Јас навивам за Аргентина или за Бразил хахахах Тие како се мразат поради фудбал А ако биде шампион европска репрезентација, од почетокот овие ми се фаворити, по ваков редослед: 1. Шпанија 2. Португалија 3. Хрватска (ама нема шанси) Африканските и азиските репрезентации, како и САД и Канада од старт ги имав отпишано. Предвидливо првенство, да, ама не ме разочара досега Само за Уругвај и Мексико ми е криво, ама Уругвај беа тапа, многу слаби, а Мексико не се како порано. Најантифаворитите брзо ми испаднаа, од тие остана уште Швајцарија да напушти. (од таа група требаше Камерун да помине понатаму!) И ќе допишам друг пат останати впечатоци.
Црвената фурија на колена.. Како вооошто да не пуцале пенали, како никогаш.. Имам некој осеќај дека можеби се местат натпревариве, толку млитаво значи.. особено Бускетс.. Ќе фали тики-така системот.. адиос Еспања. Можеби фудбалот конечно ќе дојде дома за англичаните
Ги стигна кармата. Пак нека тактизираат и нека пуштаат победи. Па и така лабаво ја играа утакмицава, не ни заслужија да одат понатаму. Од глава им се удри што не го земаа Де Геа и Тиаго Алкантара. Ако им е. Требаше Германија да ги повлече со себе. Ова е последно светско за оваа тика така генерација. Толку е. Браво за Мароко. Заслужено.
На страна се', многу добро играат ова Светско и се гледа дека многу се трудат. Секогаш навивам за 'аутсајдери' и оние кои се помалку познати на фудбалот, бидејќи е таква игра каде секој треба да се докаже и може да изненади. Ни сакала Аргентина да победи, но Мароко заслужува висок пласман, се гледа нивната желба и страст за победа.