука прашањето но ме интересира колку пати дневно го миете лицето со сапун (за комбинирана со мрсна кожа) :?:

8. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.489
    Допаѓања:
    10.552
    Јас два пати, наутро и навечер, и да немам шминка не можам да легнам така морам да го измијам .

9. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Кој било сапун за лице, секој сапун ја суши кожата не е добар да се користи за лице. Само еуцерин не ја суши кожата јас тој го користам и можам да кажам дека е супер сега зависи на некој ќе му одговара на некој не. Порано користев Dove ама многу ми се лупеше кожата на образите, сега е подобро.

10. Sanja9911

Sanja9911 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    јас користам Дове сапин за лице, но имам забележано дека од него кожата на лицето ми е сува.

11. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    Дав со кокосово млеко :inlove: Иначе и јас два пати го мијам лицето со сапун сабајле и навечер.

На Lovely93 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. lal

lal Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    23
    Само овој сапун е на Авене или има и некои други за да знам како да го побарам?

13. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    Само овој е
    Ќе им кажеш ,,Сапунот со Колд Крем на Авене,, и твој е ;) 330/ 350 ден

14. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.816
    Допаѓања:
    39.439

Прикачени фајлови:

15. SweetPoison

SweetPoison Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    15
    Презадоволна од сапунов,пишува дека е со крем и воопшто не mi го суши лицето.Претходно користев гел за лице Дебора,и како да не ми го миеше убаво лицето.Имав неколку акни и откако го користам сапунов ми се исушија,а мислам дека е од сапунот,затоа што си ги носев така подолго време и сега наеднаш исчезнаа :) Чиста 10-ка :clap:

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      4,7 KB
      Прегледи:
      263
  16. lana.del-rey

lana.del-rey Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2013
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.300
    Не користам сапун за лице од чиста причина бидејќи нема ниту еден што ми одговара.
    Или од некој ме печат очите,или од некој ми се суши лицето,или од некој ми излегуваат мозолчниња.
    Едноставно неможам да најдам некој што ми одговара. :worried:

17. AnGeL4e009

AnGeL4e009 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    246
    Скоро 2 години го користам овој сапун и најмногу си го сакам :inlove: :inlove: Само овој сапун ми помогна да не ми го суши лицето.. :inlove: :inlove: :clap:

18. Dea8

Dea8 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2014
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    78
    многу добар! :inlove:

Прикачени фајлови:

На Lovely93 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.413
    Јас користам на Докторс за мрсна кожа и против акни и сум задоволна. Го мијам лицето 2-3 пати дневно со него :)

20. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Dove со ситни зрнца како за пилинг, специјален за лице. Не можам да најдам слика на интернет, знам дека беше во зелено пакување и многу сум задоволна. :)