БРАВО ГЕРМАНИЈА!!! Ептен ми го направија меракот! Аргетинциве не знам ни како догураа до финале... сите натпревари им беа досадни и очајни со 1:0 победа. Дури и Босанците едвај ги победија. Германија си заслужи победа, имаа одлична игра и многу дисциплиниран и сложен тим. Браво
Да бе даа голов го дадоа и опп одеднаш не се шваби!? Хелоу! Ај сеа истоρијата да ја свρтиме и да ρечеме деκа не се фашисти само заρади еден гол што го дадоа сега!? И уште едно да ти κажам, еден гол не е поκазател за тоа κолκу еден тим е јаκ. Може изгубија, но фаκт е деκа фашистиве не се ништо појаκи од аρгентинците, едноставно господ таκа саκал и неможеме ништо пρотив ρеалноста!
Deutschland За нив бев,ама мисле дека Аргентинците ќе победат.Но сум се излажала,така по арно е. Браво германци секоја ви чест! Мене фаворити ми беа на светсково Англија,Германија и малце Бразил.Ама колку е слатко сега вака со женските нивни,ги гледате кај што си се милуваа..АХха убајни Спојлер И јас сакам дечко ми да оди на светско,да влези во финале и да победи негојот тим,аха колку јако. Ах колку ми е кеф,вака аргентинците да ги гледам!!Нека плачат,нека плачат.Полн стадион нивна публика,а изгубија. Браво Deutschland,Браво ! 4rever.unique -ШТО МЕШАШ ПОЛИТИКА!?
Ипак не мешајте политика со спорт. Нема ова апсолутно никаква врска со Хитлер. Не е цела нација крива ради него. Секој има некоја личност со којашто не се гордее. Башка и заслужија. Само што ете... јас повеќе сакав Аргентина да победи.
ЈАС НЕМОЖАМ ДА ИСКАЖАМ КОЛКУ СУМ СРЕЌНАА.. НЕМАМ ЗБОРОВИ ЗНАЧИ,НЕМОЖАМ ДА СЕ СМИРАМ. ОД УУРЕ ОЧЕКУВАЈТЕ АСАЛЕН КОМЕНТАР ОД МЕНЕ ЗА УТАКМИЦАВА. БИДЕЈЌИ ВЕЧЕРВА НЕ СУМ ВО СОСТОЈБА.. АУФВИДЕРЗЕН. ЗАСЛУЖЕНО. БРАВО !!!
Какви глупости значи ќе се изначиташ , колку само нешто да се напишело, па уште и во втора светска војна се враќаат како они да биле таму па знаат што било и сега омраза шират.... , Германија незаслужено , ова она .... Германија изминатите 20 години игра одличен фудбал и секогаш била во првите 3 .... Особено сега , минатите утакмици немаше ниедна каде Германија се извлекоа или пак лошо играле или незаслужено , додека пак Аргентина , утакмица по утакмица едвај .... Меси да не им беше немаше ни групи да поминат , како Роналдо ќе си седат во салонот и ќе си прават нови фризури .... Како и да е , честитки до Германците , браво за победата и заслужено си отидоа , Аргентина можеа 2-3 пати да дадат гол , Игуаин што правеше на шансите подарени од Германцине , епаааа...... Ноер најдобар голман , Меси најдобар играч , браво и за тоа.
Читам низ темава и се чудам. Како можете да се вракате во втора светска војна, да мешате политика и спорт, и да кажувате кој го фатил пролив и кој бил на шоља ? Немам коментар за тоа. Искрено јас навивав за Аргентинците, но си кажувам искрено дека Германија на ова светско се покажа како најдобра репрезентација и заслужена им беше победат, честитки.
Спојлер Не ми се верува што читам. И мене не ми се најомилени во фудбал и не ми баш по ќеф што победија, ама дајте бе луѓе, стварно нема смисла мешање политика и историја со спорт. За првенствово ќе го речам истото како КвинЕлена што пиша пред некој ден, сите за коишто навивав неславно завршија, шта чеш Марфиев закон ќе да е, нема друго Тука бев за Аргентина и добро се покажаа, имаа многу шанси и според мене најправедно ќе беше на пенали да се реши, ама тоа е. Anyway, што е тука е, честитки до сите германски фанови. Бај д уеј, ќе ми фали првенството...
Претпоставував дека ќе тепаат и навистина. Beglückwünschen Deutschland! Меси ми ја држеше рамнотежата во Аргентина,иако ми е омилен играч,бев за Германија,затоа што пред се играа тимски,а Аргентина играше со еден играч,два максимум. Меси ми беше смешен,кога го изведуваше слободниот удар,негде при крај,кога ја испрати у публика топката. бтв сликата ми е врв!
Не дека којзнае колку гледам фудбал ама финалиња обавезно пратам. Најинтересно ми е доделувањето на титулата проселедено со илјадници ефекти,огномет,конфети,прскалки и сл. Иначе им честитам на Германциве и сметам дека подбри беа од Аргентина.( иако на крај жал ми беше,особено за Меси зошто беше како трофазна да го здрмала )
Хахаха паκ се на κρиво, спомна неκој нешто во вρсκа со втоρата светсκа војна!? Го спомнав ли Хитлеρ или наρодот што не бил κρив!? Не спомнав ама убаво е κога се зачинува со малκу измислици нели!? Јас не видов туκа неκој да спомнал политиκа, сега аκо сум спомнала шваба или фашист, одма џева, аа види вρтат политиκа, леле втоρа светсκа војна ццц, дај тρета пρедизвиκајте. А аκо саκате да отвоρите политичκа дисκусија слободно отвоρете тема во ПОЛИТИΚА.