Се на се, не ми се допаѓа трендов без служење алкохол, може да се лимитира служењето, пример. Зошто непријатно е и за останатите гости да гледаат таков кичерај, посебно деца.
За ваков тип на свадба безалкохолна треба да се приспособи и музиката, значи цело време класична, дали Вивалди, Морцарт….. Иначе кај бива на ваква свадба пејач да ти биде Аца Лукас
Кај нас проблемот е менталитетот, а не алкохолот. Ете се служи на секоја свадба, и пак пола од гостите седат како на погреб Ни весели, ни да заиграат, седнале да собираат трач материјал за дома Битно на социјалните мрежи ќе споделат "Свадба е голема" (Ова и млади и стари)
Ние имавме диџеј, немавме турбофолк ни група викната да пее такви песни, зошто не слушаме тоа, луѓе и за тоа се бунеа. Уште алкохол да немавме, може некој ќе не истепаше.
Точно... Вие сте помлади, сега не се прави така, ама на времето, значи не пред 1000 години, туку пред 30, сосема беше нормално алкохоличарите да ги знае цела фамилија кои се и да знае кои се насилни и спрема кого и никој-никогаш да не преземе ништо во врска со тоа. Друга работа, навика имаа да одат 'по гости' по цел ден таквите, бидејќи не можеа да си дозволат да купат толку алкохол, колку што конзумираа. И сосема беше нормално да вариш ракија сам, од шо имаш во дворо... моите од сливи вареа и да чуваш билнак со ракија “од убаата“, за свадбата на децата. “Срамота“ беше да ти дојди гостин и да немаш ракија
Поубаво за флерт за тие што се сингл. Ќе викнат некоја за валцер што е исто слободна, така интимен танц, блискост, одлично за гостите. Домаќините ќе заштедат на буџет и сите среќни и весели, само овие алкохоличарите ќе останат незадоволни.
Јас немам против оти јас не пијам Ама секако би имала и сум имала алкохол. Оти ако некој "забега" немам проблем и да го отстранам.
Искрено, освен вино друго не пијам, на журка некогаш сум проаѓала и со безалкохолно, може затоа сум пристрасна на темава. Знам атмосфера и без алкохол да си направам.
Јас си замислив ситуација. Син ми по 20, 30 години ми доаѓа дома со снаата. "Ние ќе имаме dry wedding мама, така одлучивме" (читај невестава одлучила). И јас (појма немам шо е то) - ааааа супеееер. После гуглање паѓање во несвест