1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свадба без служење алкохол

Дискусија во 'Свадба' започната од Snowflake99, 27 март 2023.

1. Radler

Radler Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2022
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    1.629
    Не би било проблем мислам дека тоа со рестораните. За матура имавме оскудни финансии, а моите сакаа да направат скромна прослава со најблиски, скративме доста од менито, пијачки по 2 од човек, сите ресторани каде се јавивме прифатија и поминавме со планираните финансии што ги имавме...
    Никој не испушта гости, има голема конкуренција на ресторани, како сакаш така ќе ти организираат. Без разлика што некој од нас 3 пати повеќе платил за матура, исто славевме сите во тој ресторан, 4 матури имаше тој ден. Видовме дека другите имаа многу поголем избор на мени од нас на масите и поголем број гости, а пак никој не не одби.

Некогаш и гостите треба да имаат разбирање, можеби навистина се финансии во прашање за ваква одлука. Ќе рече некој не прави прослава, не викај голем број луѓе. Не е така, дури и да си сиромашен, сакаш некои моменти да ги одбележиш, па ќе бараш начин некој да успееш да организираш некако прослава што ти е по буџет возможна.

На Ugly Duckling, Abel, JoyJoy и 6 други им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.750
    Допаѓања:
    266.610
    Тоа ти е исто како и за се' друго - не биди спешл сноуфлејк побогу, на младите е денот. Или појави се и испочитувај, или не оди, симпл.

Како и во сите останати 50 теми со лични преференци, ако сметам дека нивната желба не е ок, не идам, тоа е тоа.

Некои без деца не би иделе, некои без +1 у покана, некои ова, некои она... компликации без потреба и лично сфаќање на работи кои не се лични :)

На sj *O*, crimson, Polyincognito и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.860
    Допаѓања:
    178.764
    Финансии разбирам...ама искрено...без алкохол не е ради финансии. Сеедно дали ќе речеш 2 минерални или 2 пива, исто испаѓа финансиски ваљда. Ама да речеш ќе пиете минерална и сок , не пиво е ...(барам соодветен збор)....многу...спешл сноуфлејк ваљда:?:

На VDT2906, JoyJoy, Radler и 3 други им се допаѓа ова.
  4. BrainDamage

BrainDamage Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2019
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    198
    Hahahaa gostite na speed I na koka uste po golem trosok voda i sokovi ke se dupnat 8)|-)8)8)8)8):D:D:^)

На JoyJoy му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Miss_S

Miss_S Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    2.617
    Допаѓања:
    5.385
    Правев свадба имаше и алкохол, скандали за среќа и многу пијани гости немаше.

Втор пст, барем засега не планирам свадба да правам, така да не знам дали би правела ваков тип на свадба.

Е сега ако ме поканат, покана не одбивам. Лично јас не пијам нешто многу, а и ниту за јадењето, ни пак за пиење одам на свадба. Така да доколку мои блиски се одлучат на ваква свадба, нивни избор. Јас немам проблем околу тоа.

6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.252
    Точно (y)

Ако некому е ќеф да прослави успех со тебе и во дворот да ги собериш на по едно кафе, ќе му биде мило.

На sj *O*, JoyJoy, Radler и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Ena05

Ena05 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    755
    Тешки глупости.
    Да нема ова да нема она дрн дрн јариња. Па нека нема ни свадба, матично, потписот и ајт. Нит пијани, нит прејадени, нит ненајадени и таман.
    Исто као некој дома на гости да ти дојде и за пиење извинете ама ние не пиеме ништо друго освен вода па еве и вие вода ќе пиете, наздравје!

На Konfetka, SeaMermaid, VDT2906 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.750
    Допаѓања:
    266.610
    Кај мене избор имаш од вода, минерална вода, кафе и цедевита, алкохол немам, освен 2-3 вина што ми ги подариле мене :D

И јас највеќе пијам кафе у капсула, евентуално нес, па не се чудам кај шо ме нудат само турско оти само тоа пијат. А мене ми е последно на листа на кафе што би пиела, па ете.

На sj *O*, JoyJoy, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Ena05

Ena05 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    755
    Секој со свое мислење.
    И јас пијам само 2 врсти на алкохол(летно време речиси ништо) ама кога ми доаѓаат гости имам за нив пример бело вино, пиво итн што јас не пијам. Немам огромен круг на луѓе со кои имам иди ми дојди ми и тие што ми доаѓаат знам што пијат/не пијат па гледам да им удоволам. Не се тоа некои лимитед едишн со цена не знам каква па да биде проблем финансиски. Исто ме третираат и мене кога одам на гости.
    Сигурно нема пример да викнам друштво на вечера и јас ако сум на диета да им речам дечки пошо јас тоа јадам и пијам на менито е салата и минерална вода, нема друго ама пак ќе речам секој со свое мислење.

На sj *O*, VDT2906, JoyJoy и 3 други им се допаѓа ова.
  10. LovelyGirl3

LovelyGirl3 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2013
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    10.475
    На последната свадба што бев единствените гости што се напраија летва беа швеѓани

На JoyJoy и WildMk им се допаѓа ова.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.252
    На пример ние, ич не викаме друштво 'на вечера'

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ena05

Ena05 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    755
    Ај седенка со мезе и пијачка за викенд навечер крсти го, ако и тоа не онда супер тогаш можете двајцата да си седите раат сами и да си пиете вода :D

На Konfetka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.252
    И на мезе и пијачка не викаме, ниту одиме (заборајв да додам)

14. Ena05

Ena05 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    755
    Тогаш штом никој не ви доаѓа дома тогаш е сосема ок да имаш само тоа што вие си јадете/пиете.

На Konfetka и JoyJoy им се допаѓа ова.
  15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.252
    Ни доаѓаат, ама ако ни доаѓаш дома, тогаш ни си ептен близок и ништо не е официјално.
    И гостите се 'ко дома'

16. Ena05

Ena05 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    755
    Па баш ако сум кај некој како дома ќе го пијам и таму она што го пијам и дома.

17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.252
    Не.
    Ако си кај тебе дома, ќе пиеш тоа што имаш дома; Ако си во туѓа куќа, ќе пиеш тоа што имаат.

Beggars can't be choosers

На sj *O* и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  18. Ena05

Ena05 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    755
    Прочитај си ги последните две мислења, контрадикторна си. Сакам кажам не знам речам или па само онака од инает збориш.
    Прво ми продаваш како дома биле после у туќа куќа бла бла. Одлучи се.

На Konfetka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.200
    Допаѓања:
    111.794
    Шостори тренд (facepalm)
    Смешки лигавешки и останати атеншн булшити :D

На see.emily.play, Konfetka, IRBBB и 2 други им се допаѓа ова.
  20. МитеМен

МитеМен Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2023
    Пораки:
    1.210
    Допаѓања:
    2.150
    Јас немам ништо против свадба без алкохол, но џабе свадба без алкохол, ако на друга веселба се испие за две свадби со алкохол.

На ЀѐЍѝ му/ѝ се допаѓа ова.