Не знаев во која тема да го ставам линков па ајде овде. Најдов интересен рецепт за домшен сапун. http://uspesnazena.com/lepota-i-zdr...im-ugljem-cisti-kozu-eliminise-akne-mitisere/
Сапунов го користам веке 3 недела многу ми се допага, забележувам лицето ми е почисто, хидрирано, и не ја суши кожата.
@Mishela А да те прашам дали користиш некој сапун за миење лице? Јас понекогаш го мијам лицето со Dove од краставица но не знам дали е соодветен
И јас го користев истиот сапун доста долго време, но искрено немам проверено состав. Пред неколку месеци купив сапун Hedera Vita од ДМ и тој е супер, составот е во ред и многу ми се допаѓа како и делува на кожата. Го купив 65 денари на некаква акција, мислам дека не е поскап од 80 денари. Со козјо млеко е и имаш најразлични видови, со различни додатоци, па да си одбереш според типот на кожа. Јас зедов со жалфија. На задната страна има некои покрупни гранули, па може да се прави и груб пилинг. Многу е нежен сапунот, го препорачувам на секоја.
Нема проблем. Знам дека некогаш одговорите ми се како да ги пишувал робот , ама слободно прашувајте што и да ви треба. Не ми смета воопшто.
Драга не би знаела, тоа е индивидуално. Јас од сапуни за лице ги обожавам оние кои ги прави другарка ми Нермина и тоа од сите најдобро ми одговарал само со маслиново масло или оној со глина расул. Може да пробаш некој од сапуните на Ла Сој, ама кој ќе ти одговара како што реков индивидуално е. Не би знаела да ти кажам. Доколку сакаш некој друг вод на производ, тогаш дефинитивно пената за лице на алверде, онаа сината. Поздрав.
Јас го купувам од веро, а го има и во другите подобро снабдени маркети. Цената им се движи од 110 до 130 ден.
Кои од овие два сапуни е подобар за кожа со акни? Имала некоја искуство, да не ја сушат кожата ?(го имав тоа искуство со сапуните со козјо млеко хедера вита)
Овие сапуни воопшто не пенат. Само се лигави по кожата, никако не пени и не одмива ништо. Хедера Вита се класи над овој. Јас го имам ХВ со жалфија, тој е за проблематична масна кожа и одличен ми е. Не суши, како путер лизга по кожата и одлично одмива остатоци од шминка. Од овој погоре на сликата го имав тој со пивски квасец и со лаванда - иста глупост ми беа.
Го имам тој со мед и какао, пишува за секој тип на кожа. Мене ми ја исуши кожата. Јас сепак ќе му дадам шанса на овој црниов сапун од другата фирма.