Гледам никој не отвора тема за ова, па ајде еве јас Од утре (10.01) започнува Светското првенство во ракомет со натпреварот помеѓу Германија-Кореа во 18:15 часот. Првенството се одржува во четири градови во Германија (Минхен, Келн, Берлин и Хамбург) и два града во Данска (Копенхаген и Хернинг). Групите се следни: Па, кој е вашиот фаворит/и за ова првенство? Колку ние имаме шанси за влез во некакво финале (осмина-, четврт-, полу-) или мислите дека немаме никакви шанси? Сите спортски фанови и оние кои помалку следат, сите сте добредојдени да си кажете мислење. Па повелете со коментари
На прво место навивам за Македонија (нормално). После тоа фаворити за озбилно ми се Хрватска и Данска. Во однос на шансите за пласман, мислам дека конкуренцијата во нашата група е голема, но дека постојат реални шанси за пласман во осминафинале (со победа над Јапонија и Бахреин, а мислам дека и за Исланд постојат шанси). Инаку јас сум ептен страствен навивач, особено кога станува збор за европски и светски натпреварувања во ракомет и кошарка. Па едвај чекам да почне. Многу сакам спорт.
Супер тема и пријатно сум изненаден од интересот на девојки кои сакаат спорт.Мислам дека имаме шанси да ја поминеме групава ама после не знам дали се прави нова група како порано или се оди веднаш на осминафинале? Ако ја минеме групава понатака се може да биде пошто апетитите растат,а имаме и голем адут покрај момциве наши,раул гонзалес со неговите стратегии...Инаку мислам дека Данска ке биде шампион.Одиграв спортска прогноза Микел Хансен од Данска да заврши како најдобар стрелец на првенството па ќе видиме.Оваа сезона е во топ форма,не би требало да ме разочара.
Поранешна ракометарка сум. Пикер позиција И редовно го следам ракометот. Гласен навивач сум и на трибини и пред тв дома. Секогаш навивам за нашите. Ќе ги следам редовно натпреварите, па ако не одиме напред ќе одлучам за следниот фаворит. Спојлер: Навивачка
Ај сега јас да одговорам на прашањето што го поставив За почеток ќе кажам кои репрезентации мислам дека ќе идат во осминафинале: -Група А- Франција, Германија, Русија и Србија -Група Б- Шпанија, Хрватска, Исланд и ние (hopefully) -Група Ц- Данска, Норвешка, Австрија и Тунис -Група Д- Шведска,Унгарија, Египет и Ангола. Засега навивам и за Франција да иде до финале според тоа што имам видено досега на првенства имаат покажано добра игра. Ама да видиме после првиве утакмици па ќе пишам апдејт за впечатоци Инаку мило ми е што се приклучивте да коментирате на темава, па ќе се дружиме јануаров
Исто како бивш пикер, се пријавувам на темава. Едвај чекам да почне првенствово, јер обожавам ракомет,омилен спорт од мали нозе. За нашиве за жал не мислам дека ке остварат солиден резултат, добра идеја, слаба реализација и неискористен потенцијал, како и секогаш. На Хрватите им предвидувам добар тек и место во топ 3, срцики мои Нека победи најдобриот, без разлика чиј тим, само сакам добар ракомет да гледам.
За тоа кои репрезентации ќе одат во осминафинале, мое мислење: А група: Франција, Германија, Србија и Русија. Б група: Шанија, Хрватска, Македонија и Исланд. Ц група: Норвешка, Данска, Чешка и Австрија (или Тунис). Д група: Шведска, Унгарија, Египет и Ангола. Во поглед на понатамошното натрпеварување...најдобрите четири репрезентации од овие четири групи одат во осминафинале, при што се формираат две нови групи (секоја по осум екипи). Е сега не знам дали се вкрстуваат групиве, или играат меѓусебе во склоп на групата во која се наоѓаат. Мислам дека се вкрстуваат.
Тогаш шансите за Македонија се тешки. Како и секогаш нервози и до последно со надежи и калкулации. Драма експерти. Но да не судиме уште пред почетокот, да видиме како ќе играат.
само првите три од секоја група одат понатаму , и се формираат две нови групи (секоја по шест екипи), нема осминафинале, туку директно полуфинале и за пласман
Ракомет покрај фудбал ми е омилен спорт. Со душа го чекам овој период од годината (светско-европско). Е сеа што очекувам од нашиве, за почеток да ги збумбариме јапан и бахреин па со шпањолците и хрватите да чуваме сили за исланѓаните у задње коло. Е после у втора фаза да изгинеме. Инаку мислам данска-франција финале. НАПРЕД МАКЕДОНИЈА!!!!
Да пробам по групи: А: Франција, Германија, Русија Б: Хрватска, Шпанија, Исланд Ц: Данска, Норвешка, Австрија Д: Шведска, Унгарија, Аргентина