Ич не го сакам Меси ама на цел глас навивав за Аргентина . Не оти толку ги сакам и нив , ама нејќев Франција да победи. А Меси не го сакам оти си го сакам Роналдо ( а шо има врска тоа кој ме знае , ама нејќум го и нејќум Месито). Заслужено си победи Аргентина , нема што Ама нејќефна сум си за Хрватите што освоија бронза . Се на се , фино светско првенство
Само шо реков дека е досаден натпреварот кон 80’. Честитки Аргентина, највеќе ми е ќеф за младите играчи и boost-от шо ќе го добијат со победава.
Какво џентлменско "однесување" од страна на Мартинез, се гледа колку ја цени титулата. Сите во репрезентацијата се исти ко него. Ниско. Французиве па ко да им потонале сите бродови, аман, втори се во светот. Можам да замислам Хрватите како ќе скокаа да беа во финале, макар го изгубиле.
Ауу кое лудило од финале. Оволку возбудлив натпревар не паметам кога имало. Тотален фудбал. Отворен. Шанси на сите страни, голови. Мбапе вс Меси. Ауу. Хаос. Честитки до Аргентина и до Меси. Ама за мене овој човек е победник, Емилијано Мартинез. Од вечити резервиста во Арсенал, праќан по позајмици во третолигаши, ниту тие од дома не го знаеа дека игра, до тоа да ги искористи своите 5 минути. И еве го сега.. Светски првак и најдобар голман.
Признавам се затресов на крајот кога изненадија Франција со два гола но за среќа се вратија во игра Аргентина и победата заслужена ,Италија фалеше на крајот но тоа е тоа Франција втора Хрватска трета и убаво се заврши на крај❤️.И Меси си е Меси на крај краева најдобар
Точно, најдобар е, ама јас ич не го сакам. Всушност јас си навивам за Италија, ама конкретно сега бев против Меси.
Јас како нељубител на двете репрезентации, морам да кажам дека беше ооооооодлично финале, со динамика игра која многу ретко ја гледаме во било кое финале. Драма, неизвесност, одлично. Скроз заслужена победа на Аргентина. Јас инаку сум секогаш на страна на аутсајдерите така да обично до финале немам фаворит веќе
Мора да се спомене дека Мбапе е ѕвер од играч. Денес французиве беа како изгубени германци. Потонаа како Титаник по 30 минути игра. Цел натпревар ги носеше на грб, неуморен. Меси се изгуби, едвај одеше на крај, овој како на батерии беше. Успехот што стигнаа на пенали беше само негов. Вториот гол што го даде беше чиста класа. Хет - трик, само втор во историјата на светските првенства и тоа со само 23 години. Злато од светско, сега сребро. Има светла иднина во него. Ама кое само лигле е... Му даваат златна копачка, цел стадион му аплаудира. И лигушов излегува со рестинг бич фејс, фалеше уште да го фрли трофејот. Седи мали, не си Бог, спушти се малку на земја. Одличен си, ама егото ќе те уништи, како што го уништи еден Португалец.
Не го сакам Меси но ептен сакав да победи Аргентина и мило ми е што победи.Јако и до крај неизвесно финале.
Зошто генерализираш дека сите биле исти ко него?Сељачки му беше потезот да,но зошто сите.?Ај разбирам Меси не го сакаш,.ај голманов,ама сите ,па зошто? Од друга страна врв на непочитување е вадењето на медалот на поголем дел од француските фудбалери,со тоа се изразува непочит,сребрен медал не се вади. Му даваат пехар на Мбапе тој па под мустак се смееше,со сила се правеше намуртен.
Sekako deka srebren se vadi, ne dosle u finale srebren da osvojat tuku zlaten. Na Mbappe trebase zlaten da mu dadat, realno zasluzi.
Тоа е спортска некултура, Мбапе допрва ке г видиме што играч е,со пеналите вечерва не баш се прикажа поготово што првите 80 мин на слика попрво можевме да го видиме.Ни топка фати,ни шутна кон гол.
Одлично светско. Ме радува што е Хрватска трета и Аргентина прва. Во Меси има нешто посебно. Заслужено беше. Малку жал ми падна за Роналдо кога изгубија. Аргентина. Меси. Џокерче.