Ако успееме да ги скротиме Стеинс и Смитс вечерва, победата е во наши раце. Холандија игра брз ракомет. Унгарија е многу поразлична од оваа репрезентација и за нив ќе треба повеќе да се помачиме. Ако играат храбро и без многу грешки, тогаш мислам дека имаме шанси да ги победиме. ,,Манекените" за жал ги имаме и во Вараждин, па не можеме да добиеме голема поддршка од трибините. Ако приметивте, неколку пати играчите, па и Кире, им бараа поддршка, ама изгледа залудно. Најслаба карика досега ни се навивачите во Вараждин. Се надевам дека денес ќе дојдат оние вистинските и ќе имаме одлична поддршка од трибини.
За мене Талески секогаш бил многу себичен играч ракометот е тимска игра. Имаше многу јак топовски шут ама од пуста мрза не направи кариера како Кире. Најнескромно денес се надевам на иста игра како со Маџарска.
Тале е најомразениот македонски ракометар. И јас да сум Кире, би го отстранил од репрезентација. Може да биде многу добар играч, ама просто не сака. Егото плафон. IQ му е ЗЗ. Не ни треба таков играч во репрезентација. Ете без него е многу подобро во репрезентацијата. Ако дојдеше, само негативна атмосфера ќе направеше.
Како бе навивачите? Пушти прва на секунда да ја видиш публиката, све во црвено жолто, ко во Скопје да играме не 900 км од Скопје.
Никаква игра ептен ме изнервираа Мислиш се плашат од водство, од грешка во грешка. Не се толку неспособни колку што не знаат да се координираат. Јазк
Јас кажувам во својство на стравствен навивач и човек што оди често на утакмици на фудбал и ракомет (Вардар и репрезентација). Ова не е навивање. Се разболев и не отидов за Хрватска. Картите ги дадов гратис на братучедки кои што се веќе таму.
Не си гледала внимателно, пробивање нив не им суди, нас ни суди, дупло водење не им суди, 11 пенали им даде иако паѓаат на 5 метра од 6 метра. Како и да е, секоја им чест, златна генерација, ваква игра до пред две три години ни беше крајно незамислива.
Племе судиско, против нас судеа цело време. 13 пенали еј. Па дали се нормални бе. Малце им беше ова на крај и викањето ИХФ мафија. Ќе се молам унгарците да ги згазат на Холандија. И имаат шанси. Без судиска поддршка имаше да ги утепаме. Ама данските судии не дозболија да победиме.