Можеа да му прогледаат низ прсти барем дури не заврши првенството. Преголема врева се крена, во спротивно не знам и дали ќе имаше ваква строга рекација. Ова неговото немаше влијание врз текот на играта, не беше прекршок во напад или за да спречи акција... И не би рекла дека тој е најоштетен, којзнае и како воопшто гледа на ова, за него 4 месеци ќе поминат како ништо, репрезентацијата е таа што губи најмногу, донекаде и Ливерпул како клуб. Туку оваа емисијата на МТВ меѓу натпревари, чувствувам дека ми изумираат мозочни клетки слушајќи како нискоинтелигентните од Бекстејџ глумат спортско лудило Ова... ова треба да се укине, отидов да го променам каналот како и обично, штета што денес не го направив тоа навреме...
Добро човекот канибал е? Тек ќе се истражува работава, барем вака ФИФА вели. Мене не ми е нормално, за првото гризање бил суспендиран 7 следни утакмици, за второто 10, и сега 9 т.е. 4 месеци... толку да не може да се контролира, значи мора да има психички проблеми. Како и да е, финале, типувам на Германија - Холандија.
Ќе имаме јужноамериканска фудбалска вечер Сега типувам на Бразил... После навивам за Уругвај, ама мислам дека Колумбија ќе тепа. Колумбијците се покажаа на сите досегашни натпревари, Уругвајците ги видовме на првиот натпревар кога не играше Суарез, така да, што е, тука е... Не мора да значи, ама, така мислам.
Цезар. Предобааар натпревар !! многу шанси,неизвесност.. Капа им синувам на Чиле. Баш ми е жал што не поминаа,немаа среќа, но сепак и ова е голем успех за нив. Беа во група со Холандија и Шпанија и поминаа понатака, но еве сега во 1/8 финалето немаа среќа да поминат. Се на се, прекрасен натпревар. Целово првенство,според мене Чиле покажаа подобар фудбал од Бразил,штета навистина. Со среќа нека им е на Бразил !! иако мислам дека сега ќе испаднат во 1/4, т.е сакам да испаднат/ ..сепак не се знае.
Тоа е тоа!!! Бразил! Бразил! Бразил! Се радувам како мало дете,моиве дома ми викаат сум се мрднала Ептен добар натпревар,имаше многу неизвесност,но и многу пропуштени шанси за двата тима. За Бразил признавам дека се за нијанса послаби од некогашниот тим што ги збираше титулите,но секогаш сум за нивна победа. Нејмар изгледаше прилично дотепан и уморен,стварно алал да му е како се држи. А за Цезар,едно огромно браво ,човекот навистина е спектакуларен голман. И не гледам фудбал заради убавината на фудбалерите,ама Нејмар е срце!
^ Оуф, ме погоди сега.... Најнефер е режисерот, таман да почне да се расоблекува или да го крене дресот за кратко, одма мењаат кадар, неколку пати заприметив И се разочарувам... Кхм... за натпреварот сега... Јас очекував Бразил да биде неубедлив а Чилеанците жилави, ама не очекував еден Бразил да го спасува последната минута, последниот пенал... па до до толку ли? Навивам за Бразил, ама во четвртина финале се заради среќа и заради нервозата на Чилеанците во завршниот дел.... Tипував на финале Бразил-Аргентина, ама вака ако продолжи, не знам. Инаку од овие што останаа би ми било мило Костарика и Мексико да се протуркаат што е можно подалеку, симпатични екипи, играат од срце, се што постигнаа досега беше заслужено, па зошто да не
добар јужноамерикански фудбал денеска гледавме,тие што очекував да продолжат во осмина финале точно тие продолжуваат,немаше изненадувања .од наредниве што допрва треба да играат стегам палци за Аргентина и Мексико. sajonaramucaca остај го тој режисерот глуп е еве јас те поздравувам со сликчинава Bromance ili Romance
Сега сакаш да почнам да се топам на горештиниве... овие од режија се завидливи, ништо чудно..... Леле каков е ... не се покажа фер животот досега, тој таму, јас овде... тоа мора да се смени некогаш ... За последните две слики не му вадете муабети, нема врска ... Ај добро, прекинувам Вечер добра и неизвесна утакмица, подобра ќе биде од Бразил-Чиле, тоа несомнено....сакам Мексико да тепа... Холандија иако фаворизирана, според мене е тактички слаба, ама силата им е во тоа што имаат јаки поединци и опасни гол играчи, така да, непредвидливо е... А баш сакам да летаат преку барата...
Види ги какви женчиња, сите во Нејмар испозаљубени до уши Само мене изгледа ми е како маче окапано Туку да не бидам офф. Бразил имаше повеќе среќа вчера во пеналите ама во текот на цела утакмица беа изедначени со Чиле, не беа подобри. Колумбија заслужено.Какво голчиште од Родригез, мамаситаа Уругвајците значи дефинитивно зависат премногу од Суарез-касачот. Холандија и Мексико. Двете репрезентации играат убав фудбал ќе видиме кој ќе успее Се надевм Холандија(заради Робен секако ) А што се однесува до нашиот јужен сосед, какви укори незгодни се многу, можат и да изненадат. Не дај Боже
Леле луѓе, како урлав за Холандија! Не ја гледав цела утакмица, за време на првото полувреме спиев... и најинтересно е што сонував дека резултатот ќе биде 2:1
Многу се радував за Холандија Дури сите мислевме, готово, Мексико оди понатаму.. таман се спремав да гледам продолжение, во последен момент се сменија работите.
Колумбија-Уругвај беше солиден натпревар,Колумбија далеку подобри и за нив навивав,Уругвај слабо нешто... Холандија денеска ме изненади,очекував повеќе борбеност и подобра игра,но се изгубија некако.За нив навивав,сметам дека се прилично добри и имаат голема шанса за победа,ама мора да се врати тој тим што ја скрши Шпанија во групната фаза. Рипав од среќа на голот,навистина беше мајсторски даден,а добро тој пеналот им се најде За после,сметам дека Костарика ќе тепа,бидејќи играат далеку понапреден фудбал за разлика од Грција на кои им се посреќи овој влез во осминафиналето.
Штета за Мексико, оние... травестити антипатични се пласираа во 93-та минута наместо сега да пакуваат куфери Ама нека не се радуваат многу фанчињата, според традицијата на холандските малери тие и до финале да стигнат, ќе го изгубат, хах. Не беше овој натпревар поинтересен од вчерашниот, моја грешка во прогнозирање.
Ајде пушете го циганишта грчки. Колку ми е само задоволство што испаднаа Циганиве, затоа што се најголемиот анти фудбал што сум го видел последните 20 години. Цело време на провлекување и таа нивна среќа во 93 минута да им досудат пенал. RIP Gypsies!
Мексико изиграа 100 пати подобро од Холандија, ама тоа е им се посреќи на овие Холанѓаниве. Баш мислев дека Мексико ќе продложат. Штета
Спојлер Нема потреба да се повторуваме со Мароса, зошто напишала се, како што и јас мислам. Би додала само две работи уште: -И Цезар и мексиканскиот голман, сметам дека треба да ги прогласат за голмани на првенствово. Подобра одбрана јас не сум видела. -Срамота е да коментирам за дечковци што се 8 години постари од мене, ама за Нејмар не можам да се воздржам. Многу е бе сладок + згоден. Бразил-Чиле, мислам дека не треба по 100 пати да се повторувам. Се разбира дека бев за Бразил, и се виде дека подобриот продолжи. Жал ми е за Чиле, зошто ги сакав и многу јако играа. Колумбија-Уругвај , бев за Колумбија, и заслужија да продолжат. Подобри беа од Уругвај. Овие другиве, многу слаба игра покажаа... Мексико-Холандија, леле-леле, како збеснав тука поради идиотот Робен, леле!! Холандија дефинитивно, не заслужија да победат. Не ми е гајле дали ќе ме напаѓате и слично, ама н-е з-а-с-л-у-ж-и-ј-а! Мексико, толку поштено си изиграа, да ти е мерак да ги гледаш. Ај Холандија да дадеја уште еден гол, па да заслужија да продолжат, ќе разберев, ама со вакви измами и судија на нивна страна, дефинитво не! И на ТВ тука дискутираа после утакмицата, и кажаа дека мексиканецов, малку го пипнал Робен за прст, и дека Робен го искористил тоа и намерно се џитнал во воздух, и така беше. Секогаш прави така, глупандер невиден! Коста Рика-Грција, бев за Коста Рика и мило ми е што победија. Немаат ниту еден познат во тимот, а се пробија. Браво! Вечер сум за Германија и Франција, и се надевам на нивна победа. Од утре ќе немам интернет дома, поради тоа што пак се селам назад во Скопје, ама ќе одам по кафичи и ќе барам Ви-Фи, за да ве читам и да коментирам. Поздрав!
Германија и Белгија браво за победата , Бразил си помина и Колумбија рутински , Холандија и Коста рика исто драго ми е што тепале 26 од 52 за денес France ? - ? Nigeria (Франција да тепа) Germany ? - ? Algeria (Германија да тепа) Време е Германија да ја покаже Европската сила во фудбалот
Колку сакам само Бразил да испадне тоа е чудо едно. Оваа циганарија 3 натпревари се провлекува на среќа. Се усраа против Чиле. Со ваква игра тешко дека ќе поминат четврт финале. Слаби се на многу позиции. Доволно е тој Нејмар кој е утрипан дека е семоќен да го удвојуваат двајца играчи и ко посерени се на терен. Германија има да ги збрише сите. Робен од друга страна е играчиште за сите. Тоа е големината на такви играчи. Еден момент, малку глума и театралност и оп го реши натпреварот. Да, да, баш сите фудбалери се слатки и згодни, ама на телевизија и дека се популарни и играат фудбал. Инаку истите тие фудбалери да ги видевте на улица ќе помислите на цигански бувљак работат. Дај не се трипајте