1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свадбена торта

Дискусија во 'Свадба' започната од aNy-to, 6 септември 2010.

1. US.ER.1

US.ER.1 Активен член

Се зачлени на:
    24 март 2022
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2
    Здраво девојки. Не сум многу упатена во овие работи па можеби прашањето е глупаво.
    Закажавме свадба за околу 300 гости. Би сакала да биде секој послужен со торта. Не ми е јасно со колку парчиња би требало да ја порачам? Колкава?

На MG3 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.420
    Допаѓања:
    2.726
    Искуство со:
    -Делициа
    -Зафир
    -Лапетит
    -Sweet things
    ?

3. Xxxx2

Xxxx2 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    198
    Колкава торта порачувате ако за секој гостин има веќе десерт во менито? Дали се сече и од таа торта за гостите?

4. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.788
    Допаѓања:
    38.708
    Парчиња колку половина од бројот на гости. И од таа торта се сече.

На Xxxx2 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Amellie

Amellie Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2015
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    110
    Да споделам искуство од слаткарница Аромати. Имавме нарачано свадбена торта - 140 парчиња за свадба од 300 гости, вкусот мислам беше бајадера (сопругот ја нарачуваше, затоа не сум 100% сигурна за вкусот).

Декорацијата беше солидно погодена, имаше доста фондан (пак, по избор на младоженецот, негова обврска си беше, а сака момакот фондан). Гостите ја бендисаа, дури неколку идни невести ме прашаа од каде е тортата и си нарачаа за нивните свадби.

Е сега, зошто баш за Аромати се одлучивме - затоа што беа најевтини. И тоа не за 2/3 илјади поевтини, туку од некои слаткарници и на пола поевтини. Ние плативме 10.800 за тортата.

И многу важно - на вас како невести нема ни да ви текнува на тортата на свадбата (освен ако не е ептен утната, ама дури и тогаш нема да ја приметите). Јас прв пат тортата ја видов на слики :wasntme:.

Муабетот ми е - освен ако немате некоја особена желба или ви е ептен битна декорацијата - не се замарајте и не давајте многу пари.

Иииии уште еден марифет што го направивме - наместо кумовите и старосватите да носат посебни торти, учествуваа во главната торта :D Реалноста е дека немаше да се изедат 2 торти плус, немаме каде да ги чуваме и непотребен трошок ќе беше in general.

На Cherrylady90 му/ѝ се допаѓа ова.