1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сваровски кристали

Дискусија во 'Мода и стил' започната од annnni, 13 мај 2010.

1. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.971
    Имам добиено како подарок, ова нешто е идеално за подарок и најчесто на пријателките им подарувам :)
    :inlove:

Прикачени фајлови:

2. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.007
    Девојки да не знае некоја од вас како се вика продавничката (во која има накит од сваровски) што се наоѓа на ул. Никола Вапцаров (скопје), спорти Arabesque што е.
    Не таа големата Тесоро(или како и да се викаше) туку за таа до неа сакам да знам.
    Ако освен име, ако знаете и можете да споделете линк или бројче би ви била вечно благодарна :)

3. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Оригинал им се кристалите или копија?

4. Majli.15

Majli.15 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2013
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    237
    Ете вејќе 5 години имам прстен од swarovski и стварно сум презадоволна не ми е оштетен прстенот ни малку а со него понекогаш и си чистам дома со средства

5. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    891
    Знае ли некој која е разликата помеѓу swarovski и оние со swarovski elements? овие вторите копија ли се, затоа што во цена скоро дупло е разлика

6. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.007
    И мене ова ме занима.. :)

7. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    Изработени се од кристали на Сваровски, но не и во официјалната фабрика на Сваровски.
    Значи содржат само елементи на сваровски, т.е кристали.
    Се надевам ме разбравте :D

На mila89 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.007
    Де бре, толку ли им кошта работна рака во матичната фабрика? :o Јас мислев има и некаква друга разлика.. Па кристалите ги плаќаме ние или киријата за фабриката?! |(

Патем, фала Duffi, укапирав јас :)

9. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    11.288
    Имам два пара обетки едните Swarovski и едните со Swarovski elements некоја фирма не знам како се викаше :D Искрено овие другите се многу поубави бидејки се со поголеми кристали а се дупло поевтини а квалитетот им е ист (барем од досегашното искуство ). Само на Swarowski и го плаќаш брендот и имаш гаранција за производот(кај овие другите нема ) . Инаку кристалите се тие . Пак не би лупналa толку пари за Swarovski.

10. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Јас имам обетки со Сваровски елементи и имам гаранција со нив. Изгледа дека е до производителот дали ќе има гаранција или не. Баш и прашував овде дали даваат гаранција. Ете, мене ми дадоа.

11. mila-88...j

mila-88...j Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2013
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    60
    Знам дека прашањето ми е малку глупо,но сакам да прашам добив сваровски прстен на поклон и изгледа баш онака гламурозно,со еден кристал и многу потсеќа на веренички прстен..Се прашувам дали има некоја граница помегу вереничките прстени или може таквите прстени да ги носи било која девојка?

12. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.007
    Не е глупаво прашањето ;)
    Инаку нема врска, носи си го. Ако веќе толку ти е незгодно, не го носи на четврт прст и готово 8)

На Madilyn му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Madilyn

Madilyn Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2014
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    126
    Нема врска, такви се носат сега. Вереничките обично се носат на четвртиот прст на левата рака ти можеш каде сакаш да го носиш. Јас носам таков имам 18год. далеку сум од верена :lol: , јас го носам на средниот прст бидејќи ми е голем да другите. Носи си го ако ти се допаѓа и не му ја мисли многу :*

14. mila-88...j

mila-88...j Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2013
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    60
    Ви благодарам многу девојки,имав некакво чудно чувство дека сите ми го гледат прстенот и се прашуваат дали сум верена :D иако го носам на средниот прст.Сепак го обожавам и ќе продолжам да го носам секако :inlove:

15. CutieWithABeauty

CutieWithABeauty Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    1.075
    Допаѓања:
    1.248
    Ах бе ти е гајле..шо сакаат не си мислат..додека го носиш на средниот прст не си верена..па и да го носиш на четвртиот прст..ти е гајле..носи си го и ич не му бери гајле ;) :*

16. WaffleGirl

WaffleGirl Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    1.046
    Тоа е твое право,твој живот бе,сум го купила нема дома да го чинчам :D :hai: :emo:

17. erica

erica Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2011
    Пораки:
    1.312
    Допаѓања:
    2.036
    Па тоа е твој стил не може никој тебе да ти се меша во животот! Уживај :D

18. Loly77

Loly77 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2013
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    113

Како подарок добив слични вакви обетки од Swarovski. Убави се, не викам не, но јас не би дала толку пари за накит. Што знам, не ми е ништо посебно ако носам нешто светкаво на мене, не обожавам накит премногу. Подобро би ги потрошила парите на нешто што повеќе ќе ми врши работа :D

19. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    Кога веќе сме кај сваровски пред неколку год се заљубив во еден комплет кој чинеше 300 евра и реков морам да го имам дома на мојте несмеев ни даи м спомнама да ми го купам но за среќа имам чичко кој мн ме сака и истата година за роденденден го добив комплетот случајно дознал од некаде и ми го купи и од тогаш не се делам од накитот на секоја свечена пригода ако ми е о склад со облеката е на мене

20. dankee

dankee Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    772