Не е говор на омраза, иридентизам до бескрај е ова. Една светски позната пејачка родена и растена у Лондон да постира вакви работи е резил. Од мене си доби unfollow, место нејзината популарност да ја искористи за да ги сплотува луѓето таа ги потпалува националистите
И јас изгубив почит за неа. Не е дека ќе престанам да ја слушам, туку едноставно сега првата асоцијација за неа нема да ми е badass артистка, туку уште една во низата луѓе заглавени во минатото што не се способни да си погледнат подалеку од носот. Се надевам дека ќе и' се одрази лошо ова на кариерата. Она чукање во гради и claim-нување територии што го прават балканските нации ми е најгадна и најмалограѓанска работа. 21 век не би требало да толерира такви испади.
Многу добро знае кај е, татко и организираше концерт на косово каде пееше мајли сајрус. Можеш да замислиш колку и имаат искеширано за да пее, а за парите знаеме од кај се.
Тежок националист е оваа, патем и за независноста на косово нели пееше за безпари. Исто и леташе орли кога беше збрката на натпреварот со Србија. Очигледно така е воспитана. Не ми е јасно што се чудите, албанците се такви националисти. Нема еден познат меѓу нив што се залагал за мир и ширење љубов на Балканов. А за тоа кој фактор е девојчето доволно е да и го отвориш инста профилот 50 милони ја следат, од кои најголемиот дел млади. Истите тие мењаат боја на коса гледајќи ја нејзе. Фала богу не ја слушам ниту неа, ниту сличните нејзе, Рита ора, бебе реџа.. Кои да бидеме искрени знаеме како се имаат пробиено на светскиот пазар. Само запрашајте се зошто неуспеа ниту еден пејач од Балканот на светско ниво. Албанциве некако најталентирани излегоа.
Дуа Липа тотално ме разочара. Таа згора на тоа е и амбасадорка на УНИЦЕФ. Да бидеш амбасадор на УНИЦЕФ, а да шириш национализам ми е несфатливо. Срамота! Ја отследив и ја пријавив.
Да се надоврзам, не само Дуа Липа туку и Рита Ора и многу други ја споделија картата на голема Албанија, многи луѓе ја репортнаа. Веста е насекаде, во Грција, Србија, Црна Гора.. не знам зошто не и е "паднат" профилот!?
Ако е толку националиста што не пее на албански, што не се врати да живее во Косово? Што не си фати дечко албанец? Ниту родена во Косово, ниту живеела многу ја почитував и и ги сакав песните, убава девојка, природна, талентирана, ама овој потег не и требаше, 21век, место да зборува за сплотување, таа оправа историја... мизерии
Поради демографијата и иделошката определба на 90% од вработените во Твитер и Инстаграм. Инстаграм? Ако си го репортнала автоматски ти го крие. И кај мене е така
Дуа Липа ми е одлична пејачка. Одлични песни со одлични спотови. Првично нели имаше објавено за тоа дека Косово е и ќе остане независна држава и бараше од Епл да се стави Косово на Епл Мапс. 100% поддршка имаше од мене за тоа. Србите уште тогаш ја хејтаа и и пишуваа разни погрдни деградирачки коментари, а знаеме тие каква нација се, не признаваат геноцид, не признаваат убиства, цело време тие се жртвите а први угнетувачи биле во минатото коешто не го признаваат. Ама сликава со голема Албанија не и требаше, баш ич. Искрено, ме изнервира затоа што цело време ја „бранев“ онлајн. Можеше да ја тера про-Косово пропагандата и да постигне нешто во однос на тоа, а таа избра национализам и покажа дека може да настапува лошо исто како србите. Што мисли да постигне, не знам. Читам погоре ова ќе и влијаело лошо на кариерата.. Апсолутно неточно, никого на запад не го интересира Србија и Косово. Ниту па Голема Албанија. Денес беше прогласена за прв женски артист што има 4 песни со 1 милијарда преслушувања на спотифај. Успехот ќе и расне на запад, единствено кај нас ќе изгуби фанови од коишто реално нема финансиска добивка па не верувам дека ќе и значи нешто многу. Затоа шо другиве едноставно НЕ ГИ БИВА? Да не сакаш со поп-турбофолк, Раста и 2 Бона аутотјун да се пробијат со светска слава?
Косоваркава имала среќа што нејзините се отселиле од Косово; а Албанија, голема, мала или средна, ја видела на карта... ДУА ЛИПА за претседател!
Ова кога го читам без контекст, ми доаѓа на памет и еден друг народ, за кој што и ти самиот еве си сфатил сега Затоа што светска ѕвезда не се станува само ако те бива. Треба и продуцентите малку да те поттурнат, а и да бидеш маркетибилен. Балканот има неверојатно талентирани музичари, неспоредливи со рандом пејачка.
Не знам дали виде колку странски медиуми пишуваат за ова секако дека ќе и влијае на угледот. На Twitter читам грчките радио станици планираат да и ја банираат музиката и секоја им чест!