Реално, Холанѓаните беа за нијанса подобри од нас, многу побрзи во нападите.... Ама судиите, се секогаш наклонети на спротивната страна и порано било така....
Дека се појаки нема сомнеж, ама мака ми е можевме, тие копилињата да не вртеа кон нив може и изедначено ќе изигравме. Пред да почнеме да играме си викав овие ќе ме утепаат 10 - 15 разлика ама момциве стварно изненадуваат, алал им вера, дадоа се од себе, другото зависеше од судиите.
Затоа и ги мавале нашите навивачи со предмети, јавно кажаа.... Јака екипа имаме, очекувам солидни резултати и во наредните натпревари
Јаки беа Холандија, брзи беа точно, ама и ние убаво се држевме. Супер беа дечките, и сега и неќни. Може ни избегаа неколку гола, чинам 5 гола највеќе ни бегаа ама ги стигавме. За пофалба се стварно. Ама дефинитивно овој пат судиите многу беа против нас. Како е можно бе 13 пенали имаа, 13!!!! И не дека се наши па ги бранам, ама ради судиите не победивме. Или не да победиме, барем тука ќе бевме, или нерешено.
Чичко Трамп, те молам ако можеш уште на 19-ти да им го земеш Гренланд. Вакви гнаси од судии досега немал ракометот. Секогаш овие двајца судии вака судат против нас. Истото сакаа да му го направат на Вардар, ама не успеаја. Малце е што ги гаѓаа.
Главата горе. Одиме на победа против Гвинеја во недела. После тоа мислам дека паѓаме со Австрија, Кувајт и Франција. Со првите две се надевам на победа, а со третата...знаете. Дечките денес играа одлично, иако имавме грешки, но и со тие ќе победевме да беа други судии. Не се разочарувајте, ќе им вратиме еден ден и на данците и на холаѓаните. Од две утакмици можам да резимирам дека сме на одлично играчко ниво. Само да продолжиме така храбро.
Судиите треба да бидат реални и праведни, а не пристрасни.... Како во животот, нема правда, ама секогаш на крај вистината и правдата излегуваат на виделина. Така да квалитетот на нашите играчи допрва ќе исплива на површина
Лазаров кратко и јасно: Ова лишече на сè, само не на еден меч на СП https://sportskadimenzija.mk/1829/
Видете ги бе германскиве навивачи... ,,Манекени" на квадрат. Шлапкаат 60 минути со летоците во рака. Театар комедија у пм.
Резултати од денес: Табели од групите што играа денес: На вчерашните Данска, Италија, Франција и Австрија што се квалифицираа во главната рунда после второто коло, денес им се придружија Хрватска, Египет, Германија, Унгарија, Холандија, Португалија и Норвешка со што остануваат уште само 13 места во main рундата.
што е многу многу е. Ја непамтам нешто слично да сум гледала. ејј 13 пенали !! до раб на фрустрација ги доведоа нашите. плус колку глупи исклучувања и црвен имавме.. добро е и што париравме колку толку. Инаку кој го има следено Вардар знае за какви судии станува збор и колку само го имаат оштетувано. Ептен ни го имаат меракот. заедно со сестрите близначки, овие се најгадните за судење.
Европско во фудбал бевме уништени од судиите, а како што ве читам и овде личи на такво нешто. За жал вчерашната не успеав да ја гледам и ми беше многу мака додека не ве прочитав. На странските спортски медиуми прочитав дека имало многу лош однос од македонските навивчки и дека холандските натпреварувачи морале да го напуштат теренот, ама сега сфатив зошто е така. Не ги објаснуваат причините и не е фер да не се обелодени недеф судење. На некои социјални мрежи читам објави од странци па дури и холанѓани што гледале и го имаат истиот впечаток - дека било срамота колку судиите излегле пристрасни (иако беа употребени многу појаки зборови па тука парафразирам ). Не знам кој со кој е скаран или не, само гледам огромна разлика од претходно до сега. Не ме интересираат причините. Ако некој не бил ок, тоа ја нарушува тимската игра и дефинитивно се познава на терен. Не е индивидуален спорт. Дури и да не е фер кон еден, на крај, се игра за Македонија, а кога е така, се гледаат интересите на сите. Во секој случај се гледаат интересите на цел тим независно од тоа дали е репрезентација во прашање. А да се држат толку добро со толку време исклучен играч против Холандија не е воопшто мала работа. Во недела уште појако!
Од играва до сега мислам дека допрва ќе ја имаме златната генерација во ракометот. Особено јака поддршка за успех ќе им се сите играчи кои претходно играа на големи натпреварувања, гледам дека заедно се борат за дечкиве да успеат. Имам да кажам само едно огромно браво за одличната игра! Досега имавме многу лоши смени на генерации и требаше време додека да се уигра тимот, сега некако сево иде супер. Им посакувам уште многу успеси и можност да пцуеме и колнеме судии и противници. Мене ми се свиѓа како играат. Ако победиме топ, ако не здравје...