КАКО КИМ КАРДАШИЈАН ЈА ПРОСЛАВИ СВРШУВАЧКАТА? Свршувачката, по која следеше и брак, кој патем веќе не е меѓу живите Спојлер Тортата на прославата имаше форма на кочија со коњи и замок и многу светки, па потсетуваше на сцена од цртаниот филм “Пепелашка“.
јас би сакала да имам торта со мало тортиче на врв и надолу како колачиња или мафинс (има слики погоре), само кај нас кумата ја купува тортата за во ресторан па не би ми било пријатно да и кажам сакам ваква или онаква торта...
Кај нас мислам дека тортата е од ресторантот, од Шарлота ќе биде, па невестинска ќе биде не се замарам околу тоа, битно да биде тазе и вкусна, ја сакам чоколадни торти, без крупни лешници или бадеми, ореви, сакам мазни филови. Веројатно тоа во април ќе го договораме околу избор на тортата. Секоја невестинска торта ја украсуваат, е сега голема работа како ќе ја украсат, битно гостите да бидат задоволни од вкусот а тоа е и добра реклама за слаткарницата. Овие слики постирани тука и на други места ми се интересни за гледање, ама не дека ќе паднам сега во филм да бирам торта со младоженци кои прават некои акробатски финти на врвот И ич не го сакам делот со сечење на тортата, многу време одзема а и малтретирање е, тоа треба некој келнер да го прави, ние на пример само првото парче да го пресечеме. joelle тоа со мафините е практично, но келнер да ги подели на сите гости, инаку за да има за сите треба да биде тоа гооолема торта, а да ја направат помала можеби нема да стигне за сите а и поскапо ќе испадне мислам.
Нашата торта беше подарок од ресторанот во кој правевме свадба. И воопшто не се замарав каква ќе биде декорацијата, ниту пак вкусот. И беше фантастична! Беа пет посебни торти, демек како на пет спрата, и секоја различна по вкус - која од која поубава. Е каде ја правеле, не знам, ама да му се позлатат рацете на тој/таа што ја правел/а.