Можеби ќе звучи смешно.. Ама јас насабајле никогаш не мијам лице. Лицето го мијам само кога ќе се бањам, ќе поминам само со тушот, без никаков сапун. Можеби и баш затоа немам бубулици на лице. На лице не ставам ама баш ништо, ни помада. А секогаш ми е мазно, и не ми е суво.
Јас не користам апсолутно ништо за лицето,а морам да кажам дека имам чисто лице и нежно,само насабајле го мијам само со вода,и кога ќе се капам и тогаш само со вода,и тоа е тоа
јас на сабајле го мијам лицето но не со сапун него само со вода па кога ке ја почувствувам кожата мрсна ставам бекутан бидејки многу помага за мрсна кожа и павловичева на акните и толку
Јас спун за лице никогаш не користам бидејки ми се вцрвува кожата затоа само со вода си го мијам и бекутан крема и толку
Јас користам Dove и морам да признаам досега најзадоволна сум од него, едноставно ми ја прави кожата прекрасна. И мајка ми почна да го користи пред некој месец и презадоволна е.
Јас последиов месец го сменив гелот за лице со бекутан сапунчето, и потоа си ставам од кремата здраве... лицето никогаш поубаво не ми било
Сапун и гелови за миење лице не користам никогаш,но пред неколку дена заприметив во Космо Тинекс сапуни од козјо млеко рачна изработка со додатоци на мед,пивски квасец,глина,сурутка......па на него пишува потполно природен производ направен без вештачки додатоци,дека содржи витамини Е,А,Б6,Б12,Д,К,минерали:железо,калциум и калиум,антиоксиданти,омега-3 и омега-6 масни киселини кои природно ја омекнуваат и смируваат кожата давајќи и ја неопходната влажност и еластичност,па го купив......цената е 120 денари,70 грама........го пробав и стварно ми се допадна кожата ја прави мека и мазна.
Сапун за лице не користам зошто многу ја суши кожата па затоа си користам гел за миење лице од Oriflame... Сакав само да прашам дали некоја феминка користела сапун за чистење на лицето од пеги? Порано користев и ми помогна па сакам да знам каде можам да си го најдам пак...
Користам Бекутан сапун од секогаш, уште како мала. И највеќе ми одговара на лицето. Не се мијам секој ден со сапун бидејќи се суши кожата, но го користам.
Јас сапун не би ви препорачала, бидејќи многу ја суши кожата. А и плус не помага околу отстранувањето на акните. Затоа најдобро ви е да го парите лицето еднаш во неделата, и потоа да го чистите со лосин и толку. А лицето миете го само со чиста, ладна вода.
Дефинитивно сапунот од Мерима,со бебенце на сликата е супер за мрсна кожа,ги сужи бубулиците,јас дека имам мрсна кожа на Т зоната ми е одличен,иако имам испробано од Бекутан до Дове,глицерински,Докторс,секаков..Овој ми е намб'р ван
И јас сум презадоволна од сапунот од козјо млеко.Сега моментално имам пилинг-сапун преубав е.Секави суп пробала,но од сите ми се суши лицето,а од овој ми е многу мазно и веќе месец дена нема акна на видам пробајте нема да зажалите.поззз