Свадбена торта

Дискусија во 'Свадба' започната од aNy-to, 6 септември 2010.

1. US.ER.1

US.ER.1 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2022
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    5
    Здраво девојки. Не сум многу упатена во овие работи па можеби прашањето е глупаво.
    Закажавме свадба за околу 300 гости. Би сакала да биде секој послужен со торта. Не ми е јасно со колку парчиња би требало да ја порачам? Колкава?

На MG3 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.453
    Допаѓања:
    2.784
    Искуство со:
    -Делициа
    -Зафир
    -Лапетит
    -Sweet things
    ?

3. Xxxx2

Xxxx2 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    205
    Колкава торта порачувате ако за секој гостин има веќе десерт во менито? Дали се сече и од таа торта за гостите?

4. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.878
    Допаѓања:
    39.197
    Парчиња колку половина од бројот на гости. И од таа торта се сече.

На Xxxx2 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Amellie

Amellie Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2015
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    128
    Да споделам искуство од слаткарница Аромати. Имавме нарачано свадбена торта - 140 парчиња за свадба од 300 гости, вкусот мислам беше бајадера (сопругот ја нарачуваше, затоа не сум 100% сигурна за вкусот).

Декорацијата беше солидно погодена, имаше доста фондан (пак, по избор на младоженецот, негова обврска си беше, а сака момакот фондан). Гостите ја бендисаа, дури неколку идни невести ме прашаа од каде е тортата и си нарачаа за нивните свадби.

Е сега, зошто баш за Аромати се одлучивме - затоа што беа најевтини. И тоа не за 2/3 илјади поевтини, туку од некои слаткарници и на пола поевтини. Ние плативме 10.800 за тортата.

И многу важно - на вас како невести нема ни да ви текнува на тортата на свадбата (освен ако не е ептен утната, ама дури и тогаш нема да ја приметите). Јас прв пат тортата ја видов на слики :wasntme:.

Муабетот ми е - освен ако немате некоја особена желба или ви е ептен битна декорацијата - не се замарајте и не давајте многу пари.

Иииии уште еден марифет што го направивме - наместо кумовите и старосватите да носат посебни торти, учествуваа во главната торта :D Реалноста е дека немаше да се изедат 2 торти плус, немаме каде да ги чуваме и непотребен трошок ќе беше in general.

На Cherrylady90 му/ѝ се допаѓа ова.