Оти не ме викна да се наиграм и јас малку Не сум ич по народњаци, што е вистина слушам и народно, ама не свират тоа по свадби пустото за ќеиф на Камето "О Јано, Јано", а може и "Кад ја поЏох на Бембашу"
Денешните модерни свекрви не се мешаат во планирање свадби, ќе прифатиш каква што ќе сакаат свадба младите.
И сега, како македонска свадба да е 100% весела? А) Со Вива сокови + латино музика Или Б) Со алкохол + увезени гости од странство
За жал немам свекрва, млада е почината, но од блиски искуства на другарки, повеќето не се мешаат родителите веќе, само прифаќаат што ќе се каже. Без/со алкохол, музика, се е на младите одлука.
Ко свадба без пирошка, убаво рече некој наназад Најчудна свадба кај што сум била, значи имаше некое скроз ситно мезе од младоженците и торта, сокчиња неколку, а алкохол евентуално си земаш од шанк и си плаќаш Во САД ова, овде би било трагедија така. Ај бар диџејот им беше погоден, денсав гладна на Макарена
Не сакав свадба. Сакав матично и црква само. Ни рекоа: Ќе ви платиме и ќе дојдите. -Така? -Така! Ги остајвме да ни напрат свадба и ојдовме ко гости.
Не сум имала прилика да одам на свадба во странство, но често читам како организираат прослави таму, особено сега кога правевме свадба и се изненадив колку свадбата им е како обичен роденден кај нас. Ние тука да имало и од пиле млеко, вакво печење, такво печење, такви пијалоци, десерти не знам какви, трубачи, групи, а таму стави мезе, мало масиче, некое колаче, викни диџеј, 2 саати забава и ајт со здравје. Свадба не кошта колку еден еднособен стан да купиш за ништо да не фалело. Тука уште живееме да се покажеме пред народ, да не не збореле, не правиме како ние сакаме, да не било срамота. Некој и да сака ваква свадба, нема да може да направи од менталитетот.
Мислам свадба без деца, без алкохол, без пирошка, зошто и музика да има? Може да поседиме, да се погледаме и ајт по дома.