Јас не успеав да најдам сапун за лице што не ја суши кожата. Дури и тој со козјо млеко, некои рачно правени со маслиново масло, сеа пробав некој Рубис за бебиња со повеже глицерин, очите ми се испржија, да не зборам за кожата, ја не знам што сапун за бебиња ќе беше. А многу повеќе ми се доапаѓа да ја мијам со сапун зошто тука ја миеш и со вода и стварно се осеќа дека е чиста после тоа, за разлика од работиве што се нанесуваат со памук.
@Модо За да не експериментираш со сапуните, најдобро е да побараш совет од дерматолог што треба да користиш според типот на кожата.
Најдобар сапун кој не ми ја затега кожата е оној на Еуцерин, но многу ми е скап како за сапун иако бавно го трошам. А и тотално ми е непрактичен, повеќе ги сакам геловите за лице со пумпица, најпрактични ми се наутро кога сакам што побрзо да завршам со средувањето на лицето. Си чувам вакво и во него си ги претурам геловите за лице. Се откажав од сапуните одамна, откако испробав милион различни и сите ми беа исти. Меѓу омилените ми е тој на Докторс со мирис на мента кој ми беше и најефикасен, а исто презадоволна бев и од Дав со пилинг ефект.
Едно време и јас користев Докторс дека ми беше препорачан од дерматолог али мех, онака. Од тогаш ништо немам користено ама бидејќи гелот за чистење си го заборивив дома, за привремено си купив детско сапунче Џонсон. Си викам ај, и онака ми е пречувствителна кожата да не експериментирам многу. Лицево ми е премеко и почисто од кога било. И плус сите ми викаат дека сум побелела муаха Го користам преку една вечер, и за едни 30 ден. браво!
Користев на Dove и премногу ми ја сушеше кожата. По совет од дерматолог, земав Eucerin и го имам истиот проблем, не ја суши колку Dove но ја суши до степен да не можам без крема. Наредно на листата ми е некој детски сапун. Не сакам да се откажам од сапуниве бидејки само така ја чувствувам кожата.
Феминки, дали користие креми, сапуно, лосиони и др од l'occitane? Како се движат цените? Поточно ме интересира за сапунот и кремите за лице од шеа путер?
овој сапун го обожавам.ниту ми ја суши кожата ниту ништо и не е скап.Има доволно пишувано за него низ форумот. додека овој иако е од краставица и демек за хидратација лицето толку ми се сушеше послем него катастрофа.
Вчера го земав aso derm сапунот и кога го отворив кутивчето внатре на самиот сапун пишуваше Becutan. Незнам што е поентата?Ја имат утнато при пакувањето или? А веќе бев вратена дома, ме мрзеше да се враќам назад во Тинекс.
До вчера го користев овој, ама многу ми ја затегнуваше кожата и во последно време и сува ми ја прави. Денес си земав од оној со гранули што е за ексфолијација, неможам да најдам слика за да ставам овде. Се надевам дека е подобар.
@Belieberka666, ако мислиш на овој на сликата да знаеш дека претежно е наменет за мрсна кожа. Имам другарки кои се крстат во него, им има навистина помогнато да го контролираат сјајот но ако имаш нормална или сува кожа, користи го повремено, прилично е јак пилинг ефектот.
Абе македонска работа. Немам го никогаш користено aso derm сапунот и си викам јас сум глупава или што? Сега ќе се мијам со бекутанче