Да, многу беше убаво! Имам едно прашање, Бразил од каде толку пара вадат? Ова е најскапо светско првенство, ЛОИ 2016 исто ќе бидат во Рио. Инаку уште уште еден саат и почнува, конечно!! https://www.youtube.com/watch?v=TGtWWb9emYI
Имаше пренос, отварањето беше од 20:00 часот. Многу интересно почнаа Бразилците Ќе го следам првенството, сигурна сум дека ќе биде возбудливо. Навивам за Бразил и Шпанија, од секоаш тие се мои фаворити. Само не знам од организациски дел како ќе се справат, читав на интернет дека многу пропусти имале Бразилците, со хотели, стадиони... Инаку, го собирам и албумот на Панини со сликички од првенството
Првиов натпревар беше прилично добар,имаше акција Бразил почнаа млитаво,ама после се опраија.Да не им го дадоа оној автоголот за Хрватска,овие ќе си останеа на нула,еднаш немаа чист удар спрема голот.Ама најискрено,хрватите играа солидна игра,на ниво со тим како на Бразил Мислам дека се очекуваше победата на Бразил,а оној пеналот во нивна полза беше непотребен и неправеден,се гледаше наклоноста на судијата спрема домаќинот. Како и да е,победи подобриот тим,
Абе ајде што беше ова 3 гол на Бразил чист фаул беше за Хрватска на сред центар а за пеналот немам зборовии
Абе оној судијата и Бразилски дрес да облечеше Пеналот на душа нека му е,и сите непотребни жолти картони Хрватите добро одиграа,посебно во првото полувреме по динамични беа,одбраната му беше слаба, додуша голманот и покрај добиените 3 голови одбрани многу јаки топки.Бразилците ме разочараа,Хрват само да поминеше до нив тие ко круши покапани паѓаа . Али Neymar многу срцкаст ми се виде а исто и тренерот на Хрватска Нико Ковач многу згоден Во студиото на Espn му беше гостин Gilberto Silva поранешниот Бразилски репрезентативец на крајот и тој сам кажа дека е разочаран од играта на Бразилците
..........судија гад........да падне во отворена шахта и да се удави во говна........хрвацка боља.....бразил хех....мизерија корумпирана.......
Гледам дека многу критики има на страната на Бразил и сите сте во прави но јас мислам дека тоа им е тактика.Бидејќи се сеќавам дека исто се случи и на минатите првенства, немаа добар старт а на крај секогаш беа меѓу најдобрите.Јасно беше дека одеа на победа и на ништо друго па макар и со помош на судијата, но на крај со голот на Оскар некако се оправдаа. Дефинитивно Нејмар ќе биде играчот на оваа светско првенство, прв пат на Светко првенство а веќе има 2 гола Денеска играат Мексико-Камерон, и Шпанија-Холандија, ќе биде интересна вечер чуствувам. И веднаш му нашле двојник на хрватскот тренер Нико Ковач и тоа Joseph Gordon-Levitt И според мене една од подобрите реклами за ова Светско првенство http://www.youtube.com/watch?v=Smh0QXSmF-A
Конечно започна светсково, а мои фаворити се стандардно: Бразил, Шпанија и Аргентина. Вчерашната утакмица беше добра и одлична за отварање на првенството. Не се ни сомневав дека Бразил ќе победи, иако и Хрватска вчера добро се држеа. Пеналот можеби и не беше потребен, но како и да е и без него ќе победеа. Денеска има ќе има добар фудбал за гледање : Мексико-Камерун(од 18:00) и Шпанија-Холандија(од 21:00)
Судијата ептен ја зезна работата со пеналот. Го досуди без врска, вакво нешто не им требаше уште на старт. Сега реакции од цел свет читам за тоа. Инаку за Хрватска навивав вчера.
Денеска има 3 меча за гледање и сите интересни.Штета јас сум на работа ќе неможам да ги гледам Мексико-Камерун
Лелеле едвај чекам вечер Шпанија-Холандија Вчера се изненадив на судијата па каков пенал? Вечерва ќе биде јако За Шпанија навивам
Можеби сепак Бразил ќе победеше и без пеналот ама МОЖЕБИ Срамота е на вакви првенства и натпревари да се ставаат судии без искуство Дефинитивно она вчера беше голема брука. Бразил во првиов натпревар според мене покажа дека не се ништо подобри од Хрватска, за понатаму ќе видиме. Само се надевам дека нема вака да продолжи светсково како што почна Рано е да се каже сеуште ама мислам дека на ова светко и нема баш некој изразит фаворит. Ќе пбедат оние на коишто ќе им се поклопат коцките