Оваа година МЕТ галата тематски поограничена ама сепак имало упадливи и креативни креации. Многу ми е мерак да ги гледам, од сите што ги видов овие ми се најубави : Спојлер: Прв дел
Според мене, тематиката воопшто не беше ограничувачка, туку добри 80% беа like they didn't get the memo дека овој пат е за Карл, не за нешто трето. Дуа Липа беше најдобра + Џеред Лето како Шупет. Еве ги сите најдобри според мене т.е сите кои најдобро ја доловија темата. Спојлер: Best of Karl Met Ким, Кајли, Ријана, Џеј Ло, Парис Хилтон, no comment, утка. Најголема штета беше отсуството на Блејк.
Мет Гала е доказ дека не ти требаат само пари и брендирана гардероба... какви утки... Ријана и Асап Роки.. разочарење не знам дали се гледаат луѓево у огледало пред да искочат од дома
Мене Дуа ич не ми се допаѓа, посебно со фактот дека беше co-chair. Не дека не ми се допаѓа, ама, where's the serve? Ниту шминка, ниту коса. Косата на турнејата испотена посредена ѝ беше. Дијамантот ако не се лажам е оној на Тифани? После Гага веќе го нема истиот шок фактор дека го дале на некој после 100 години да го носи. Пенелопе и Микаела доста подобри од неа. Мене Доџа и Џереми Поуп ми се врв.
@Ketchup Според мене беше одлична, дека фустанот е винтиџ од '92, па убаво го спои за денешна модерна верзија. Изгледа како Дизни, но со Лагерфилд вајб. Ту мач ќе ми беше да ставеше шапка како Клаудија на ревијата. А огрлицата и е убаво вклопена и не ме ни потсеќа на Гага т.е тука накитот не е ни наменет да е шок фактор. Баш, елегантно, без да го трга фокусот од фустанот, кој е и целата поента.
Да не кажевте дека е Доџа,ќе помислев дека е Мелани Мартинез Дуа ми е исто многу убава.Сакам кога се едноставно нашминки и добро облечени,а од овие другиве(освен тие што ги наброја Поли)скоро ниту еден не ми се свиѓа.
Скоро сите дизајнирани од Карл. Истиот на кој пола балкан гордо му ја носи фацата оптегната на маици и патики.
Па и Кендал.. боље гола да дошла, шо има везе сестра ѝ Ким шо сака да си шета голичка, се пицнала...оваа обратно абе супер тоа ама мојот мозок уште не е еволуиран до фазата ,,океј сум со мажи шо се облакаат ко/бетер од жени'' ич не ми е убаво на око. Не Карл Лагерфелд, Господ да им ги дизајнира, пак нема да ми е убаво за око Освен на Џеред, црниот аутфит му беше типски. Лил Нас Х пример, не би го пуштила да влезе, одвратно ми е тоа. На ништо не личи, невкус не ми значи мене кој е дизајнер и колку кошта. Некои знаат и со 1000 долари се на сѐ, аутфит, да личат ДРАМА руба краси, руба гнаси
Целата поента на настанот се драматични и авангардни костими, не класични фустани како за на оскари, пример.
знам, али зборам за мое око лично. Ја сум пре за класика некоја, ко Џонас, ко Федерер, него муж ми да личи ко да земал прво шо нашол ко Асап Роки, или ко queer queen како Lil Nas X
Мене ми е скроз океј твојот став дека не ти се допаѓа. Поентата ми беше дека балканскиов народ носи бренд, кој се залага за скроз спротивното од нивниот мајндсет.