Откога па Израел има добар ракомет па ни парирал толку добро? Туку сега повеќето напредуваат во ркаометот па така и Израел.А и Египет алал да им е ама отпор пружиле на Франција, а играле без најдобриот, Омар Јахија
Tri odat ponatamu...kje ima I druga grupa pomatamu...kako na Evropsko, porano ne beshe Svetsko taka...mislam.
А нас тоа добро ни иде пошто сме побавни и обично така и играме...Само да не се залетаме да се наттрчуваме со нив ако сме инспирирани од добра игра...мора да се исконтролираат и да го слушаат Кире, а не да играат по свое
Не пратам ракомет скоро ич Ама напред наши Ако испаднеме одма, следен фаворит ми е секако Аргентина Норвешка се јаки у ракомет Мора да ги тепаме Аргентина искрено не знам како се со ракомет
Аргентина нее за потценување и може итоа како да не изненади. Од последното првенство покажаа доста добро ниво. Холанѓаните исто така, имаат брза транзиција во движење.
Репрезентацијата нема играно никогаш побрз и помодерен ракомет. Резултатите очекувам да дојдат за 2/3 год., сега група да поминеме доволно е.
Tri, posle kje se formira nova grupa so 6 ekipi...Isto kako na Evropsko, samo tuka kje bidat 4 grupi po 6, a tamu se 2 po 6 vo 2rata faza. Imame shansi barem da igrame 2ra faza.
Прашувам пошто во последно време се ги менуваат правилата па не бев сигурен дали две или три одат, а и сакав да го слушнам тоа дека три одат за да имаме шанси да се бориме за понатамошен пласман
https://www.gol.mk/rakomet/kizikj-otpadna-lazarov-gi-izbra-patnicite-za-sp-vo-polska-i-shvedska Списокот на Македонија за Светското првенство: Голмани: Никола Митревски (Порто), Мартин Томовски (Вардар 1961) Леви крила: Дејан Манасков (Вардар 1961), Петар Атанасијевиќ (Еурофам Пелистер 2) Леви бекови: Филип Талески (Вардар 1961), Иван Џонов (Пролет) Средни бекови: Филип Кузмановски (Хановер), Игор Ѓоргиев (Алкалоид), Павле Атанасијевиќ (Еурофарм Пелистер) Десни бекови: Томислав Јагуриновски (Пролет), Мартин Серафимов (Алкалоид) Десни крила: Гоце Георгиевски (Вардар), Ненад Костески (Еурофарм Пелистер) Кружни напаѓачи: Никола Маркоски (Алкалоид), Жарко Пешевски (Еурофарм Пелистер), Марко Стојковиќ (Алкалоид), Костадин Петров (Тор) Дефанзивец: Михајло Младеновиќ (Алкалоид)
Не ги следам како порано и не сум во тек со младите, и освен неколку изненадувања, останатите се веќе познати и етаблирани имиња. Фали некој на списокот? Знам Кире беше критикуван дека форсирал деца од Алкалоид, а од Вардар не земал никој. Не гледам нешто многу да има од Алкалоид што не заслужуваат да се дел по секако.
Како што прочитав од голманите отпадна Марко Кизиќ, крилото Цветан Кузманоски и десниот бек Давид Савревски. Прво се зачудив го нема Стоилов, ама заборавив дека се пензионира од репрезентацијата.
Подобро играч за ротација отколку трет голман. Секако Кизиќ немаше ниту да влезе на првенството. Доволни се Митревски и Томовски. Цветан бил во лоша форма во Пелистер. Не сум го гледал, не знам. А за Савревски не знам ништо, ниту каков играч е. На десно крило сме... К а т а с т р о ф а Стоилов го нема. Кире исто така... Одиме со подмладени сили во борба за третото место. Не знам до каде ќе одиме, ама немам големи очекувања. Доволно е групата да се помини.