Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Светско првенство во фудбал Бразил 2014

Дискусија во 'Спорт' започната од LilBaby, 6 декември 2013.

1. Stefani999

Stefani999 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    601
    Јас за Германија сум :inlove: :inlove: Се надевам дека ќе победат ;)

На Yipman2 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. sajonaramucaca

sajonaramucaca Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    461
    Натпревар за уживање. Очекувано се извадија Германците... штета... ама добро, нека има Европјани за испаѓање и во втора фаза :D

3. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Аууу, Германија - Гана каква утакмица! Браво!
    Гана каква игра, алал да им е! Не очекував толку интересен натпревар, мислев Германците ќе бидат доминантни. Мене Германија ми е еден од фаворитите, ама на крај дури и не сакав да им дадат гол на Гана за да биде 3 - 2 :wasntme: Па после таква игра и толку борба, и Гана заслужи едно поенче :)
    А најинтересен дел ми е кога после даден гол ќе почнат да денсаат :lol:
    Колумбија завчера :lol:

На Yipman2, Bage.1117, Dvolicen и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    3.743
    Според мене најинтересна утакмица светсково. Гана јако и се држеа на Германија, тука беа негде...изедначен натпревар :)

Иако навивам за Германија, сакав да си остане 2-2, греота ќе беше да изгубеше Гана,не заслужи.
    Прејјако изиграа, сега Гана нека гледаат да изиграат со Португалија вака како што изиграа со Германија.....
    Иначе мило ми е и за Клосе, што вика Панчев.. Дојче Машине.. :rofl:
    Следната утакмица треба Лев да го стави да игра од почеток. :)

На Moonstone.17, Yipman2 и Dvolicen им се допаѓа ова.
  5. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Единствено за Клосе ми е мило, се надевав дека ќе даде уште еден гол и ќе го надмине Роналдо. Ај со Америне.
    Инаку незнам зошто ве чуди играта на Гана, па на минатото светско несреќно отпаднаа од Аргентина во осмина финале мислам, и тогаш беа јаки а скоро истите играчи се.
    И нешто интересно за крај

Прикачени фајлови:

На Yipman2 и Dog-lover им се допаѓа ова.
  6. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Аргентина и Нигерија знаев дека ќе тепаат али Германија ме изненади , ги потценија страшно Гана ...

15 од 29 , јеее .... на момент помислив дека ќе ги фатам сите 3 али ете , сите мислеа и Коста Рика и Гана и еден куп други земји дека ќе изгубат али ете докажаа Impossible is nothing :D ,,

Босна испаднаа и тоа со гол не што не им го признаа а све беше ок .... страшно судииве зезаат работа...

7. sajonaramucaca

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    461
    Аргентина и Бразил се премногу бледи и страшно неубедливи... ни сенка од нив како фудбалски поими, што дочека Марадона, да ги види со Иран како се мачат, не можеше ни да го догледа натпреварот :D ...
    Ама и фудбалот се промени доста на светско ниво, само уште не можам да одлучам каков ефект ќе има сето тоа понатаму. Чудно некако.

8. Bage.1117

Bage.1117 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2013
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    10
    Чист гол беше тоа за Босна.. ( проклети судии ) Жал ми е за испаѓањето на Босна :(

9. sajonaramucaca

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    461
    Сега дали од понеделник сите три натпревари во денот ќе се играат во ист термин?? :^) Така би требало да биде во последното коло од оваа фаза.

10. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.217
    Допаѓања:
    25.781
    ^^^
    По 4 натпревари има и се игра во два термина,првите два меча се во 6 на сабајле по МКД време,а вториот термин е во 11 на сабајле по МКД време.

Џабе беше поништен голот на Босанците,на повторената снимка чисто се виде дека немаше оф-сајд. Скроз не фер беа судиите,требаше да го поништат и голот на Нигерија затоа што имаше фаул од нивна страна

На Bage.1117 и sajonaramucaca им се допаѓа ова.
  11. sajonaramucaca

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    461
    ок, фала на информација, нешто во билтенот што го имам покрај мене не штима со термините :)

Јас викам, утре, овие преценетиве Белгијци нека изгубат... Португалија ја откажав веќе, сеедно ми е што ќе направат... кога не ја зезнаа Германија навреме |(
    Постои можност САД-Русија во наредната фаза да се паднат, ете нешто интересно за оние кои си навиваат политички :D ако има такви овде

12. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Belgium ? - ? Russia (Белгија да тепа)
    South Korea ? - ? Algeria (Ажир да тепа)
    USA ? - ? Portugal (Португалија да тепа)

последните 3 од второто коло .

Од утре малце пристојно време по 2 утакмици од 18:00 и 22:00 часот , Се прашувам дали ќе дадат 2те одеднаш како што правеа со Лига на Шампиони или само една ќе изберат.

Слика на неделата :lol:

13. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.617
    Допаѓања:
    35.159
    Во 18.00ч и во 22.00ч по македонско време се играат натпреварите.

14. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.217
    Допаѓања:
    25.781
    Да,да во право си,јас ја утнав работава :tmi: јас се ориентирав според терминиве каде јас што живеам,и наместо да сметам +6 саати незнам што ми бидна пресметав -6 саати. Али ок ја оправивме работава ;)

Sajonaramucaca,"мала"поправка во 18 и 22ч.

15. sajonaramucaca

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    461
    Помалку битно тоа, мене прашањето ми беше дали ќе одат сите натпревари во ист термин зашто обично така прават за да спречат местенки... а за часот и онака ќе се разбере. Плус и така снимки би требало да даваат на оние што не можеле да ги пренесат во живо.

16. Kaylie

Kaylie Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    1.402
    Немав многу време да коментирам, ама сега се враќам во темава.
    Не ми е јасно што се случува. Како можеа Шпанија да отпаднат? Англија? Сега уште Италија фали и готова ќе сум. ;(
    Вчера на првата утакмица бев за Аргентина, и беше јасно дека ќе победат, на втората за Гана, и ми беше мило дека ги симнаа малку германциве на земја. Мислам, јас си ја сакам Германија, и тие се една од државите за кои навивам, ама после натпреварот со Португалија, ме збеснаа. :@ :D Босна-Нигерија, бев за босанциве, ама сеедно ми беше кој ќе победи. Инаку сега Босна отпаднаа, не продолжуваат?

Вечер сум за Португалија (не за друго, туку се кладев во 300 гр Милка, инаку навивам и за САД :D ), Белгија-Русија, сеедно ми е, и за Алгерија или како и да се викаат.
    Толку од мене, па се читаме вечер. :hai:

17. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    За европскиве репрезентации проблем е и климата во Бразил, веројатно е тоа еден од клучните фактори зошто досега никогаш не победила европска репрезентација на светко во Ј.Америка :^) А друга работа е и очигледната мотивација и борбеност на јужно-американските па и африканските екипи.

18. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    1.431
    Допаѓања:
    3.485
    Мислам дека репрезентациите што живеат на стара слава,победувале и граделе некој рејтинг со помош на среќа во нивна корист сега беа изненадени .Платите на европските фудбалери се преголеми ,а тоа придонесува да играат со поголемо его , да се преценуваат во квалитетна игра и да потценуваат помали држави (како да е ова политика :!: ).Поголем спортски и натпреварувачки дух приложија земји со скромни и не толку познат(и) екипи .
    Секаде има испади,но очекувањата (можеби) беа поинакви .
    Бразил толку фаворизиран а ништо посебно не видовме ,да не зборуваме за Шпанците и Англичаните ... :fubar:

На Psihologue, Hipica, m2m2m2 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.392
    Допаѓања:
    250.194
    Но фудбалерите кои играат во европските репрезентации имаат и доста повеќе натпревари преку сезоната од оние на Чиле, Гана и сл. Уморни се, додека овие со исклучок на некои фудбалери играат далеку помал број на натпревари и затоа и резултатите се такви.

На Kaylie му/ѝ се допаѓа ова.
  20. RockNroLLGirL

RockNroLLGirL Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2014
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    5.751
    уф колку сакам да победи португалија сега