И Влатко Лозаноски ја ставил картава Изгледа вака смешно донекаде ко контра-реакција, ама трагично е. И за Влатко не знам, ама Некст Тајм не сум баш сигурна дека се саркастични, со оглед на комитските филмови у кои се влезени последниве години. Немој покусо да останеме и ние како и Србите со вжештените глави и исто националистичките напади на најјако. Со право низ цел свет веќе ја спомнуваат во негативна и контроверзна смисла, тоа е доволно, не мора сите да се спуштаат на тоа ниво. Патетичен Балкан, колективно глуп и патетичен до бескрај
Јас повторно ќе речам, не го оправдувам ова од Влатко и Некст Тајм, меѓутоа не се работи за "патетичен Балкан". Светски ѕвезди како Дуа Липа, Рита Ора и сл.го промовираа ова! Да беше класична прозивка како досегашните меѓуетнички немаше ни да стигне до медиуми. Штом стигнало до BBC, грчки Protothema и други, не е мала работа.
Па и тие спаѓаат во патетичен Балкан, ако се прославиле не значи дека тоа националистичко делче им излегло од крвта. Ги гледаме, секаде исти се, и во Лондон и во Скопје. Инаку, ја нема сликата на инстаграм кај Дуа, ама на твитер си стои...
Стои и на инстаграм, некој спомена дека кога ќе ја report-неш, не ти ја покажува повеќе. Еве кај мене стои. Мислам дека нема да си дозволи да ја тргне сликата, бидејќи тогаш Албанците ќе скокнат и ќе испадне дека е дволична кон сопствениот народ. Сликата ѝ е меч со две острици; требаше воопшто да не мечува .
Каква глупача Не била навака 100% никогаш. Шо има да се меша и да објавува вакви работи? Ако толку си ја сака државата нека спакува куферите нека иде на Косово со ОВК у прва линија.. Не ја следам ама ќе ѝ го репортнам постот
"It makes me sad and angry that my post has been wilfully misinterpreted..." Луѓееееее, ДАЛИ Е РЕАЛНА?
Хахаха ќе и поверував за малку! После ***** нема каење! Виде дека настана хаос и светскитр медиуми почнаа да пишуваат, па сега немала никаква намера. Мхм, да.
Може да си ја стави сликата од вистинската мапа на Косово и без такви описи. Никој ништо немаше да каже. Дали е озбилна не знам.
Абе уште кога го сподели само тој постот за Косово имаше бурни реакции конкретно од Срби, ама мене тоа баш и не ме тангира искрено, од скромните знаења што ги имам за тој спор сигурно ниедна страна не е „добра“ и скроз во право, а независноста веќе им е факт. Да застанеше на тоа, текстов насочен кон Србите би бил океј, ама картава со делови и од Македонија и од Грција и од Црна Гора беше скроз некст левел, и не знам како може да биде „погрешно разбрана“. И пак ќе кажам, стварно не е фер ваков изблик на национализам од светска ѕвезда да пројде само така во ова време кога музичари и јутјубери ги отпишуваат за проблематични ствари од пред 54678 години и ситници извадени од контекст за драма.
Секогаш било која јавна личност, било да е актер, музичар, спортист, наш или странски, кога гадно ќе се замешаат во вакви работи ми се одмилуваат одма
Баш. И делот со тоа дека кога и да објавела нешто од нејзината земја ја напаѓале. Молам? Тоа едино од Србите можеби. Не и било намерата тоа. Да, важи. А, описот, дојденците? Нема врска, ова и е само бедно оправдување. И ако видела дека има толку тензии би требало да ја избрише сликата, а не уште да и стои
Виде колку хејт и пријави доби за постот па сега да се оправда некако. Да бидеш горд на своето потекло (како што таа напишала) и да објавуваш мапа од голема Албанија се две сосема разллични нешта. Не ѝ била намерата да иницира хејт, а што планираше да постигне со ова, сите браво да ѝ речат?
Која голема Албанија мајко мила, па секој што познава историја знае дека и тоа некогаш било Мк, кои црни албани имаат врска со шиптари, нивната држава е шипериа не албанија, колку пати викаат une jam sqiptar и сл, косово било српско и ќе остане, понатаму не вреди да се коментираат вакви глупости и слаби историски познавања
Сега и неа треба да и забранат влез во Македонија, Србија, Грција и Црна Гора. Како што знам на Сузана Спасовска и забранија влез во Грција само затоа што имала песни од типот "Александар цар Македонски" и сл.
Грешна е мапата, до Индија требало И од Дуа исто така И ова е последица од корона иначе, се нема концерти, се бара занимација
Во контекст на муабетов,ме интересира дали Стојанче Ангелов сеуште ја поддржува оваа безмозочна амеба или веќе сменил став ? Морам да прашам затоа што Стојанче во рок од 5 мин.менува 3 става
Искрено Јелена честопати има некои според мене чудни ставови и мислења, но со ова што го има напишано има сѐ објаснето, баш ова беше проблем во целата приказна.
Не дупи бе, како ја извртува приказната сега ние промовираме етнички сепаратизам. Типично албански, они секогаш се во право и вечно обесправени. Исто и овој. Оваа и е најголем фан изгледа.