Многу ми се допадна замислата на домаќинот на Светското ракометно првенство - секоја земја учесник претставена од свој пејач!!! Незнам дали на некоја друга светска манифестација имало вакво нешто или ова е прв пат. Во секој случај БРАВО за Катар!!!
Мислам дека Иран и БиХ се најслабите во групава, не смееме да дозволиме да не изненадат. Австрија уште на европското пред 2 години изненади со добра игра, тешко ќе биде со нив. А Хрватска тешко да ја победиме иако вчера со Австрија не ми делуваа баш ко што треба.
Гарантирана е победа денес се` додека влеземе со истиот тим како од вчера и си го обезбедиме просторот на терен. @Jule.Sk натпреварот почнува од 17h.
Добро што светско е ова, празни салите Не сме ко вчера ама добро е засега. Сега Обрван по една заушка на сите в соблекувална, па второво да се подобриме
Уште една победа. Браво момци. Тежок натпревар. Иран сите го мислеа за послаба, ама добро играше. Ме изненади. СЕКОЈА ИМ ЧЕСТ И НА ИГРАЧИТЕ НА ИРАН И НАШИТЕ! Многу возбудлив натпревар. и БиХ да ја победиме !
Јас мислам дека и Австрија ќе ги победиме и Босна, Хрватите некако, хм, ама ги победивме еднаш нели? Зошто да не пак? Напред нашииии
Retweeted Tom Ó Brannagáin (@obrannt): #Stoilov is like a ballerina the size of a bear. Great player #MKD#qatarhandball2015 Дали го видовте Стилов во контрата на почетокот? Како трчкаше едвај со рачето кренато Шала на страна, најмногу ме нервира кога вака ги потценуваат противниците, среќа денес не добивме шлаканица ама некогаш тоа може скапо да не чини Па не им е прв пат на светско или европско, искусни се и во ЛШ играат сите. Не смее вака. Се надевам дека за БиХ ќе се спремат сериозно, не смее да се изгуби
Многу подобро играа Иран денеска,нашиве се спасија за влакно. Не дека беа лоши,ама се опуштија после Тунис,а се оправија второто полувреме кога видоа дека Иран не се толку слаби колку што мислеа. Најтежок противник ќе им бидат Хрватска,со ваква игра,тешко дека ќе победат.
Аххх Русија Германија немаше некоја толку добра игра како порано заприметив ги нема постарите Klein, Zaitz, Glandorf...Аххх толку ми е криво за Русија за тоа што Атман Дибиров Чипурин поминаја долго време кај нас и ги сметам за наши .. Аааа Чешкаа 22-36 ??? Кај е Jicha бе? Зошто не играат никој? Ееее стварно се разочарав...И што ќе гледам сега?
Meне да ви кажам, многу ме насмеа тоа што, кога ги свиреа химните,босанците си молчеа. Кога почна македонската. Сите Денес над Македонија се раѓа.. Да се надеваме дека ќе победат.
Џенски дали забележавте кога резултатот беше 6:6 К. Лазаров даде гол од 9 метри. И не се важеше тој гол? Леле колку се нервирам