1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Светско првенство во фудбал Бразил 2014

Дискусија во 'Спорт' започната од LilBaby, 6 декември 2013.

1. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Типично на Роналдо тимовите да добиваат по 5-6 мин дополнително време да си го извадат гзот , нека не се ни обидуваат следното коло , воопшто незаслужуваат да идат понатаму.

На Hipica, Dog-lover, Smilly и 3 други им се допаѓа ова.
  2. RockNroLLGirL

RockNroLLGirL Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2014
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    5.751
    омг .... голон на португалија послена минутааааа :o :o insane

3. Psihologue

Psihologue Активен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    57
    Какви телетабиси се овие Американците тоа е чудо. Го имаа натпреварот во рака, делуваа помоќно од Португалија и затоа што не сакаа последните 30 секунди да го мрднат газот мислејќи се е готово си добија казна. Инаку навистина прекрасен натпревар.

Најитересно е тоа што сите репрезентации со “ѕвезди“ доживуваат дебакл на ова светско првенство ]:) :D

На RockNroLLGirL му/ѝ се допаѓа ова.
  4. sajonaramucaca

sajonaramucaca Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    461
    Готова е Босна, испадна, Аргентина има 6 бода, Нигерија 4 во група.
    Сигурни патници засега се Аргентина, Костарика, Колумбија, Чиле, Франција, Холандија, Белгија.

Криво ми е што Белгија се извлече 85 минута, знам дека се подобри, ама не сакав да победат...

Сега стискам палци за Мексико, мноооогу сакам да ја депласираат Хрватска... Бразил мислам и тој е сигурен, не се до толку ваљда да ја зезнат со Камерун. Ах и да ја зезнат судиите им се тука :D

На Kaylie му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.216
    Допаѓања:
    25.779
    Ама се раскомотија Американциве од ко го дадоа и вториот гол,мислеа дека готово нема шанси Португалциве да дадат гол, и сигурни беа дека продолжуваат понатаму,ама јако ги зезнаа Португалциве,во речиси последна секунда му го свирнаа машки. Посебно коментаториве овде останаа без коментар не знаеа веќе што да кажат повеќе :rofl:

6. Psihologue

Psihologue Активен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    57
    Тоа е таа разлика што ја прават поискусните и подобрите репрезентации. Мало невнимание и опуштање на Америка и изгубија сигурен пласман во осмина финале. Португалците беа уништени на средина буквално.

Колку само течно играа Американците, прецизни пасови, добри уфрлања. Се гледа дека германска школа е во прашање.

Ова е фантастично првенство полно со изненадувања. Сега фали уште Германија и Бразил да отпаднат во трето коло ]:)

Русите се очајни ова првенство. Толку досаден фудбал играат мислам дури подосаден и од Грците, но веројатно таква му е тактиката на Капело да се провлечат.

Зошто против Хрватска ако не е тајна? Баш се симпатична репрезентација и ги имаат моите симпатии.

7. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    За малце сите 3 ќе ги погодев , 17 од 32 сега за сега

Australia ? - ? Spain (Шпанија да тепа )
    Netherlands ? - ? Chile (Чиле да тепа)
    Cameroon ? - ? Brazil (Бразил да тепа)
    Croatia ? - ? Mexico (Хрватска да тепа)

Од овие само Хрватска е важна , другите веќе се знае кој ќе иде понатаму ...
    Се надевам ќе идат понатаму , јас ќе навивам вечер за нив :D

На Dog-lover му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    На Hipica, Dog-lover, Psihologue и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Мене едно не ми е јасно, зошто не одат со натпревариве со ред :^) Ми мириса дека ептен ги туркаат бразилциве, требаше тие да играат сега а не оваа група. Или да видат кој е прв па да знаат што им одговара повеќе да извадат |( Срамота.
    Се виде изгледа уште по првата утакмица |(

10. RockNroLLGirL

Се зачлени на:
    19 јануари 2014
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    5.751
    Spain killed it ... Давид Виља последна игра
    David Villa’s record for Spain:

97 Games
    61 Goals
    1 European Cup
    1 World Cup
    :bow: :bow:

На rhcpfan му/ѝ се допаѓа ова.
  11. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Сепак Шпанија си заминува со барем малку зачувано достоинство.Баш ми е жал што сега кога си одат дома,постигнаа добар резултат.
    Мислам дека вината беше најмногу во Дел Боске (поради составите),а потоа во тимот.Сепак тоа е што е...
    Не верувам дека тука им е крајот.
    Немам фаворит за победа,но не би сакала да победи Холандија или Германија.Но голема веројатност е некој од нив да победи бидејќи се доста јаки тимови.

12. RockNroLLGirL

Се зачлени на:
    19 јануари 2014
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    5.751
    конечно човек што мисли ко мене
    :lol: и јас мислам дека холандија и германија се прејаки тимови холандија сите игри до сега ги тепа со најмалку 3 гола а германија има големи шанси да победи

13. sajonaramucaca

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    461
    Хахахахха, некој спомнал депласирање.... хаха и тоа какво... Viva Mexico, вака не сум се радувала ова првенство, дефинитивно... која фешта на теренот второ полувреме, уметност од игра, какво везење топка, како ме израдуваа, ми ја направија вечерта бе :rofl: ... може сум и единствена во државава, ама не ми е гајле :D И више преку глава од екс ју навивање |( Инаку уште еднаш ми се докажа што мустри се она хрватскине играчи, типично балканче, зад тоа глумење финост се гледа што се крие, ама не коментирам веќе, екипа која моментално пакува куфери не е за понатамошно внимание, очите се вперени на други места... следна на список --- Холандија :mm:
    Бразил прими гол од Камерун :D

14. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Баш не сакав да изгуби Хрватска, али тоа е. :(

15. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Шпанија се опрости со победа , Холандија тепаше за да ги избегне Бразил во следното коло , Бразил рутински и Мексико на крај покажа дека е подобар , заслужено , Хрватите се изгубија на терен ...

19 од 36

За денеска

Costa Rica ? - ? England (Англија да тепа)
    Italy ? - ? Uruguay (Уругвај да тепа)
    Greece ? - ? Ivory Coast (Брегот на..... да тепа)
    Japan ? - ? Colombia (Колумбија да тепа)

Англија да си замине барем со нешто , Уругвај мислам дека имаат поголеми шанси и подобар напад али Италија ако почнат со нивното дефанзивно ќе биде 1-0 1-1 .... Грција ќе изгуби а Јапонија мислам дека неможат против разиграната Колумбија.

16. donnalia

donnalia Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    212
  17. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    3.743
    Денеска Италија-Уругвај ќе е интересна. :geek: Се надевам Уругвај ќе тепа. :)

Инаку, јас одвај чекам Сад-Германија. :geek:

Иако мислам дека нема да е нешто посебно интересна утакмица. :)
    Бидејќи нели ако заврши нерешено, и Сад и Германија идат понатака, така да мислам дека ќе си ја напраат нерешено да биде и готово ајдеее. :)
    Нема да се мачат или ризикуваат да им се повреди некој играч,бидејќи на двете екипи им одговара нерешено. Само што нели на тој што ќе е втор во групата му се паѓа потежок противник...

Инаку баш го видов Клинсман дека ја пее химната на Сад. :)
    Сега Сад-Германија, баш ме интересира која ќе ја пее. :lol:

18. sajonaramucaca

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    461
    И јас прво помислив за САД и Германија дека ќе идат на нерешено, ама од друга страна нели е пологично секој да гледа за себе да извлече прво место за да избегне понезгоден противник (Белгија) ?? Затоа не би зборувала пред време :^) , не сум баш сигурна...

19. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.102
    Допаѓања:
    163.577
    Спремни? ^_^
    Ajдеее Forza Azzurri! :rock: :l:

20. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.216
    Допаѓања:
    25.779
    Уругвај не треба да се гордеат со нивната победа над Италија. WTF Suarez !!! Што суштество си ти бе? човек си или вампир?!? Бати забите зајачки :x ова не му е прв пат да касни играч од спротивниот тим,двапати до сега е суспендиран заради касање, еднаш 7 натпревари еднаш 10 натпревари,ама овој пат ќе остани не казнет :@
    Не сакам ни да почнам да ги коментирам судиите :@

На Someonespecial му/ѝ се допаѓа ова.