Го користам за лице сапунот од шеа путер од дав, ама во последно време како да ми ја суши кожата, посебно во пределот на т-зоната дури и како лушпи ми се двојат од кожата. Што би ми препорачале? Да го сменам со некој друг сапун од дав?
Сапун со сулфур (содржи глицерин од растително потекло, маслиново и кокосово масло). Без колоранти и конзерванси. Го регулира лачењето на себум (но не ја суши кожата) и истовремено е благ ексфолиант. Три години го користам и не мислам да го заменам. Претходно го користев Cleanance Soapless Gel Cleanser на Avène. Добар беше и овој гел, но сакав да пробам нешто ново и така го открив сапунчево.
Место сапун за лице почнав да користам чистач за лице од LUSH и тоа го користам herbalisam и можам да кажам дека комплетно ми го исчисти лицето значи место сапун само со него се мијам и престанав и пудра да користам за на работа немам потреба лицето ми е стакло а имам иначе масна т-зона така да намалете со тоа сапуните има и други решенија и тоа многу подобри иако ова не е класичен сапун него чистач за лице....и да кажам дека лицето го чистам 2 пати во денот и ми се среди...пробајте стварно е поскап ама се исплати штедите на пудри верувајте
Асо Дерм или Докторс со ментол. Мене лично Асо Дерм ми е подобар, а тој од Докторс ми беше препорачан од дерматолог.
И јас користам сапун Асо Дерм за т-зоната кој ми е препорачан од дерматолог и задоволна сум.Освен тој,други сапуни за лице не сум користела.
Имам многу суво лице.Ај женски помогнете ако имате користено некој.Инаку многу ми е суво лицето,не го поднесувам без крема.
Штом имаш суво лице, подобро земи си некој гел за миење лице, наменет за сува кожа. Било кој сапун би ти ја пресушувал кожата, освен да пробаш со медицински сапун како на пример Еуцерин. Мислам дека е малку поскап.
Јас го користам овој сапун на Клиник за мрсна кожа, и сум презадоволна. Се користи двапати на ден, наутро и навечер и откога ќе се измијм лицето ми е многу мазно, меко и дава свежина. Исто така ги суши и акните и го намалува мастењето како во т-зоната така и на цело лице зашто имам изразито мрсна кожа склона кон акни. Го купувам од Сефора, 15евра со кадичка, а само сапунот е 13 евра. Многу е поскап од dove и сличните, ама не би го менувала за никој друг, сепак се работи за лице и не штедам на него.
Сум го користела за лице, а сега го користам за тело бидејќи ми помага да не ми се прават мозолчиња на грбот и рамената. Ви го препорачивам доколку имате таков проблем.
јас пробав да го користам овој, но ми ја исуши кожата и престанав, сепак мислам дека млекото е подобро