Историја се пишува а никој не ни спомна, за прв пат на СП ќе има и жени судијки https://www.fourfourtwo.com/features/who-are-the-female-referees-at-world-cup-2022 Аии Аргентина ако продолжат вака останав јас без фаворити на ова светско. Без Италија не е исто
Е баш ми е мило шо Очоа му го одбрани пеналот на пољаците Го гледа некој мечов помеѓу Мексико и Полска?
Во офсајд со рамо , по глупо правило амин, да е нога и така и така ама рамо човече, ВАР го уништи фудбалот.
Jackson Irvine, братов од Австралија има поубави очни трепки од 99% женска популација. Имиџов со бркот му е ала Били од Stranger Things. Штета не им го даде на Французите. *има уште време
Сенегал е доста добра екипа, ќе видете понатака колку се добри Јас лично и на Коста рика и предвидувам добар пласман Костарика ќе ја победи шпанија
Кралот на Саудиска Арабија утре го прогласил за неработен ден, за да ја прослават победата. Вака требаше Македонија, кога ја победивме Италија.
Кога го видов си помислив Златан Ибрахимовиќ во младоста Дефинитивно за тие што мислат дека ќе победат - изгубија. Освен Франција и Англија (што беше очекувано) други обратно завршија. Катар-Еквадор не гледав Англија-Иран се знаеше Сенегал-Холандија останав неутрална, немав очекувања, но не ме изненади резултатот Америка-Велс не гледав Аргентина-Саудиска Арабија бев убедена дека Аргентина ќе ги згази Данска-Тунис исто излева дека Данска убедливо ќе води Мексико-Полска исто го мсилев и за Полска Франција-Австралија очекував победа за Франција За денес очекуваат победа да издвојуваат Хрватска, Германија, Шпанија и Белгија. Во полуфинале ги очекувам Бразил, Франција, Германија и Англија. Освен овие од Саудиска Арабија ако не изненадат. *Добро е што не играм спортска, за сите што ќе кажам губат.
Повторно поврзани, историјата се повторува, овај пат еден против друг, ама во фудбал Германската дизел машина против јапонската бензинска издржливост и безсмртна самурајска технологија, земја на изгрејсонцето Германија и Јапонија.. Моите фаворити, сакам Германија далеку да напредува, се разбира до финале, ако не финале, полуфинале. Јапонија е доста квалитетна репрезентација, последниве години многу труд вложија на поле на фудбалот и во репрезентацијата, доста нивни играчи настапуваат во клубови од повисок ранг, половината во европските лиги. Ќе биде интересен натпревар, и двете репрезентации сакам да ја поминат групата и да напредуваат понатаму. Auf Geht's Deutschland !! Zenshin suru Nippon, zenshin suru Samurai !!
Офф топик! Фудбалски навивачи, овде пишувам прашање дека е најактивна темата а итно ми е потребно. Потребно ми е Фенербахче дрес за подарок. Дали кај нас може да се купи некаде?