Убава идеја е, никогаш не можеш да знаеш кој какво пијанство има и на најубавиот ден да се секираш дали некој ке ти ја упропасти забавата но нмалце потешко е на Балкан каде што на секој ќош има некои што пијат и по 24/7 и нормално е да не ги каниш таквите, но од кај знаеш, можеби и некој што не пие баш тогаш ке се напие
Тој што сака да пие и ќе си донесе од дома, нема да прават претрес на гостите нели? А забава, свадба, без алкохол ти е како свадба без невеста.
Ако тргнувам од себе колку не сакам свадби и веселби, и секогаш си помагам со 2 3 чаши вино за да почнам да бидам посоцијална, за мене свадба без алкохол би било мачење. Каков интроверт сум, за вакви евенти не можам да замислам сок да пијам без анксиозност да ме фати.
Алал да ви е на вас со коментарите Балкан, Македонија, тука се само пијандурите. Верувам дека имате идено на свадби низ цел свет. На нашата свадба еден тетин, Хрват, првпат на свадба во Македонија, беше фрапиран дека во 1 по полноќ е фајрон. Кај нив до сабајле седеле и пиеле. Нејсе. Би одела на било каква свадба ако сум поканета ради почит према тие што ме поканиле, дали ќе ми се бендиса, не ми зависи од алкохол иако знам да се напијам некоја чашка, а лично не би правела прослава без алкохол.
Ама Хрватска е Балкан, по ново се наоѓа во ЕУ. Како така да се пијанчат во ЕУ саде Македонија се наоѓаат пијаниците
Не знам дали сум за? Од една страна свадбата треба да е замисла на младоженците. Ако тие неќат алкохол или цигари или тип на музика, или сакат одреден естетик - и треба така да е. За нив е. Треба нив да им е убо. Мислам дека ептен е арогантно и нарцисоидно кога се вели дека свадбата е за гостите. Лол не. И ако нешто не ни одговара - не одиме. Ама и то е малку ију. Као ќе ми речи неќам алкохол и јас као навредена не одам, место да одам да се радвам за некој шо го сакам? Ептен е безвеза е. Буквално е официјална веселба за среќата и бракот на младите. Толку. Каква е та веселба е до организаторите - младите. Од друга страна, алкохолот ни е најпространета дрога. И на многу луѓе им е клучна за добра забава, за жал или среќа. Обично со умерена количина е "идеално" ама не можи да има ограничување на пијачка нели. Така да. Кој каква свадба сака - таква ќе си организира. Каква и да е, пак некој ќе има забелешка и на крај на ден и да сакаме не можиме сите да го задоволиме, особено со големината на свадби шо ги прајме ние.
Svadba bez alkohol zosto da ne. Sum prisustvuvala na albanski svadbi i ubavo si pominav bez alkohol, ni zbor ne razbrav od pesnite pa se iznaigrav.
За пет дена, 269 постови на темава. Ептен битна работа испадна алкохолов... Напиј се хелекс пред одење... Или напафкај се
Хелексот ми е добар другар, ама свадбите толку долго траат што ќе му пројде ефектот. Мислам секако би испочитувала ако ме поканат на таква свадба, ама сигурно ќе ми се јави "некој" саат време од почеток на свадбата, па ќе морам "итно" да си заминам порано.
А оти одиш, ако не ти се оди? Маж ми е интроверт и мрази свадби. Малку-по малку, го научив дека ако не му се оди, не мора да оди и готово. Знајш колку ретко одиме на свадби последниве 15 години? Дали на 4-5 сме биле.. тотал
Па зависи колку сме блиски де. Ако не сме блиски, нема да отидам, па каква сака нека е свадбава. На роднини што не сме блиски исто не одам. А на блиски луѓе, сакам и чест да им направам макар кратко седела. Тој ден им е нив важен повеќе од тоа јас што не сакамтакви настани, па за саат два, стегам заби во нивна чест.
а бе срцко Сега брзо бевме на поголема прослава, цела недела беше нервозен оти треба да оди. Жал ми е
Хахаха и мене ми е неудобно недела две пред такви прослави. Едно две па анксиозност ме фаќа кога ќе ми текне од никаде. Го разбирам како му е.
Дента пред одење, паника го фати дека нема шо да носи. Костум го стегало, кравата го давело, кошула го нервирала. Па ај одбиравме нешто полабаво. На крај го убедив да оди кежуал (фармерки, маица и сако). Ко некоја тинејџерка парадираше со разни комбинации Фала шо ме потсети колку си го сакам
Ова уствари е одлична идеја. Наместо грепки, бомбони или букети, диазепам во пликот. Едно ограничување +.
Свадба без алкохол, поклон во плик, грепки место цвеќе, на свадба без деца, бело носење никако да не се навреди невестата... What else? Нека прослават сами младоженците, па нека пуштат една снимка да истераме дома со алкохол и деца останатите.