1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свадба без служење алкохол

Дискусија во 'Свадба' започната од Snowflake99, 27 март 2023.

1. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.613
    Ја на кафе не одам после 6 попладне без со срча да завршам, а не па на свадба...

Кај се просераваат дрес код, па локацијата у пичкоец, со авион да одиш, па не можело деца, па поклон у плик, па сеа и ќе паламудат без алкохол...

Сами сејте си, прајте си по дома на ручек у недела на свадба.
    Ајт.

На christinnn, baguf4e, IRBBB и 16 други им се допаѓа ова.
  2. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.027
    Допаѓања:
    55.263
    Не знам мене ми се многу глупи ограничувања од типот да нема алкохол, да нема деца, поклон во плик само, ова да нема она да нема. Зошто? Забава е или настан со строго одреден правилник? Поарно сами прославете си и ајт. Океј да ваш ден е, според ваши желби и се, ама не можи па воопшто да не мислиш на тоа како ќе им е на гостите. Дојдени се чест да направат (повеќето барем), убаво да си поминат, мерак им е. Зошто да се нема избор? Сакам да се напијам некоја чашка, да се опуштам, да наздравиме.
    Не знам на какви свадби сте биле, јас во моиве 26 години на ниедна не сум била каде се направило скандал оти имало пијани чичиња, што не велам дека нема такви случаеви, само се претерува и не се толку чести. Крај краева вие знајте какви гости си каните, ако знам дека е некој проблематичен ептен нема да биди поканет.
    Па погоре уште се спомнува ако дошле гости дома само вода ќе имале избор ако не им чинело да не иделе. (facepalm) Дали стварно стануваме толку себични ко народ?

На christinnn, 1209, Angie1432 и 5 други им се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.253
    Точно.

Најубо ич да не прајш свадба, оти ионака 90% ќе присуствуваат за да наоѓаат маани.
    На оние кои им е ќеф да прослават со тебе, како шо реков поназад ... и во дворот да ги викниш на кафе, ќе им биде мило.

На Ugly Duckling му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.027
    Допаѓања:
    55.263
    Па колку повеќе ограничувања и правила поставуваш, толку е поголема веројатноста да имаш незадоволни гости, баш поради тоа што на повеќе луѓе не можиш сѐ да им погодиш.
    И дома да поканиш некој на обична дружба ако му ставаш секакви (непотребни) забрани нема да е баш задоволен, колку и да ти е близок и да му е мило за тебе.
    Не е поентата ако некој стварно те цени ќе прифати буквално сѐ од твоја страна, дури и манупулативно е.

На Ena05 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. MakeDamnSure

MakeDamnSure Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2022
    Пораки:
    438
    Допаѓања:
    981
    Така е, работата околу свадбите е на најсебично ниво досега. Илјада музички желби се исполнуваат на младоженецот и невестата, а забораваат дека и гостите се луѓе и нивна работа е да направат да си поминат што поубаво, а не само да дојдат ради реда и да мизеруваат цела вечер.

На Amellie13 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    7.062
    Секој со своето искуство, али еве особено на свадби на колеги/колешки од работа, последната беше оваа есен, сите мужи летви се направија, се исповраќаа у кола, ужас над ужасите. Значи не беше еден изолиран случај од некои дедовци што претерале, туку "современи" и "скоцкани" мажи. Не знам може мене ме следи лоша среќа :D Секако дека има луѓе кои се контролираат, ама некако сѐ помалку јас налетувам на такви :D

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  7. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    3.062
    Тој што сака да пие, ќе најде начин. И да не се служи алкохол на забавата, ќе се напие од дома, или ќе носи алкохол во кола. Така да, тоа не е решение.

На Цобра му/ѝ се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.750
    Допаѓања:
    266.617
    Решение е да не трпите никого "од култура" и "ама срамота е".
    Никој, ама НИКОЈ, нема право да ви расипува веселба.
    Бркаш. Чао.

9. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.750
    Допаѓања:
    266.617
    А на сите гости НЕМА да угодиш.
    Мене еве не можат да ми угодат, па што? Одам оти ги почитувам луѓето, нема да ми падне круната побогу. Пијам хелекс ако дознаам дека трубачи има, паничен напад имам од нив. Ај ако не нека не викаат трубачи и нека не тупат со шабанарија за мене да ми биде забавно |(

Јас си сфаќам дека свадбата е за МЛАДИТЕ, нивен ден е, за мене е само уште една свадба, за нив е НИВНАТА свадба, освен ако не бараат некоја екстрема невозможна, ич не ми е тешко ќеифи да испунам.

На cresa-jagoda, Ugly Duckling, Anie93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    3.062
    Точно, со тоа се согласувам.
    Ама дека не треба да има алкохол ради еден или двајца што можно е да прават проблем, со тоа Не.

Во маалово кај што живеам, пред неколку години правеше свадба еден тип, чиј чичко и вујко не знам што му е, е еден од таквите што кога ќе се напие, може да направи некој проблем. Он фино лепо, не го викнал на свадба во ресторан. (Бил само кај младоженецот дома).
    Да не требаше во случајов, да нема алкохол на свадбата, за сите гости, само и само поради еден потенцијален алкохоличар?
    НЕ!

Свадба или било каква прослава, без алкохол НЕ е тоа тоа. Како детски роденден во игротека ќе е.

На Amellie13 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.750
    Допаѓања:
    266.617
    Абе ако никој не пие, шо ќе и' фали? :D

На крајот на денот, или испочитувајте што сакаат младите, или не одете, едноставно е.

12. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    3.062
    Ќе фали, многу ќе фали. Значи не секој може да се расположи така, без 1-2 чашки алкохол. Друго, ако младоженците прават забава и покануваат гости, нели треба да помислат бар малку и на нив да им е ок?
    Ако си мислат само на себе, нека си прослават сами, само тие двајца, па нека пијат и густи сок ако сакаат.

На Amellie13, GirlRose и Ena05 им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.750
    Допаѓања:
    266.617
    ТЕБЕ ќе ти фали. Мене нема.
    Преференци :)

На cresa-jagoda и L.i.n.a.a им се допаѓа ова.
  14. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    3.062
    Точно, и погоре спомнав дека тоа е само мое мислење.
    Ама сепак сметам дека на повеќето ќе им фали
    Така да, нема да е тоа тоа

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.470
    Допаѓања:
    54.972
    Баш ќе фали, исто како што лебот би фалел пример, како нација познати сме по тоа колку многу јадеме леб, дури и навечер, и покрај тоа што јадеме пример убава вечера на прослави, речиси сите посегнуваме и по парче леб, исто и со алкохолот е.
    Не треба наметнување ако не сака некој да пие, ама не треба ни забранување на оној што си сака да пие. Јер, алкохолот е длабоко навлезен на светско ниво, и нема теорија сега таму некои си, да се "просветлат" и да сакаат присилно да просветлат и други:D
    И да, порок е, ама повеќето од нас знаеме да запреме, за разлика од оние што се дрогираат и им ги уништуваат животите на сите, или оние што ставаат куќи на комар, или оние што ме трујат цел живот со цигари, а ради нив сум пасивен пушач, е тие можело да ги трпат сите кои не пушат, а ние кои си сакаме да си пивнеме, не смееме.

На L.i.n.a.a и Ena05 им се допаѓа ова.
  16. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.863
    Допаѓања:
    178.826
    Ок, се договоривме, не одиме:D.
    Не оти пиеме, туку онака, од политичко убедување:emo:

На CameliaMiller и L.i.n.a.a им се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.750
    Допаѓања:
    266.617
    Абе се' бива.
    Мене најтапа свадби ми беа* зимски на затворено, пошо сме пушачка нација и најмалку пола гости мрзнеа надвор со цигара.

*и сега ми се, ама фурам ајкос :D

Па пак им идев де, драги луѓе.

На cresa-jagoda и Biljarkata им се допаѓа ова.
  18. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.863
    Допаѓања:
    178.826
    Ама они не измислиле свадба без пушење, тоа друг. Башка стално поинтересно е надвор отколку внатре.:D... Е сега кој ги терал у најладното да праат свадба, тоа е веќе бес на нивна глава:smoke:

Колега избра да праи свадба во фебруари во најладното, му извадија муабет дека за да намали на гости, да заштеди:D

На L.i.n.a.a и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.750
    Допаѓања:
    266.617
    Никад нема на сите да им погодиш, нема шанса :D

На кој мраз на 4ти јануари на свадба сум била, и нон стоп одевме надвор, ама јбг тогаш си решија и за изненадување (дури шок :rofl: ) невестата не беше трудна :D

На cresa-jagoda и Biljarkata им се допаѓа ова.
  20. RainbowButterfly

RainbowButterfly Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2014
    Пораки:
    363
    Допаѓања:
    653
    може место алкохол да поделат по некое диазепамче мене би ми годело :D

На Kumanovkaa му/ѝ се допаѓа ова.