Хансен е најдобар шутер на денешницава али за мене Карабатич е најкомплетниот, игра и напад и одбрана врвно.
За разлика од Јапонија, Бахреин се поквалитетни....Белким ќе ги победиме до крајот, а после следуваат 3 порази.
Играт слабо али мислам дека е тактика на раул да не се исморуваат многу не чека хрватска.Ама таквите промашени зицери на Горгиевски... Кузмановски направи многу грешки.
Да ни се погоди само добар ден, и среќата да не служи. Со нив играме во четврток, а пред тоа Хрватска и Шпанија, 2 порази, после тоа моралот ако им е down, тешко ќе ни биде. (да беше трето коло против Исланд, а ние со 2 победи у серија,атмосферата во тимот ќе беше подобра,за да се оди на позитивен резултат против нив). А секако следните две кола, ќе ги истрошат играчите повеќе,поради поквалитетните противници.
Јас па мислам дека Бахреин се слаба репрезентација. Ние имаме далеку поубави голови постигнато (од изградени позиции, смислени акции), а Бахреин не покажаа некој квалитет во тој поглед. Нашата репрезентација треба многу да работи на одбраната. И среќа да имаме само. За Филип Кузмановски, мене па ми се допаѓа тоа што дечкото дава се од себе, оди храбро и не се плаши. За некој кој нема големо искуство на вакви натпреварувања тоа е голем плус.
Одиме напред Сега, утре ќе биде тешко Супер што ги пушти Гонзалес младите последните 10 тина минути. Лазаров-играч на натпреварот
Познавајќи го Раул, мислам дека нема да се штедат силите за последната утакмица. Напротив ќе се игра максимум, секој сака сигурен пласман, а не до последно да се крстиме и да чекаме на гол разлика. Го гледав натпреварот помеѓу Хрватска и Исланд и според тоа што го гледав Исланд воопшто не е за потценување, навистина се спремни. Така да воопшто не треба да се предадеме и да чекаме на последниот натпревар. Во спортот секогаш има простор за изненадувања. Стискам палци утре да биде среќен ден за Македонија .
Одбраната беше добра,нападот беше слаб.Кузмановски си шутира на среќа онака ако погодам арно ќе биде...Браво за Поповски
Нападот не беше слаб. Имавме добро смислени акции, реализацијата беше слаба (курпулентен и добар голман имаа Бахреин, немавме многу среќа, многу стативи). На одбраната треба многу да се работи, доколку сакаме да се носиме рамо до рамо со репрезентациите со кои допрва ќе играме.
Швеганите мн убави и мн опасни сигурно мегу 4 најдобри влегуваат Кога сме кај лепотата Исланд има најубави ракометари на светсково