Па, жени и фудбал? Жените навиваат за оној кој им е најубав во репрезентација, а не дека разбираат фудбал, тактика, карактеристики на фудбалери и останато. Немаат врска. И, не треба да ти е гајле, затоа што ова е пред се забава. Ништо страшно. Било, поминало, па после првенството секој со своите добри и лоши маки. Мене, па ич не ми е гајле кој ќе победи или изгуби, но гледам фудбал и се рекреирам.
Тооооо!!!!!!! Растур направија Хрвативе Браво!!! П.С- абе овие од Камерун диво племе,прво ги испогазија,испотуркаа па и испотепаа Хрвативе,па на крај почнаа и сами меѓу себе да се тепаат Краен резултат Хрватска- Камерун 4-0
Wohoo , 2 in 1 , се мислев да ја ставам Чиле али си викам обично Шпанија се враќаат второ коло... Ако ако ... 10 од 20 фатени се вративме на 50-50 За денеска Colombia ? - ? Ivory Coast (Колумбија ќе тепа) Uruguay ? - ? England (Англија ќе тепа) Japan ? - ? Greece (Јапонија ќе тепа)
Не ми зборувај на мене зошто жени одат да гледаат фудбал. Ниту разбираат, ниту знаат нешто околу фудбалот, туку одат да бидат видени и да навиваат за оној најубаФ фудбалер.
А дека машките ептен се интелегентни па се разбираат од фудбал. Јееее браво за мажите. Инаку јас порано многу гледав фудбал и немаше екипа што не ја знаев, и играчи и трансфери и квалитет и се. Сега немам време за гледање фудбал ама светското баш редовно го следам. И ако нешто треба да го гледаш само од што го разбираш тогаш мажите освен фудбал не треба да гледаат ништо друго Инаку баш ми е криво за Шпанија, не очекував дека така неславно ќе завршат, и за Португалија сум скептик дека ќе направат нешто. Инаку баш си навивав за овие две екипи. Сега останува да си навивам за Италија и Хрватска. Се надевам дека Италија ќе оди во финале а Германците ич не ги сакам.
Братче, ако тебе ти фаќаат око некои фудбалери не значи дека строго за тоа се прати фудбал.... Ти не ми зборувај мене колку женско се разбира во фудбал и зошто гледа, јас белки знам кои се причините заради кои го обожавам тој спорт од дете... И сигурно дека не се така плитки како што ти си замислил во мозочето полно генерализации и ограничено од предрасуди.
Па, гледам колку ги интересира жените фудбалот по посетеноста на овој дел на форумот. И , пола од коментарите се „колку е сладок“. Турски, шпански и индиски серии како и останати ниско интелегентни реалити шоуа и модни блогови се најпосетени на овој форум. Тоа е интересот на жената, а не фудбал. Инаку вечер дерби Уругвај-Англија! Типувам крајно досаден натпревар.
Немој да генерализираш !! Немој да ги ставаш сите жени/девојки во исти кош. Јас овој спорт го сакам и играм уште од мали нозе, како и сите од моја фамилија. Точно дека има такви што пратат фудбал, што ја гледаат утакмицата само ради што им се допаднал некој фудбалер од таа екипа... Ама сепак има исклучоци.
^ Не се мачи да објаснуваш, друг му е проблемот, и на останати теми неповрзани со фудбал слични работи пишува. Кога веќе спомна досада, коментарите ти се поголема напаст и од иранска репрезентација ... И дај не продавај магла, како да не сме отвориле друг форум, овој дека е женски не чинел, на другите магистерски се бранат...
И Англија е во иста ситуација како Шпанија.Со втор пораз, на пат е кон дома. Значи на уште едно големо име ќе му кажеме чао. Кој ли е следен?
Австралија-Холандија најдобар натпревар. Акции, шанси, тактика, голови, пресврти и една Холандија се испоти од аутсајдер. Тоа е натпревар. Сите мислат дека две јаки репрезентации даваат добри натпревари. Грешка ! Повеќето се и те како досадни. П.С. Натпреварот Англија-Уругвај имаше едвај 5 шанси на цел натпревар и среќа што од тие се дадоа голови инаку ќе беше крајно досаден натпревар. Англија сеуште има шанси ако ја победи Костарика со 3 гола разлика, а Уругвај изгуби од Италија.
Го следам скоро секој натпревар и морам да се сложам со мислењето над мене, најдобро изигран меч до сега ми е Холандија-Австралија, инаку за Бразил навивам но некако досадна игра ми играат.А во Холандија-Австралија бев во неизвесност секој миг од натпреварот, додавања, шанси , голови пресври, шутеви на гол и многууу многууу се трчеше...Кога ќе играат Шпанија-Австралија 2ка ќе ја ставам ете така.