Интересна приказна која низ целиот свој тек го става под прашалник прашањето за нашата егзистенција, а паралелно не носи на патување од корените на античката мисла, па се до денес. Според мене, оваа книга би требало да биде прирачник за професорите по филозофија од каде можат да црпат интересни прашања и идеи како да ги водат нивните часови за поголем дел ученици да се заинтересираат за материјалот. Од приказната која на крај отвара едно големо и квалитетно прашање за размислување, до самата содржина - се е извонредно. Авторов буквално ме воодушеви. Ја имате ли вие прочитано книгата? Каков впечаток ви остави вам?
Јас ја имам прочитано одамна и ми беше многу убава за читање и се потсетив на часовите по марксизам во средно, каде што учевме уствари основи на филозофија.
Јас ја читам моментално, и искрено сум импресионирана од начинот на кој е вметнато целото човечко битие и вечно неодговорените прашања...сепак е книга која те тера навистина да се задлабочиш и да се преиспиташ "Која сум јас?", "Како настанал светот" итн. На секому би му ја препорачала..па доста беше со тинејџерскине љубовни романчиња, па после се чудите зашто сте во депресија ако дечкото ве оставил и сл. Со книгава ќе се вратите во реалноста.. Ова не е Дизни и Америка И за крај.. "- Единствената работа што ни треба за да станеме добри филозофи е способноста да се чудиме! ".
Јас ја немам прочитано,но многу луѓе кои што ја прочитале ја пофалиле,мислам дека нема еден од нив кој ја прочитал,а не му оставила добар впечаток.
Дечки, дали некој ја продава книгава или пак да не знаете каде може да ја најдам? Во издавачки центар Три ја немале веќе година дена, исто и кај овие што продаваат стари книги ја нема. Друга опција?
Може ли да ве замолам ако некој можеби ја има прераскажано да ми ја испрати? Потребна ми е за на факултет.Благодарам однапред.