Хелоу, да ми препорачате некој сапун за мрсно лице? Не знам дали од Dove или Becutan да земам.. Или па некој сосем трет.. Ваше мислење?
Јас сум задоволна од Дав, не би го менувала. Го користам класичниот, но ќе го пробам и тој со краставица бидејќи доста се задоволни и од него.
Јас дојдов да го пофалам сапунов од LaSoy. Има прекрасен мирис кој што делува ептен смирувачки. Во составот има сапунифицирани масла : кокосово, маслиново масло, витамин Е, етерично масло од ylang - ylang, пачул и лаванда. Јас сум му верна на сапунов од кога го открив. Имам нормална кожа, лицето ми го омекнува максимално. Пени доволно што совршено го чисти лицето, за после чистење шминка сапунов е измислен. Мирисот се задржува подолго време. И што е најбитно не ми ја масти кожата, ниту пак ја суши. Вреди за цената и споро се троши. Го препорачувам. Цената е 160 денари , но сапунов често е на попуст па го земам за некои 128 денари.
Kolku e i kade go ima https://www.dove.com/hr/washing-and...o-fresh-fresh-touch-cucumber-kruti-sapun.html
Почиста кожа моментално и почиста кожа, генерално. Ми се свиѓа како мириса, како пени и како чисти. Ми го регулира мастењето, кожата по него делува многу освежено. Има природни масла во себе и не суши многу, иако јас секогаш после него обавезно ставам крема/масло.
Здраво Цената е 20€ , го земав од Германија Инаку имам масна Т зона и е многу добар , го регулира мастењето без да ја суши кожата
Која крема и масло ги користиш? Мене цела кожа ми е нафрлана, лом ми се грбот и лицето, не знам веќе што да пробам.
Сапунов го користам неколку дена и е супер, природен рачно направен без вештачки супстанци. Погоден е и за бебиња. Без мирис е. Јас имам масна т зона и суви образи и мене ми е супер. Го земав 99 ден. од Дм. Има и други сапуни од козјо млеко, канабис... тие се малце поскапи.
Ја си користам веќе неколку месеци Бекутан со камилица. Неверојатно убаво ми мириса, а и ми годи на кожата. Дури веќе престанав да користам гелови за туширање.
Дали некоја го користела сапунов? Коал од Лаш?? Ми го донесоа од странство а незнам за што е ни за каков тип на кожа е?
Претпоставувам е со активен јаглен, ги чисти токсините од кожата. Се препорачува за комбинирана и мрсна кожа